header bar 2

VW HammeOudenaarde KSV(Voorbeschouwing VW Hamme - KSV. Oudenaarde )

Zondag 30 oktober 2016, negende speeldag in de eerste competitie van de hoogste afdeling Amateurs. Inzet drie punten zoals nu al jaren in alle voetbalmatchen. De ene wedstrijd is nochtans intenser, meer gevoels-geladen dan de andere en wat het treffen met de SV Oudenaarde extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een Oost-Vlaamse krachtmeting tussen de kampioen van vorig seizoen en de nummer drie uit de eindtabel die samen promoveerden naar de nieuwe superliga. Komt hier nog bij dat het, na acht wedstrijden tegen voormalige Tweedeklassers, voor de VW Hamme om het eerste treffen gaat met een oude rivaal uit Derde.

Kan het spannender nu beide clubs in de rangschikking momenteel elkaars dichtste buren zijn? Eén speeldag eerder was dit nog heel anders, maar de SV Oudenaarde boekte tegen de FC Seraing in blessuretijd haar eerste thuiszege, terwijl onze Vigor Wuitens in het verre Virton hun eerste uitnederlaag leden. Er is natuurlijk voor alles een eerste keer, maar in de gegeven omstandigheden werd de puntenkloof tussen beiden van vier eenheden ineens herleid tot het kleinste verschil.

De door Oudenaarde tegen Seraing gewonnen wedstrijd spreekt in het voordeel van onze tegenstrever want tegen de goed voetballende Luikenaars moesten onze jongens vrede nemen met een gelijkspel. Het scoreverloop in beide wedstrijden was nochtans identiek: 1-0, 1-1, 1-2 en 2-2 na negentig minuten. Voor Oudenaarde, dat via Dempsey Vervaecke pas op de valreep (89’) kon gelijkmaken, zat het geluk in blessuretijd. De winning-goal van Maarten Van Wymeersch viel immers twee minuten na het verstrijken van de reguliere negentig minuten.

Tegen Sporting Hasselt speelde Oudenaarde net als de VW Hamme 1-1 gelijk. Uit bij Coxyde wonnen de jongens van Stefan Leleu met 0-3, waar die van Francky Cieters het haalden met 1-5. Uit bij Exc. Virton beperkte Oudenaarde dan weer het verlies tot 2-1, terwijl de VWH daar een bittere 4-0 diende te slikken.

Olivier VerstaeteOlivier VerstaeteDe overige drie door Oudenaarde gespeelde wedstrijden leverden een 2 op 9 op: uit bij Patro Eisden Maasmechelen bleef het 0-0 en thuis tegen de WS Bruxelles werd het 1-1. Die andere thuiswedstrijd tegen de FC Dender EH werd met het kleinste verschil (0-1) verloren.

In acht wedstrijden kwam Oudenaarde dus negenmaal tot scoren. Geen overtuigend bewijs van de vuurkracht waarmee de Geelhemden vroeger plachten uit te pakken. Een verklaring moet wellicht niet verder worden gezocht dan in het feit dat Dempsey Vervaecke er in de frontlinie zo goed als alleen voorstaat. Nagim Amini, een jonge Franse aanvaller, kwam tot dusver nog maar driemaal tussen de lijnen. Van een Dieter Van Tornhout of een Tibo Van De Walle geen zichtbaar nieuws.

Met acht gespeelde wedstrijden zijn getalenteerde nieuwkomers als Daan Van Gyseghem (28), Olivier Verstraete (21) en Lorenzo Heirwegh (21), drie polyvalente middenvelders, wel telkens op het appel.

Andere ons bekende namen die op de jongste speeldag aan de aftrap waren, zijn doelman Sören Dutoit (25), de verdedigers Dieter De Wilde (26), Robbe Van Ruyskensvelde (27 en Jelle Belmans (21). Het middenveld was verder gestoffeerd met Jesse Martens (26) en Lorenzo Van Hoolandt. Olivier Verstraete werd wegens rugklachten aan de rust vervangen door Jaan Van Wymeersch (23). Te noteren is ook nog dat een kwartier vóór tijd coach Leleu nog een dubbele wissel doorvoerde: Jelle Belmans werd vervangen door Frederic De Graeve (21) en Lorenzo Van Hoolandt door zijn voornaamgenoot Heirwegh.

Met twee ploegen die altijd al sterk aan elkaar gewaagd zijn geweest – men denke maar terug aan de laatst gespeelde VWH-SVO in het begin van de competitie 2015-2016 – is een spannende partij voetbal zo goed als gewaarborgd. Maar welke uitslag er ook op het bord komt, de gevolgen ervan zijn niet te onderschatten: kapen de bezoekers de drie punten weg, dan zakken onze Vigor Wuitens in de richting van het hellend vlak, kunnen zij daarentegen de volle inzet thuishouden dan heroveren zij hun plaats in de bovenste helft van de rangschikking. Met één punt is er geen verliezer maar ook geen winnaar, dus zal er gestreden worden om de overwinning.

Het belang van een tweede thuiszege mag geen enkele VW-supporter ontgaan. Er moet niet aan getwijfeld worden dat de Vigoriginals de toon zullen zetten, maar versterking van de vocale steun is meer dan welkom! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 28 gasten en geen leden online