header bar 2

Heist KSKVW Hamme(Voorbeschouwing K.SK. Heist - VW Hamme)

Met een uitwedstrijd bij de K SK Heist wordt het eerste derde afgesloten van een competitie die voor onze Vigor Wuitens uitstekend begon maar de jongste weken met een 1 op 9 toch minder succesvol verloopt. Zolang enkele sterkhouders wegens helende blessures verstek moeten laten zien de pessimisten onder de supporters hierin nog geen verandering komen. Optimisten daarentegen achten dat na twee opeenvolgende nederlagen op de tiende speeldag wel al mogelijk. Niet alleen omdat er bij onze jonge spelers in de kern talent genoeg schuilt maar ook omdat de eerstvolgende tegenstander niet de gewoonte heeft vrede te nemen met een gelijkspel. Voor Heist is voetballen een kwestie van winnen of verliezen en juist hierin schuilen mogelijkheden voor een aanvallend ingesteld team.

Het is geleden van het seizoen 2009 -’10 dat de VW Hamme haar gastheren van zaterdagavond in Heist op den Berg nog partij heeft gegeven. Het was inderdaad in het voorjaar 2010 dat de lokale Sportkring in Derde A kampioen speelde en sindsdien wist stand te houden in de Tweede klasse van het nationaal voetbal. Al waren de jongste twee seizoenen moeilijk en eindigde het avontuur in de Belgacom/Proximus-liga op de voorlaatste plaats met 19 punten en een zwaar negatief doelpuntensaldo. Alleen Coxyde kreeg het nog harder te verduren.

Na een tweede opeenvolgende spelersleegloop vatte de club de historisch nieuwe competitie in de 1ste Amateurreeks aan met een haast volledig nieuwe ploeg. Maar, lezer, denk nu vooral niet dat het de nieuw aangetrokken spelers aan referenties ontbreekt. Er zijn in de vrij brede kern meerdere spelers te vinden met in de twee hoogste competities opgedane ervaring. Met een Damien Lahaye was er zelfs een doelman binnengehaald die voor de AE C Mons onder de lat had gestaan. Het toeval wil evenwel dat aan de samenwerking met de speler een kwestie begin deze week een einde is gemaakt. Andere namen met enige weerklank zijn die van de middenvelder Daimy Deflem (22), ex-Waasland Beveren, de verdediger Jame Vrijsen (20), ex-MVV Maastricht en de aanvallers Youssef Challouk (21), ex-Rupel Boom, en, vooral Dries Ventose (26), ex-OH Leuven, Rupel Boom en Beerschot Wilrijk. Hij was het die in de galawedstrijd om de algemene titel van Kampioen van Derde Nationale met twee doelpunten op zijn eentje het verschil maakte in de met 3-1 verloren partij.

In de nieuwe kern zitten ook een paar niet te onderschatten Waalse voetballers als de aanvaller Kabeya (23) die vorig seizoen het mooie weer hielp maken bij de FC Luik, en zeker niet minder de in de Condroz legendarische Laurent Dethier (32), een goalgetter die voor Ciney in het seizoen 2014 – ’15 liefst 30 maal scoorde.

Voor de vaststelling dat Heist in de lopende competitie wel erg wispelturig voor de dag komt – drie overwinningen op rij gevolgd door vier opeenvolgende nederlagen – is er de verklaring dat meerdere belangrijke titularissen langdurig buiten strijd zijn geweest. Het zal wel geen toeval zijn dat de terugkeer van vier onder hen op de jongste speeldag tot de eerste overwinning in vijf weken heeft geleid. Waren er in de met 0-2 bij Patro Eisden Maasmechelen opnieuw bij: de verdedigers Roel Grant (33) en Roel Tambeur (21), de middenvelder David Wijns (20) en, jawel, de aanvaller Dries Ventose (26). Vraag aan om het even welke coach wat het betekent in elk ploegonderdeel gelijktijdig een basisspeler te moeten missen.
Om het totaalplaatje nog even in een breder perspectief te bekijken, hierna de uitslagen van de negen competitiewedstrijden op een rijtje. Heist vatte de competitie aan met een 0-3 zware thuisnederlaag tegen promovendus Oosterzonen, maar herpakte zich schitterend met drie overwinningen op rij: uit bij Coxyde (0-5), thuis tegen Virton (3-2) en uit bij WS Bruxelles (0-1). Helaas voor de jongens van trainer-coach Karel Keleman werd de zegeroes daarna volledig gedoofd door vier nederlagen op rij waarvan drie met het kleinste verschil: thuis tegen Beerschot Wilrijk met 0-1, uit bij Sprimont Comblain en Seraing met 2-1 en 1-0 en thuis tegen Dender EH met 1-3.

Op de jongste speeldag uit bij Patro Eisden kon dan eindelijk nog eens gewonnen worden. Het werd 0-2, al was het lastiger dan de cijfers laten vermoeden. Heist speelde daar met in het doel Niels Stroobants (25), die met de trainer van Betekom als tweede doelman was meegekomen. De veldspelers waren David Wijns (20), Bart Webers (32), Badiane Amadou Coly (28), Roel Grant (33), Daimy Deflem (22), Curtis Kabeya (23), Dries Marckx (29), Roel Tambeur (21), Nick Marchoul (20) en Thomas Regnier (22). Dries Ventose speelde de tweede helft in de plaats van Wijns en Challouk deed hetzelfde in de plaats van Marchoul terwijl Merckx twintig minuten voor tijd vervangen werd door Vrijsen. Voortgaande op het voetbalpaspoort van de veldspelers kwamen er vier verdedigers, vier middenvelders en vijf aanvallers tussen de lijnen.

Onze gastheren totaliseren na negen wedstrijden 12 punten dankzij vier overwinningen. Zij scoorden dertien doelpunten en kregen er 12 tegen. Onze Vigor Wuitens moeten het stellen met twee punten minder. Zelf scoorden zij driemaal meer maar incasseerden ook vier doelpunten meer. Wat het verschil maakt is het aantal overwinningen dat met gelijke spelen niet te compenseren valt. Er moet niet aan getwijfeld worden dat de thuisploeg voluit voor een vijfde overwinning zal gaan, maar uit schrik daarvoor in verdediging terugplooien is voor de VWH geen optie. Met geloof in eigen kunnen zelf ook spelen om te winnen is niet alleen leuker voor alle toeschouwers, het kan best ook wel nog eens lonen. Op hoop van zege dus naar Heist- op-den Berg! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 119 gasten en geen leden online