header bar 2

Beerschotwilrijk KFCOVW Hamme(Voorbeschouwing Beerschot Wilrijk - VW Hamme)

Niets moet, alles mag. Met deze leidraad zullen onze Vigor Wuitens op de derde speeldag van de competitie aantreden in het mythisch Olympisch Stadion waar zij in enkele maanden tijd voor de derde maal partij geven aan de K FC O(lympia) Beerschot-Wilrijk. Met een zes op zes uit twee eerdere overwinningen zal de thuisploeg gegarandeerd aan de aftrap komen onder het motto ‘Geen twee zonder drie’. Toch kan zij maar beter op haar hoede zijn voor het bescheiden ploegje ‘van de andere kant van ’t water’ dat niet de gewoonte heeft zich bij voorbaat gewonnen te geven. Deinze en Seraing kunnen er van meespreken.

Een vergelijking tussen ‘den Beerschot’ en ‘Vigor Ham’ is snel gemaakt want het gaat in de ambities van beide clubs om uiteenlopende doelstellingen: een tot nieuw leven gewekt Beerschot wil als zelfverklaarde ‘ploeg van ’t stad’ zo snel mogelijk hogerop, het profvoetbal in,  terwijl Hamme in de ‘superliga’ van het Amateurvoetbal haar hoogste betrachting heeft bereikt. Budgettair kan Beerschot zich een professionele spelerskern veroorloven. Hamme wil jonge spelers met talent en ambitie in een familieclub de kans bieden om te groeien, hierin geholpen door een paar oudere voetballers met ervaring in de voormalige Tweede klasse. Speelt Beerschot vooral het resultaat, bij de VWH staat naast de premie de beleving van spelvreugde voorop. Een belangrijke bijkomende troef voor Beerschot is natuurlijk de zogenaamde ‘twaalfde man’. Als men bedenkt dat de Mannekens hun jongste wedstrijd speelden voor 6.000 (!) toeschouwers, dan kan er, zoals gebleken is tegen Patro Eisden Maasmechelen, ook na een opgelopen achterstand met tien tegen elf nog gewonnen worden.

Eiloge Placca Fessou BeerschotEiloge Placca Fessou (Foto Website Beerschot-Wilrijk)Beerschot Wilrijk-coach en zijn assistent Issame Charaï beschikken over een 23-koppige, van weelde getuigende spelerskern. Nieuw sinds het onderling bekertreffen van half augustus zijn nog drie bijkomende spelers die zijn weggehaald bij de dichtste concurrenten van vorig seizoen in Derde B: Simon Vermeiren (25), topscorer met 25 doelpunten, samen met ploegmaat en goudhaantje van vice-kampioen Oosterzonen Euloge Placca Fessou (21), zelf ook met 17 doelpunten achter zijn naam, en dan ook nog Alexander Maes (25), topspeler van Cappellen. Van een versterking van het aanvallend compartiment van de ploeg gesproken! Op de valreep van de transferperiode werd bovendien ook de verdediging nog versterkt met Guillaume François (26), ex-SC Charleroi, maar voorheen nog bij het vroegere Beerschot aan de slag als beloftevolle jongere.

Van de spelers die tegen de VW Hamme aantraden in de memorabele cupwedstrijd die na 120 minuten bij een 3-3 met de strafschoppen werd beslecht, stonden er in de jongste competitiewedstrijd tegen Patro Eisden negen in het veld: Michaël Clepkens (30); de  verdedigers Arjan Swinkels (32), Jan van den Bergh (22), Tom Pietermaat (24), en Jimmy De Jonghe (24); de middenvelders Mohammed Messoudi (32), Jaric Schaessens (22), Hernan Losada (34) en Youssef Boulaouali (23). Nieuwe namen waren Kenny Thompson (31), Guillaume François (26), die de uitgevallen Messoudi verving maar in de tweede speelhelft wegens letsel op zijn beurt ook diende vervangen te worden door Alexander Maes (23), en Simon Vermeiren (25) die aan een eerste optreden toe was voor zijn nieuwe ploeg. Doelman Clepkens werd na zijn uitsluiting vervangen door de jonge Quintijn Steelant (19), vorig seizoen viermaal onder de lat bij SK Deinze.

Dat Beerschot Wilrijk op een sterke thuisreputatie kan bogen wordt geïllustreerd door het feit dat in de competitie van vorig seizoen alleen Hasselt erin geslaagd was met een 0-1 de volle puntenbuit naar Limburg te sluizen. Na twee wedstrijden in de lopende competitie prijken onze gastheren met zes punten mee bovenaan, al kan hierbij worden aangestipt dat zij door de kalendermaker werden verwend met een uitwedstrijd bij een Sprimont Comblain dat voor hen geen onbekende tegenstander was, en een thuiswedstrijd tegen een na het ontslag van Nico Claessens wat op drift geraakte Patro Eisden Maasmechelen. Toch kon met tien tegen elf de overwinning pas in de slotminuten worden vastgelegd dankzij een doelpunt van de blijkbaar onmisbare Meester Losada. De gelijkmaker na de 0-1 op strafschop, was voordien pas via een owngoal van de bezoekers op het bord geraakt.

 En nu krijgen de Mannekens in een tweede opeenvolgende thuiswedstrijd het bezoek van uitgerekend onze Vigor Wuitens, die na twee eerdere ontmoetingen voor hen al helemaal geen geheimen meer hebben en bovendien in de competitie tweemaal tot het uiterste zijn moeten gaan om een puntje te sprokkelen. Een ongelijke strijd in het verschiet? Valt nog te bezien want als de voetbalgoden de ontluikende kwaliteiten van onze jonge spelers en de Wuitens-mentaliteit van het team waarin ze zich goed voelen, gunstig gezind zijn, wordt alles mogelijk. Daarvoor is het trouwens voetbal, een spel dat, zoals de ‘pronostiekers’ weten,  van alle sporten de minst voorspelbare is en blijft. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 59 gasten en geen leden online