header bar 2

VW HammeDessel Sport KFC(Voorbeschouwing VW Hamme  - Dessel Sport)

Dessel Sport FC leeft al een paar maanden op een wolk. Het begon met een bemoedigende oefencampagne en toen de competitie begon waren er al significante successen geboekt in bekerwedstrijden. Na uitwedstrijden bij Westhoek (1-2) en Hoogstraten (0-3),werd bij reeksgenoot Patro Eisden Maasmechelen liefst met 0-6 gewonnen. Het Croky Cup-verhaal eindigde tegen Eersteklasser Moeskroen Peruwelz na 120 minuten op 3-3. Pas bij de strafschoppen die voor uitsluitsel moesten zorgen, liep het met 7 tegen 8 nipt mis. Maar dat belette de jongens van Patrick Witters niet om drie dagen later in de jongste competitiewedstrijd de FC Seraing een 4-0 aan te smeren. Patrick Witters? Vergis u niet, lezer, dat is inderdaad onze T2 uit de korte periode dat Carl Meseure bij de VW Hamme de sportieve touwtjes in handen had.

Patrick WittersT1 Patrick Witters (Foto Website Dessel Sport)Dessel Sport is in Hamme geen onbekende. Het mag dan al tien jaar geleden zijn, supporters zijn nog niet vergeten dat dankzij een inhaalwedstrijd die op een winterse woensdagnamiddag tegen Dessel werd gespeeld en gewonnen, de Vigor Wuitens periodekampioen werden en het ticket binnenhaalden voor de epische eindronde waarin de VW Hamme alle thuiswedstrijden won en pas op de slotdag de promotie naar Eerste klasse aan SK Lierse moest laten.

Vandaag is het zes jaar en twee weken geleden dat Dessel en Hamme het tegen elkaar voor het laatst hebben opgenomen. Het was op de zesde speeldag van de competitie 2010/11 in Derde A. Het daarop volgend seizoen trad Dessel aan in de B-reeks en speelde er kampioen. Voor de tweede maal ging toen de poort naar Tweede klasse open en de Kempenaars hielden er stand tot in het jongste seizoen waarin, na een moeilijke start, op een eervolle tiende plaats werd geëindigd. Met dank aan Regi Van Acker die een zwalpende ploeg weer op de rails had gekregen, maar daarna niet kon weerstaan aan de lokroep van SK Deinze.

Hiermee zijn wij opnieuw in de tegenwoordige tijd en bij Patrick Witters (36), die bij Dessel al eens eerder de sportieve touwtjes in handen had gehad maar nadien met wisselend succes aan de slag was bij de ambitieuze fusieclub Esperanza Pelt. De terugkeer van de man van Ham naar de ‘tofste ploeg van de Kempen’ loopt momenteel zoals blijkt uit de uitslagen over rozen. Op de openingsdag van de competitie werd bij Patro Eisden Maasmechelen met 0-4 gewonnen. In de eerste thuiswedstrijd tegen Sprimont Comblain werd het 3-1, en een week later ging Witters met zijn mannen voetballes geven aan zijn voorganger Regi Van Acker en diens dure spelersgroep. Het bleef daar 0-0 maar in Deinze was niemand te beroerd om toe te geven dat de thuisploeg met het punt uit het gelijkspel meer had gekregen dan ze verdiende. Kwam dan de jongste speeldag met alweer een overtuigende 4-0 tegen de FC Seraing. Resultaat een fraaie 10 op 12 en, vooral, met een doelpuntensaldo van +10!

Uit de ervaring die onze Vigor Wuitens zelf hebben opgedaan in hun confrontaties met drie van de vier tegenstanders waartegen Dessel zich heer en meester heeft getoond, is een buitenstaander geneigd af te leiden dat de VWH tegen de leider geen schijn van kans maakt. Wel, omdat de blote cijfers in het voetbal slechts een deel van het verhaal vertellen, is dat nu juist niet zo. In Dessel geeft men toe dat het tegen Sprimont veel lastiger is geweest dan de uitslag laat vermoeden. De 3-1 is er pas in de slotminuten op het scorebord gekomen. Ook de 4-0 tegen Seraing mag, in het besef dat de bezoekers de helft van de wedstrijd met tien tegen helft hebben moeten spelen, op zijn minst genuanceerd worden. Wat natuurlijk niet wegneemt dat Dessel drie dagen na een slopende cupwedstrijd voetbaltechnisch een gave partij heeft weggegeven tegen een jonge profclub die haar draai nog niet heeft gevonden.

De spelers die het onder leiding van Patrick Witters voor mekaar hebben gebracht en die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in het Hamse gemeentelijk voetbalstadion hun kunnen zullen komen tonen, zijn: doelman Wim Kustermans (26), de verdedigers Mike Smet (25), ex-Beerschot Wilrijk en E. Aalst, Timothy Dreesen (29) en Willem Ofori (22); de middenvelders William Baeten (19), Wouter Vorsters (30),de ploegkapitein, Ruben Tilburgs (25), ex-Hoogstraten VV, en Kevin Janssens (30); de aanvallers Thomas Jutten (23), ex-Cercle Brugge, Ratko Vansimpsen (27), ex-Beerschot Wilrijk en E. Aalst, en Leopold Njengo (22) wellicht de kostbaarste aanwinst. Invalbeurten waren er in de jongste wedstrijd voor de verdediger Ken Debauve (26) en de middenvelders Nicolas Gerits (21) en Jari Breugelmans (21). Alvast over Ruben Tilburgs zullen onze tweelingbroertjes Mariën in de kleedkamer wel iets te vertellen hebben.

Of Dessel Sport naar Hamme komt om te ‘domineren en te demonstreren’ willen de Kempenaars niet gezegd hebben, wel dat zij ‘de blauwzwarte vesting aan de Durme willen gaan veroveren’. Aan onze jongens dus om, in overleg met de coach en gesteund door de Vigoriginals, hun burcht, die zich in 2016 nog niet heeft overgegeven, met goed voetbal, karakter en teamspirit tot het uiterste te verdedigen. En, als het enigszins kan, moeten zij het daar niet bij te laten. Met een gepaste uitval het groen-witte vaandel buit maken, het zou een droom zijn die uitkomt en van het voetbal een feest maakt. In Hamme dan. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 49 gasten en geen leden online