header bar 2

Coxyde KVVVW Hamme(Voorbeschouwing KVV Coxyde - VW Hamme)

Na vier speeldagen stond de KVV Coxyde nog met 0 punten en een doelpuntensaldo van -12 op de laatste plaats. Niemand dan ook die het noodploegje van Hugo Vandenheede ook maar enige kans op puntengewin toedichtte voor zijn uitwedstrijd op de vijfde speeldag bij ‘topclub’ Sp. Hasselt. Maar kijk, een met import-broodvoetballers versterkte VVC zorgde voor een verrassing van formaat door in de Limburgse hoofdstad met 1-2 te gaan winnen. Helaas voor de club en haar overgebleven supporters zal die winst door de KBVB worden omgezet in wat een ‘nederlaag met forfaitcijfers’ wordt genoemd.

Bij een blijkbaar niet eens zo courante opvraging van de identiteitskaarten bleken vier spelers, onder wie drie Franse nieuwkomers met Afrikaanse roots, geen ‘paspoort’ te kunnen tonen. De namen: Joey Millimono (21), een speler uit Guinea die reeds vorig seizoen tot de A-kern behoorde, voorts Cantin Kassambola Ngoy Zola (21), Fred Paulin Salem Ngabou (24) en Jean Felix Somay Moyenzo Somy (19).

De op het veld afgedwongen overwinning was niet onverdiend. Via Jamaïque Vandamme (31), die met Coxyde aan zijn achtste club toe is, kwamen de bezoekers 0-1 voor en na de Hasseltse gelijkmaker was er Oumane Diakho (24) om de winning-goal op het bord te zetten. Straks alvast in het oog te houden deze laatste want hij heeft in deze competitie toch al drie doelpunten achter zijn naam.

Eerder speelde Coxyde met een onervaren, zeer jonge ploeg. Ter versterking nog slechts een paar spelers uit de kern van vorig seizoen in Tweede klasse. De resultaten waren navenant: desastreus. Op de bekeruitschakeling op eigen kunstgras (0-6 tegen Londerzeel) volgde de eerste competitiewedstrijd uit bij Dender. Het eindigde daar op 5-2 en de daarop volgende thuiswedstrijd werd een makkie voor Heist: 0-5. Op de derde speeldag uit bij het sinds het vertrek van Nico Claessens zwalpend Patro Eisden Maasmechelen bleef het verlies beperkt tot het kleinst denkbaar verschil (1-0), maar een week later had Oudenaarde weinig moeite om de drie punten dankzij evenveel doelpunten mee naar huis te nemen (0-3).

Met de vervanging van de eigen jonge spelers in een kern van 34 (!) voetballers ( twee doelmannen, elf verdedigers, veertien middenvelders en zeven aanvallers) door Franse spelers met Afrikaanse roots, duurde het een tijdje vooraleer de vernieuwde A-selectie ingespeeld geraakte maar dat er gasten bijlopen die kunnen voetballen zal Stijn Stijnen niet tegenspreken.

Of onze Mitch Dekuyper zondag nog zijn voormalige trainer zal terugzien is een vraagteken. De financiële problemen van de club, die Hugo Vandenheede van Bevordering naar Tweede nationale loodste, zijn van die aard dat hij alleen kan aanblijven mits fors op zijn vergoeding in te leveren.

Intussen valt er over de KVV Coxyde in de media weinig nieuws te rapen en ook de clubwebsite is zo goed als aan stilstand toe. Gelukkig is er nog die trouwe supporter van nu drie clubs uit onze reeks, een man op leeftijd die van Blankenberge naar de Westhoek lift of tramt, en dan, zoals laatst, een wedstrijdverslag wijdt aan de loopbaan van de scheidsrechter en diens assistenten en daarbij, als het ware terloops, ook melding maakt van de namen van de spelers. Hierna de selectie waaruit het team zal worden samengesteld dat partij zal geven aan onze jongens: doelman Stijn Ampens (27), ex-Westhoek; de verdedigers Fred Paulin Salem Ngbou (24), Christopher Prosper Christopher Luhaka (23), en Jean Felix Somay Mayengo Somy (19); de middenvelders Dante Blanckaert (19), Cantin Kassambala Ngoy Zola (21), Stacy Kinyamba Misiatu Nzumbi (19) en Claude Loisel Yohann (19); de aanvallers Yassine Mohammed (25), Bruno Kwani, Oumane Diakho (25), Jamaïque Vandamme (31) en Joey Millimono (21). Spelers met twee gele kaarten achter hun naam zijn de middenvelders Misiatu Nzumbi Stacy Kinyamba en Jean Felix Somay Moyengo Somy.

Hoe onze Vigor Wuitens het er tegen dit voor hen grotendeels onbekend elftal gaan van afbrengen, is een vraagteken dat zij op het kunstgrasveld kunnen wegspelen op voorwaarde dat zij geconcentreerd en vol overgave voor de drie punten gaan. Aan hun ingesteldheid en zegedrang moet na de ongelukkig verloren thuiswedstrijd tegen Dessel niet getwijfeld worden. Zij zullen aanvallend kansen creëren en zelf niets willen weggeven, maar of er achter de uitslag een uitroepingsteken kan komen, valt niet te voorspellen. Winnen en de drie punten pakken is op zich al genoeg. Gebeurt het na goed voetbal met panache, dan wordt er als bonus een pak vertrouwen bijgetankt. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 121 gasten en geen leden online