header bar 2

VW HammeHasselt Sportkring(Voorbeschouwing VW Hamme - SP. Hasselt)

Als de VV Coxyde uit kan gaan winnen bij Sp. Hasselt, dan mag de VW Hamme thuis geen moeite hebben met datzelfde Hasselt. Onze jongens haalden het immers met ruim verschil in Koksijde. Is dit de logica zelve? Neen, want het gaat over voetbal, een spelletje waarvan de uitslag  voorspellen altijd moeilijk is. Iedere wedstrijd is anders. Het enige dat zowel Sporting Hasselt als de VW Hamme in hun confrontatie met de geplaagde club van de Westhoek hebben moeten ervaren, is dat de ploeg die zij te bekampen kregen in niets nog te vergelijken was met het beloften-elftal waarmee de competitie werd aangevangen.

Indien Hasselt de drie punten van de thuis tegen Coxyde verloren wedstrijd straks cadeau krijgt, komen Stijn Stijnen en de zijnen naar Hamme als een topploeg die met Virton de vierde plaats deelt. Wat betekent dat de VWH al na de achtste speeldag de top-5 van de rangschikking voor de voeten zal hebben gehad! Het kan de prestaties van onze jongens des te verdienstelijker maken. Maar hier en nu gaat onze aandacht naar de zevende speeldag en de vierde thuiswedstrijd van het seizoen tegen de in jaren wellicht de oudste ploeg van de reeks.

In het blauw-wit-groene team dat op de jongste speeldag bij SV Oudenaarde aan de aftrap kwam, waren vier spelers jonger dan 25 jaar. De leeftijd van de zeven anderen ging crescendo van 26 over 28 en 29 naar 30, 32 en 36. Om de gemiddelde leeftijd van de tien veldspelers op 27,8 jaar te houden, was er de 18-jarige verdediger Marten Verbeeck. Benieuwd naar de namen van de dertigplussers? Ibrahim Sibidé (36), David Vandecauter (35) en Geoffrey Rentmeister (32). Met daarnaast Ruben Corstjens en Francesco Carratta (beiden 29), Ferhat Teker (28) en Alfred Quedraogo (26), krijgen wij zeven spelers met veel ervaring die de meesten hebben opgedaan in een hogere dan in de voormalige derde klasse.

Sporting Hassselt heeft de naam een stugge ploeg te zijn en dat blijkt ook uit de uitslagen. Op de met 0-2 bij Sprimont Comblain op de eerste speeldag gewonnen wedstrijd na, eindigden de vijf andere reeds gespeelde competitiewedstrijden op een oneven, meestal magere score. Er werd thuis gewonnen van Patro Eisden Maasmechelen met 1-0, maar van Geel verloren met 0-1 en van Coxyde met 1-2. Uit kon bij Seraing gewonnen worden met 0-1 en bij Oudenaarde werd het op de jongste speeldag 1-1. Met dank aan invaller Danny Schreurs. Het doelpuntensaldo is hiermee wel positief, maar wat vooral de aandacht trekt is dat er in zes wedstrijden slechts vier doelpunten werden toegestaan. Hieraan zal de ervaring van verdedigers als Corstjens, Rentmeister en Teker zeker niet vreemd zijn, maar ook de jonge doelman Dylan Swinnen blijkt uit het goede ‘keepershout’ te zijn gemaakt. Bovendien wordt hij door Stijn Stijnen gecoacht.

Dat er in verdedigend opzicht op geen ‘professioneel’ foutje wordt gezien, is af te lezen uit de gele kaartenboek van de KBVB. Met Rentmeister, Carratta, Verbeeck en Sibidé staan er momenteel al vier spelers geboekt met twee kartonnetjes, terwijl ouderdomsdeken Vandecauter zelfs al een ‘strafdag’ heeft uitgezeten.

Waar het daarentegen duidelijk minder vlot, is onder aanvallend opzicht. Hoe dat komt is met het potentieel van een kwartet bestaande uit Anthony Di Lallo (28), Mustapha Jarju (30), Alfred Quedraogo (26) en Ibrahima Sibidé (36) toch wel een vraagteken. Vreemd genoeg was er in de bekercampagne geen probleem. Hasselt schopte het tot de 1/16de finale tegen KV Mechelen en liep in die prestigewedstrijd via Carratta en Sibidé zelfs tot 2-0 uit, al kon de eersteklasser uiteindelijk nog de uitschakeling voorkomen door met 2-3 te winnen.

Zoals het er nu naar uitziet zal de match dus waarschijnlijk uitdraaien op een strijd tussen de Hamse aanval en de Hasseltse verdediging. Tegelijk zal de thuisverdediging nochtans continu waakzaam en geconcentreerd moeten blijven om te beletten dat de bezoekers aan één doelpunt genoeg hebben om de drie punten in de wacht te slepen, gesteld dat onze spitsen er niet mochten in slagen te scoren.

Het laat zich aanvoelen dat onze jongens voor deze moeilijke wedstrijd extra aanmoedigingen best zullen kunnen gebruiken. Een talrijke opkomst mag dan al een blijk van  waardering en sympathie zijn, een twaalfde man komt pas tot leven in de decibels van een vocale steun. (wp) 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 29 gasten en geen leden online