header bar 2

Bruxelles RSWVW Hamme(Voorbeschouwing W.S. Bruxelles - VW Hamme)

In het Edmond Machtensstadion van Sint-Jans-Molenbeek staan zaterdagavond met de Royal R.W.S. BRUXELLES en onze Vigor Wuitens de nummers 12 en 11 uit de rangschikking van de 1ste Amateurs Nationaal tegenover elkaar. Zij zullen aan de wedstrijd beginnen met gelijke punten maar dankzij een iets minder ongunstig doelpuntensaldo (min 3 tegen min 8) gaan de gasten hun gastheren alsnog vooraf. Wie de punteninzet binnenhaalt, doet wellicht een goede zaak want het programma van de achtervolgende ‘minder bedeelden’ oogt niet gemakkelijk.

Het valt ook buitenstanders (en gokkers) op dat beide ploegen de jongste weken slechte beurten maken. De Brusselaars moesten in de vijf laatst gespeelde wedstrijden vrede nemen met een 2 op 15, en onze Vigor Wuitens deden met 3 op 15 nauwelijks beter. Dit soort vergelijkingen loopt natuurlijk mank, vooral omdat drie van de respectieve tegenstanders niet dezelfde waren. De kampioenen van Tweede klasse, die wegens een geweigerde proflicentie naar het amateurvoetbal werden verwezen, haalden eerst twee punten uit twee opeenvolgende gelijke spelen (uit bij Hasselt met 1-1, thuis tegen Coxyde met 2-2), alvorens drie opeenvolgende nederlagen te moeten incasseren (uit bij Virton werd het 6-1, thuis tegen Beerschot Wilrijk 0-4 en op de jongste speeldag uit bij Patro Eisden Maasmechelen werd het 4-3). Het is misschien vooral deze laatste uitslag die tot de verbeelding spreekt van de VW-supporter, maar hierbij dient dan wel met nadruk de aandacht gevestigd te worden op het verloop van die wedstrijd. Bij de rust leidden de Brusselse bezoekers met 0-2. In de tweede helft werd het eerst 1-2 maar vervolgens 1-3. Match gespeeld? Neen, want in de laatste minuten werd het met elf thuisspelers tegen negen bezoekers uiteindelijk nog 4-3.

Wat niemand mag ontgaan, is dat WS Bruxelles in de eerste drie weken van oktober drie overwinningen op rij wist te boeken: uit bij Dender met 0-1, thuis tegen Oosterzonen en Sprimont Comblain telkens met 2-0. Alleen al uit deze cijfers blijkt dat de (toen nog) Bico-boys de deur achterin goed gesloten kunnen houden.

Om het overzicht compleet te maken resten nog de vier septemberwedstrijden waarvan, merkwaardig genoeg, de thuiswedstrijden werden verloren (tegen Deinze met 0-2 en tegen Heist met 0-1), terwijl uit tweemaal gelijk werd gespeeld (bij Oudenaarde werd het 1-1 en in Geel 2-2). Te vergelijken met de door de VWH tegen die vier ploegen bereikte resultaten…

Wie het volledige plaatje bekijkt, ontkomt dus niet aan de vaststelling dat het vooral de laatst gespeelde wedstrijden zijn die onze eerstvolgende tegenstander parten hebben gespeeld en uit een veeleer comfortabele positie hebben weggedrukt. Een verklaring voor de recente mindere prestaties ligt wellicht bij het onzeker omgevingsklimaat waarin de club moet trachten te overleven. De financiële toestand is en blijft belabberd. Hier en daar duikt alweer het gerucht op dat John Bico het stamnummer van de club zoekt te verkopen. De jeugdwerking komt met stakende trainers op losse schroeven.

Een en ander beletten nochtans niet dat de huidige trainer, de voormalige Nigeriaanse profvoetballer Azubuike Oliseh (ex-Anderlecht en Roeselare) nog steeds over een zeer valabel spelerspotentieel beschikt. In de ruime A-kern zitten nog steeds zeven (7) spelers die aan het eind van vorig seizoen de kampioenstitel in Tweede nationale mee hielpen waarmaken. Namen die zeker in de selectie zullen voorkomen zijn die van doelman Jordi Belin (21); van de verdedigers Harrison Eyenga Lokilo (22), Antonini Rogé (20) en David Kalonji (27); van de middenvelders Abderrahmane Kabous (33), tenzij hij al geschorst zou zijn voor een rode kaart, Axel Bossekota Bofunda (27), ex-Seraing, en Aymen Al Masude (21); van de aanvallers Gary Ambroise (31) en Jean Romanic Koffi (30), vorig seizoen nog spelend voor Westerlo in Eerste nationale. Wie er niet zal mogen bij zijn is de Braziliaan Pedro Arcanjo Ferrari Da Silva die op de jongste speeldag in Maasmechelen na een tweede ‘geel’ van het veld werd gestuurd. Een vraagteken is Mémé Tchité (bijna 33) die voor de RSW wel al zeven wedstrijden speelde en tweemaal scoorde, maar er tegen Beerschot Wilrijk al niet bij was en op de jongste speeldag in Maasmechelen ook niet. Even out met letsel en straks opnieuw speelklaar?

Voor onze Vigor Wuitens wordt de confrontatie met de talenten van de ‘Etoilés’ hoe dan ook een nieuwe test waarin zij, na mindere prestaties, de kans krijgen te tonen dat zij hun plaats bij de elite van het amateurvoetbal waard zijn. Wat zij in de competitieaanhef met vier ongeslagen wedstrijden op rij bewezen hebben, wacht op bevestiging. Forza Vigor! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 29 gasten en geen leden online