header bar 2

VW HammePatro Eisden Maasmechelen(Voorbeschouwing)

De Vigor Wuitens spelen hun zesde thuiswedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen, twaalfde in de stand met 8 punten uit twee gewonnen en evenveel gelijkgespeelde wedstrijden. Met een -9 ziet het doelpuntensaldo van de Limburgse paars-witten er kwalijker uit dan dat van onze blauw-zwarten, maar aan de andere kant van tien minder gescoorde doelpunten, staan ook drie minder geïncasseerde goals. Geen twijfel dus dat de onderlinge strijd om de kostbare punten overwegend zal uitgevochten worden op de bezoekende helft. De vraag die de supporters bezighoudt, is wie Lars Knipping, de doelman die zich vorig seizoen in dienst van de RC Mechelen driemaal heeft moeten omdraaien, zal weten te vloeren.

Patro Eisden Maasmechelen eindigde vorig seizoen in Tweede klasse op de vijftiende plaats vóór SK Heist en Coxyde VV. Vijf overwinningen en negen gelijke spelen waren samen goed voor 24 punten. De club die volgend jaar haar 75-jarig bestaan viert, beschikt over een ruime kern van overwegend jonge spelers. Met een half dozijn nationaliteiten is het wellicht ook een van de meeste ‘multiculturele’ voetbalverenigingen van de reeks.

Van de ongeveer 30 spelers in de kern hebben er een achttal een vaste plaats in het team. De helft ervan zijn verdedigers die al tien, negen of acht wedstrijden speelden. Ruben Jansen (25 jaar en 1.90m) is de enige die nog geen enkele wedstrijd miste. Met negen basisplaatsen volgen de Montenegrijn Danilo Sarkiç (21) en de van Ivoorkust overgewaaide Kevin Aka Etien (23). Deze laatste zal er wegens een op de jongste speeldag opgelopen derde gele kaart niet bij zijn, zijn maat Daniele Zotti (19), die al acht keer tussen de lijnen kwam, om dezelfde reden evenmin. Een derde titularis die er wegens een verplichte rustdag ook niet mag bij zijn, is de middenvelder Steve Otte (26). Reken maar dat trainer-coach Rikie Broeckx met de handen in het haar zit.

Voor een team waarvan blijkens de uitslagen verdedigen het sterkste wapen is, komt een drievoudige schorsing vanzelfsprekend ongelegen, maar het probleem van om welke reden ook niet inzetbare spelers is nu ook al weken een handicap voor Francky Cieters, al moet die zich dit keer wellicht minder zorgen maken omtrent de slagkracht van de tegenstander. In vier uitwedstrijden kwam de Patro-aanval slechts driemaal tot scoren: tweemaal (!) bij Sprimont Comblain waar de wedstrijd op 2-2 eindigde, en eenmaal, haast niet te geloven maar waar, bij Beerschot-Wilrijk waar met 2-1 werd verloren. De andere drie doelpunten werden gescoord in thuiswedstrijden waarvan er twee met 1-0 werden gewonnen. Tekenend voor de aanvallende onmacht is dat de tweede overwinning van het seizoen op de jongste speeldag thuis tegen de Oosterzonen te danken is aan een owngoal van de bezoekers. De eerste overwinning dateert al van de derde speeldag. Van Coxyde werd met 1-0 gewonnen van een ploeg die toen nauwelijks op poten stond.

Wil dit nu allemaal zeggen dat Patro Eisden een hapklare brok wordt? Alleen naïevelingen zijn geneigd het te veronderstellen. Feiten zijn dat de Limburgers weinig weggeven en dat onze Vigor Wuitens niet gemakkelijk scoren. Wie verwijst naar de 4-1 tegen Sprimont Comblain en de 1-5 bij Coxyde heeft die wedstrijden niet gezien, en de overige punten die werden gesprokkeld bij Deinze, tegen Seraing en bij Beerschot Wilrijk, waren het loon van negentig minuten knokken.

Alleen thuis tegen Hasselt kon er sprake zijn van een aan de dag gelegd meesterschap. Wel, als die prestatie een maatstaf mag zijn dan is er toch reden tot optimisme. Waarom? Omdat Patro Eisden Maasmechelen de week na de 1-0 thuiszege tegen Coxyde, op bezoek in de hoofdstad van Limburg met 1-0 verloor. Nu komt Patro Naar Hamme na de 1-0 winst tegen Sprimont.

Maar liever dan nog verder te willen peuteren in afgeleiden, is het tijd voor een korte en krachtige boodschap: in het vooruitzicht van twee opeenvolgende uitwedstrijden (bij Geel en WS Bruxelles) is een overwinning tegen Patro Eisden Maasmechelen van kapitaal belang. In de eerste plaats voor de daaraan verbonden drie punten, maar niet minder voor het zelfvertrouwen dat nodig is om met kans op succes de beoogde plaats in de rangschikking veilig te stellen. Supporters, onze jongens rekenen op u. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 52 gasten en geen leden online