header bar 2

VW HammeFC Dender EH.(Voorbeschouwing)

Tegenpool en spiegelbeeld Minstens even belangrijk als het punt dat uit Molenbeek is meegebracht, was de vaststelling dat onze Vigor Wuitens in het Edm. Machtensstadion blijk hebben gegeven van veerkracht en weerbaarheid. Dat was nodig. Zeker ook in het vooruitzicht van het treffen met de FC V Dender EH, een wedstrijd die altijd tot de verbeelding spreekt. De puntenkloof mag dan momenteel wel groter zijn dan de jongste jaren het geval was, de komst van de J.P. Vande Velde- boys mag nu met herwonnen vertrouwen tegemoet worden gezien. Zelfs al zijn enkele Dender-spelers groter en zwaarder van stuk, zij hebben ook maar twee benen en niet noodzakelijk meer voetbalbagage.

Best zou zijn mocht voor de gelegenheid de volgorde van de uitslagen van de jongste twee seizoenen eens kunnen omgekeerd worden want toen in de competitie 2014-’15 de VWH in Denderleeuw met 2-3 ging winnen, werd het in de terugwedstrijd in Hamme 1-3, en toen vorig seizoen Dender hier met 0-3 kwam winnen, namen onze Vigor Wuitens op 20 februari ginds weerwraak met een identieke score. Dat Dender ook nu nog overduidelijk beter presteert in uitwedstrijden – er werd in de zes reeds gespeelde zelfs nog niet verloren! - verdient met betrekking tot de aanpak van de wedstrijd toch wel enige aandacht. Puntenoogst voor Dender dit seizoen 50 procent beter buitenshuis: 15 tegen 10 in eigen huis…

In geen enkele sporttak is relativering meer op haar plaats dan in voetbal. De puntenkloof waartegen de VWH thans vanuit de rechter kolom opkijkt naar een Dender in de top-vijf, is alleen te verklaren door die geweldige 16 op 18 in de jongste zes wedstrijden, terwijl Hamme in diezelfde periode vrede diende te nemen met een schamele 4. En dan zijn er ook nog de ver uiteenlopende doelpuntensaldi: +8 versus -8. Nagels met koppen? Alleszins, maar vergeet dan ook niet dat in zes van de zeven wedstrijden die in de aanvang van de competitie tegen dezelfde tegenstanders werden gespeeld, de Vigor Wuitens zich met 10 tegen 8 punten de beteren hebben getoond!

Uit statistiekjes gevolgtrekkingen willen maken met betrekking tot de krachtsverhoudingen is zinloos. Wel kunnen zij een prikkel zijn om het vertrouwen, het geloof in eigen kunnen te doen groeien. Zeker na de jongste speeldag waarop Dender na vijf overwinningen op rij plots genoegen moest nemen met een kleurloos gelijkspel thuis tegen Seraing: 0-0. Die uitslag ontlokte J.P. Vandevelde de uitspraak dat de match geen winnaar verdiende. Pro memorie: tegen datzelfde Seraing speelde Hamme op de derde speeldag 2-2 gelijk en dat was allesbehalve een saaie partij voetbal. Pro memorie bis: op de vijfde speeldag verloor Dender thuis met 0-1 van WS Bruxelles, de ploeg waarvan de VW Hamme in Molenbeek best wel had kunnen winnen. Zodus.

Ignazio CocchiereIgnazio Cocchiere (Foto Website FCV Dender E.H.Achter de namen van de spelers die onze jongens voor Dender partij zullen komen geven, staan amper vragen. In het doel wordt het de jonge Xavier Gies (19), die nog geen enkele wedstrijd miste en er prat kan op gaan dat hij in vijf van de dertien ‘de nul’ heeft weten te houden. Verdedigers die hem hierbij hebben geholpen, zijn Hannes Meeus (27), vorig seizoen nog de kapitein van Beerschot-Wilrijk. Ook hij speelde al alle wedstrijden. Met twaalf op dertien volgen Jonas Bogaert (29), ex-E. Aalst, en Wouter Hias (25) die op de jongste speeldag met een derde gele kaart even mocht rusten, en Andel Sarr (26), een Senegalees die eerder voor Diegem uitkwam en voor zijn nieuwe club al viermaal kon scoren. De jonge Roemeen Vlad Nicolae Marin, die tien wedstrijden speelde, is als lotgenoot van onze Lander de Keersmaecker sinds kort voor lange tijd out.

Doelpuntenmakers heeft Dender ook bij zijn middenvelders-titularissen. De technisch vaardige Redouan Aalhoul (24), die reeds alle wedstrijden speelde, heeft er drie achter zijn naam. Zwaargewicht en sterkhouder Kevin Nicaise (31) was al twaalf maal van de partij en scoorde tweemaal. Wie ook al een doelpuntje meepikte, is René Sterckx y Calle (25), die net als Mehdi Tarfi (23), de man van de snedige acties, zes wedstrijden speelde. Goffin Fernandez (24) stond tot dusver negen maal tussen de lijnen.

Bij de aanvallers gaat de aandacht natuurlijk in de eerste plaats naar de Italiaan Ignazio Cochierri (29), ex-Union St. Gillis. De rijzige spits speelde alle wedstrijden en rivaliseert met acht doelpunten met onze Mitch Dekuyper. Bijzonder voor de vervanger van Casagolda is dat hij in twee moeilijke uitwedstrijden (bij Geel en Dessel) telkens driemaal scoorde! Zijn kompanen Didier Cabumi (22) en Dani Morais De Almeida (20), die het voor R. Mechelen onze verdedigers vorig seizoen nog lastig maakte, komen met elk één doelpunt iets bleker voor de dag. Morais, die zeven wedstrijden speelde, is al een tijdje out met een spierletsel. Vierde man in het aanvalskwartet is de Fransman Moulaye Abdel Aziz N’Diage (23), ex-Virton. Hij kwam al vijfmaal tussen de lijnen.

Met een A-kern die 23 spelers telt mag Jean Pierre Vandevelde niet klagen maar voetbal wordt altijd gespeeld met elf tegen elf en drie veldspelers op de bank. Waar het in deze context voor een coach op aankomt, is iedereen gemotiveerd te houden en dat lukt Francky Cieters, in wiens ogen alle kernspelers evenwaardig zijn, wonderwel. Bij al die jongens is de puntenhonger momenteel groot. Zij gaan met en voor elkaar door het vuur. Met de v van Vigor en de W van wuitens Voluit voor Winst! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 56 gasten en geen leden online