header bar 2

VW HammeSeraing RFC(Voorbeschouwing)

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie staan onze Vigor Wuitens straks oog in oog met de Métallos van de FC Seraing, een club met een turbulente geschiedenis maar ook met een palmares. Vorig seizoen kwamen de rood-zwarten slechts zes punten tekort om een plaats te veroveren in de D1B van het profvoetbal. De ambitie is gebleven, zij het dat met een opvallend jonge ploeg de druk thans wat wordt afgehouden. Maar in het voorgenomen ‘overgangsjaar’ wordt met een vernieuwde spelerskern wel al zeer professioneel gewerkt zoals blijkt uit het weekschema ter voorbereiding van de uitwedstrijd in Hamme.

Maandag was er in de voormiddag groepstraining, dinsdagavond stond er een oefenwedstrijd op het programma tegen de FC Aywaille (D3 Amateurs) die met 2-0 werd gewonnen en waar Gill Swerts (33) als testspeler werd opgemerkt, woensdag  waren er trainingssessies in voor- en namiddag, gevolgd door een donderdagse ‘recuperatie’ en tenslotte nog namiddagtrainingen op vrijdag en zaterdag.

Onze voetbalgasten, die vergezeld zullen zijn van een buslading vurige supporters, speelden op vrijdagavond 2 september thuis tegen Sporting Hasselt de openingswedstrijd van de competitie in een 4-4-2 opstelling met in het doel ploegkapitein Maxime Mignon (26), de verdedigers Julien Bertoux (23), Romain Inez (28), Jeremy Obin (23) en Gerald Kilota (22); de middenvelders Brandon Deville (23), Gabriel Eteme (24), Théo Pierrot (22) en Lucas Toussaint (20); de aanvallers Sambu Mansoni (21) en Moussa Gueye (27). Invallers waren Axel Bonemme (23) voor Bertoux, Alessio Cascio (22) voor Pierrot, en Hugo Cuypers (19) voor Mansoni. Aan te stippen is dat zowel Julien Bertoux, Romain Inez, Gerald Kilota, Jeremy Obin, Lucas Toussaint als Théo Pierrot Franse (aspirant)profspelers zijn. Met daar nog de Senegalees Moussa Gueye bij was dus meer dan de helft van de spelers buitenlander.

Wekt in het Luikse een franco-belgisch voetbalteam verbazing? Niet als men weet dat de R FC Seraing een satelliet-club is geworden van de gewezen Franse grootheid FC Metz, thans in goeden doen in de Liga 1. Bovendien is het geen geheim dat het vurige Luik ’s lands meest  op Frankrijk georiënteerde stad is. ‘Quatorze Juillet’ wordt er feller gevierd dan 21 juli.

Seraing eindigde vorig seizoen in Tweede klasse op zes punten van een plaats in de top-8 maar boekte toch liefst 13 overwinningen waarvan zelfs een meer in uit- dan in thuiswedstrijden. Uitslagen die bewijzen dat de Métallos geen meelopers waren, zijn de uitoverwinningen bij Roeselare (0-2), Dessel (0-3), Lierse (2-3), Union St. Gillis (1-2) en Antwerp (0-1).

Om terug te komen op de met 0-1 van Hasselt verloren competitieopener kan niet genoeg benadrukt worden dat de uitslag een aanfluiting is van het aan de dag gelegde overwicht. In de eerste helft duurde het bij wijze van spreken een halfuur vooraleer de bezoekers een bal raakten. In de tweede helft viel het doelpunt aan de verkeerde kant toen op hoekschop de verdediger Ruben Corstjens met het hoofd kon scoren. Met de inbreng van extra aanvalskracht werd dan verbeten jacht gemaakt op de gelijkmaker. De hete standjes in de Hasseltse ‘zestien’ volgden elkaar op en de supporters zagen twee tot driemaal overtredingen die met een strafschop mochten gesanctioneerd worden. Dat er toch wel iets van aan moest zijn, blijkt uit de gele kaarten-last van 4 voor de bezoekers tegen 1 voor de thuisploeg. Een onverdiende nederlaag, heet het dan, die liefst snel moet verwerkt worden ten koste van de eerstvolgende tegenstander. Wij zijn dus gewaarschuwd.

Het is aan onze jongens om met een wervende prestatie mensen van antwoord te dienen die Deinze – Hamme een ‘ronduit zwakke’ wedstrijd vonden daar waar toeschouwers en neutrale waarnemers van mening waren dat het goed en boeiend was. Met een gereputeerd Seraing als tegenstander krijgen zij alvast een kans om te tonen dat zij meer zijn dan een ‘bescheiden ploegje’. Het zou mooi zijn mocht de na de mislukte openingsmatch van vorig seizoen opgebouwde thuisreputatie met de vocale steun van de Vigoriginals overeind kunnen blijven! (wp) 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 25 gasten en geen leden online