header bar 2

VW HammeSprimont Comblain(Voorbeschouwing VW Hamme - R. Sprimont Comblain Sport)

Na twee uitwedstrijden in de eerste drie van de nieuwe competitie, krijgen onze Vigpor Wuitens met de komst van de R. Sprimont Comblain Sport nu de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden. Is de tweede met Dessel Sport een vertrouwde affiche, met Sprimont Comblain krijgt de VW Hamme een haast onbekende tegenstander. Wat tot extra waakzaamheid moet leiden, temeer daar de informatie over de promovendus van de voormalige Derde B eerder schaars is. Maar wat het beeld van Sprimont pas op verraderlijke wijze vervalst, zijn de blote cijfertjes in het klassement.

In de rangschikking van onze D1 Amateurs staat de R. Sprimont Comblain Sport momenteel op de voorlaatste plaats zonder punten en een negatief doelpuntensaldo van zes. Het resultaat van drie opeenvolgende nederlagen: tweemaal 0-2 thuis en een 3-1 uit. Om voor onderschatting te waarschuwen, volstaat het nochtans te verwijzen naar het verloop van de op de tweede speeldag bij Dessel Sport, de huidige leider, verloren wedstrijd. De doelpunten die uiteindelijk het verschil hebben gemaakt, vielen pas in de laatste minuten en volgens de lokale verslaggever had de overwinning ‘bloed, zweet en tranen’ gekost. Dat zegt nog veel meer over onze eerstvolgende tegenstander bij de vaststelling dat hetzelfde Dessel een week later voetballes is gaan geven aan SK Deinze.

Het klopt dat Sprimont in twee thuiswedstrijden met een identieke 0-2 het onderspit heeft moeten delven tegen Beerschot Wilrijk en, verrassend genoeg, op de jongste speeldag tegen Hasselt. Maar wat uit de cijfers niet spreekt, is dat Sprimont in de wedstrijd tegen Beerschot in de eerste speelhelft de wet dicteerde en de beste doelkansen kreeg! Pas tegen de rust kwamen de Mannekens tegen de gang van het spel op voorsprong, en het duurde tot halfweg de tweede time vooraleer het duo Messoudi – François (twee profs die er vorige week op het Kiel niet bijliepen) de overwinning met een tweede doelpunt konden veilig stellen.

Omtrent het verloop van de wedstrijd tegen een blijkbaar onberekenbaar Hasselt is het grotendeels raden, maar dat het er in die wedstrijd niet bepaald vriendschappelijk is aan toegegaan blijkt uit zes gele kaarten en een rode. De bezoekers kwamen op voorsprong via een strafschop en in haar jacht op de gelijkmaker kreeg de thuisploeg in de slotminuten het spreekwoordelijk deksel op de neus. Zeer herkenbaar.

Dat het bij Sprimont geen doetjes zijn, is af te lezen uit de geboekte strafpunten. Verdediger Valentin Gino Nicola Goffin (30) bij voorbeeld stond al met twee gele kaarten geboekt vooraleer hij op de jongste speeldag met rood werd uitgesloten. Twee andere spelers, de middenvelders Jeremie Czagiël (31) en Franco Zennaro (23) hebben er ieder al twee achter hun naam.

Vorig seizoen in Derde B speelde Sprimont Comblain in elk geval een sterk seizoen en aangezien de spelerskern van toen niet alleen zo goed als behouden bleef maar nog werd versterkt met een vijftal nieuw aangetrokken spelers, kan het niet anders of de door de opgeschoten Luikenaar Christophe Grégoire  getrainde ‘Carriers’ nog van zich zullen doen spreken.

Wie meer moeten weten over de speelwijze van onze tegenstanders zijn de broertjes Mariën die vorig seizoen met Hoogstraten thuis niet verder geraakten dan een gelijkspel, en ginds met twee doelpunten verschil verloren. Aan te stippen is zeker ook dat Beerschot Wilrijk er verloor (2-1), terwijl uitslagen als een 0-4 bij FC Luik (lang in de running voor promotie) en een 6-0 thuis tegen Walhain tot de verbeelding spreken. En wat te denken van een reeks van zes overwinningen op rij tussen 24 april en 19 mei ? Na overwinningen bij Hasselt en thuis tegen Boom aan het eind van de reguliere competitie, werd het in de eindronde een eclatant viervoudig succes met overwinningen tegen Bocholt (1-2 uit, 3-1 thuis) en Hasselt (0-3 uit en 3-0 thuis)!

Ter versterking werden aan de ploeg die op sprekende wijze de promotie naar de ‘superliga’ afdwong, nog een vijftal nieuwe spelers aangetrokken. Te beginnen met drie middenvelders: Dylan Beltrame (23), ex- Union St. Gillis, Julien Meunier (24), ex-FC Luik, en, eerder geciteerd,  Franco Zennaro (23, vorig seizoen nog bij SV Roeselare en in de competitie 2012-’13 als twintigjarige vijfmaal in de elf van Waasland Beveren. Eind  augustus kwamen er met Aristote Ndongala (22), een linkerflankspeler van Nantes (F), en Randy Giargiana (20), een rechtsachter van de U21 van Eupen, nog twee hoog gequoteerde bij.

Een speler om in het oog te houden is alvast spits Henry Sahaka Mandi (26). Hij opende de score op Dessel, en was vorig seizoen goed voor een dozijn doelpunten. Naar verluidt klikt het voor hem al goed met nieuwkomer Giargiana.

Wie zich ook al hebben doen opmerken, maar dan vanuit een minder positieve hoek, zijn de middenvelders Franco Zennaro en Jeremie Czagiël, elk met al twee gele kaarten achter hun naam, maar dat is best nog braaf in vergelijking met verdediger Valentin Goffin (30), een Ardennees van 1.90 m en een voetbalverleden bij Wezet, die na drie speeldagen al twee gele en een rode kaart in zijn collectie heeft staan.

Na drie gelijke spelen tegen topploegen als Deinze, Seraing en Beerschot Wilrijk, wordt van onze Vigor Wuitens niets anders veracht dan dat zij volop voor winst zullen gaan. In het besef dat zij met drie punten in het klassement een grote sprong voorwaarts kunnen doen, zal het de spelers alvast niet aan motivatie ontbreken. Maar als er iets is waarvoor zij zich moeten hoeden, dan is het voor overmoed. Winnen tegen een ploeg met inhoud die na drie wedstrijden tegen nul punten aankijkt, is niet vanzelfsprekend. Een driepuntensucces is hun nochtans ruimschoots gegund na de van karakter getuigende prestaties tegen hoger aangeschreven tegenstrevers. Met de steun van de supporters moet het lukken! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 48 gasten en geen leden online