header bar 2

Geel ASVVW Hamme(Voorbeschouwing)

In Geel kan het alle kanten uit Er zijn weinig ploegen in de Eerste Amateurs die na elf speeldagen dichter bij elkaar aanleunen dan Verbr. AS Geel en VW Hamme. Zij geven elkaar zaterdagavond partij in het De Leunenstadion. Geel staat momenteel op nummer 9, Hamme volgt op één punt een sportje lager op de waardenladder. Het wederzijdse doelpuntensaldo is op één doelpunt in het voordeel van Geel na, identiek. Won Geel een wedstrijd meer, het verloor er ook een meer dan Hamme. En alsof er nog geen gelijkenissen genoeg zijn, voor de gelegenheid missen beide ploegen in het onderling treffen hun kapitein wegens een derde gele kaart. Toevallig zijn Jo Christiaens en Olivier Speltdooren ook nog van hetzelfde jaar.

Het verschil tussen Geel en Hamme zit in het aantal gelijke spelen dat met vier keer dubbel zoveel is voor de blauw-zwarten van Francky Cieters als voor de blauw-witten van Nick Hayen. Schuilt hierin het bewijs dat Geel toch nog iets wispelturiger is? De opeenvolging van winst- en verlieswedstrijden doet toch vermoeden dat het de Kempenaars meestal te doen is om alles of niets: thuis verliezen van Virton met 0-3 en met 2-4 van Dender, maar met 1-5 gaan winnen bij Deinze en Oudenaarde naar huis sturen met 4-0; gaan winnen bij Seraing (0-2) en bij Hasselt (0-1) , maar zoals op de jongste speeldag dan bij Coxyde gaan verliezen met 3-1…

Op te merken is wel dat na het thuisverlies tegen Virton een reeks van vier ongeslagen wedstrijden is neergezet: de overwinningen uit bij Hasselt en thuis tegen Oudenaarde en tussenin twee gelijke spelen met een identieke 2-2 score thuis tegen WS Bruxelles en uit bij Oosterzonen. Van de zesde tot de elfde speeldag volgden op twee nederlagen, twee overwinningen en vervolgens weer twee nederlagen: op uitnederlagen bij Beerschot Wilrijk (2-0) en Dessel (3-1), volgden de overwinningen tegen Deinze en bij Seraing (5-1 en 0-2). De jongste twee wedstrijden werden dan weer twee nederlagen: thuis tegen Dender en uit bij Coxyde.

In die jongste wedstrijd stonden dertien spelers tussen de lijnen: zes met het etiket van verdediger: Gijs Brouwers (20), Jo Christiaens (26), Benjamin Van Den Ackerveken (21), Kristiaan Haagen (21), Matthiece Nelissen (19) en Sam Vanaken (26); drie middenvelders: Nick Hulsmans 23), Aboubahary Koïta (18) en Casper De Norre (19); drie aanvallers: Yadi Bangoura (20), Lucas Damblon (19) en Simon Demulder (21). Merkwaardig is dat er bij de middenvelders nogal wat vuurkracht schuilt. De drie geciteerde spelers hebben samen al zeven doelpunten op hun actief. Bij de aanvallers is Damblon met vier doelpunten de productiefste. Naar de leeftijd van de spelers te oordelen, is Geel wellicht de jongste ploeg van de reeks. Een Beerschot-Wilrijk is in vergelijking een veteranenteam.
De bekendste speler van de ploeg is wellicht doelman Yves Lenaerts (33), die eerder op het hoogste niveau heeft gespeeld in binnen- en buitenland. De grootste van de gestalte is met 1.90 m Sam Vanaken, ex-Lommel. Hij is de oudere broer van Hans, de sterspeler van Club Brugge.

Met eerst onze Vigor Wuitens en een week later Patro Eisden Maasmechelen staat Verbr. Geel in de ogen van de lokale supporters voor twee opeenvolgende thuiswedstrijden die zes punten moeten opleveren. Kwestie van het moreel naar het zenit op te krikken in het vooruitzicht van de op 30 november te spelen bekerknaller tegen herfstkampioen Zulte Waregem. Voor wie het mocht vergeten zijn, Verbr. Geel stuntte in de zestiende finales door de Standard Club de Liège met 2-1 uit te schakelen. Mochten wij in het hoofd van Nick Hayen kunnen kijken, dan zouden wij meer weten over de wijze waarop hij die cupwedstrijd wil voorbereiden. Maar voor Francky Cieters, die nu weer licht heeft gezien in de tunnel, maakt dat niet uit. Hij weet dat zijn blauw-zwarten de blauw-witten van zijn collega waard zijn. Zullen het de doelmannen worden die het verschil maken? (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 32 gasten en geen leden online