header bar 2

KFC Oosterzonen VW Hamme(Voorbeschouwing) 

Op de laatste speeldag van de heenronde worden onze Vigor Wuitens verwacht in Oosterwijk om het daar op te nemen tegen de K. FC Oosterzonen, vorig seizoen lange tijd in de running voor de titel in Derde B. Momenteel kampeert de ploeg op een veertiende plaats met ten opzichte van de eerstvolgende tegenstander een achterstand van drie punten en een gewonnen wedstrijd minder. Geen twijfel dus dat de thuisploeg bij een overwinning over de VW Hamme naar een ietwat betere plaats klimt. Het belang van de wedstrijd hoeft dan ook geen nader betoog.

Wie mocht denken dat ginds gaan winnen een koud kunstje wordt, is niet bij de zaak. De prestaties die de Oosterzonen dit seizoen op de eigen kunstgrasmat hebben neer gezet, overtuigen van het tegendeel. Er werd gewonnen van Hasselt (2-1) en er werd driemaal gelijkgespeeld: tegen Geel werd het 2-2, tegen Sprimont Comblain 1-1 en tegen Dender bleef het 0-0. Van de zes gespeelde thuiswedstrijden werden er twee verloren: tegen Virton met 1-2 en tegen Beerschot Wilrijk met 0-2, maar weet dat de leider het daar een paar weken geleden minder gemakkelijk had dan de cijfers laten vermoeden.

Volledigheidshalve hierna ook de uitslagen van de acht gespeelde uitwedstrijden waarvan er één kon gewonnen worden: bij Heist, maar dan wel met 0-3. Er werd ook tweemaal gelijkgespeeld: bij Coxyde met 1-1 en, op de jongste speeldag bij Dessel met 0-0. Van de vijf nederlagen waren er vier met een oneven doelpunt: bij Seraing werd het 2-1, bij Deinze 3-2, bij Eisden Maasmechelen en bij Oudenaarde telkens 1-0. Alleen bij WS Bruxelles was er met de 2-0 een verschil van twee doelpunten.

Niet te verwonderen dat met deze uitslagen Oosterzonen van alle ploegen in de rechter kolom het kleinste aantal tegendoelpunten telt. Wat wellicht grotendeels wordt verklaard door de speelwijze die trainer Stijn Gheys noodgedwongen, lees na het vertrek van zijn spitsen van vorig seizoen, aankleeft. Zonder in het vaarwater te willen treden van geaccrediteerde scouts komt die speelwijze er ongeveer op neer dat het speelveld klein wordt gehouden door de verdedigers hoog te laten spelen en de aanvallers te doen terugzakken tot het middenveld. Moeilijk spelen dus voor een tegenstrever die het moet stellen zonder een spelverdeler met een goede ‘lange bal’ in de voet.

Arne HoefnagelsArne Hoefnagels (Foto Website FC Oosterzonen)Op de jongste speeldag had Dessel het niet gemakkelijk met naar verluidt sterk gemotiveerde Oosterzonen die erin geslaagd zijn de thuisaanvallers goed op te vangen en bovendien zelf nog ei zo na voor de verrassing van de dag hadden gezorgd indien een knal van de ingevallen Arne Hoefnagels (24) in de slotminuten niet door de paal was gestuit.

Wie voor ‘de nul’ zorgde was de jonge doelman Steven Verheyen (21) die daar zijn vijfde wedstrijd van het seizoen speelde. (De Griek Lavas Panagiotis (22) speelde van zijn kant al negen wedstrijden, waarvan de laatste thuis tegen Beerschot Wilrijk). Verdedigers waren Olivier Schops (27), een van de twee Oosterzonen die tot dusver alle wedstrijden speelde. Na hem komt Wout Bastiaens (22) met 13 wedstrijden, evenveel als Stig Engelen (24). De Nederlander Ramon Van Veldhoven (22) was de vierde verdediger. Hij speelde zijn achtste wedstrijd. Het middenveld werd gedirigeerd door de ervaren oude krijger Wim Mennes ( 39) die tegen Dessel aan zijn negende wedstrijd toe was. Hij had naast zich Joren Dehond (21), een van de revelaties met al dertien gespeelde wedstrijden, en Demba Janneh (22) die een vijfde speelbeurt vol maakte. Aanvallers waren de jonge Fallou Fall (19), die reeds in alle wedstrijden aantrad, Jamie Meseure (24), de zoon van Carl, die in dertien wedstrijden eenmaal tot scoren kwam, en Arne Hoefnagels (24) die zich in de jongste wedstrijd als invaller voor de middenvelder Stef Vervoort (21) niet onbetuigd liet.

Met in veertien wedstrijden amper dertien gescoorde doelpunten is de FC Oosterzonen samen met Seraing en Sprimont (ieder slechts twaalf) bij de minst productieve ploegen van de reeks, maar het kan niet genoeg benadrukt worden dat, als het op  verdedigen aankomt, onze te bekampen tegenstrever een plaats kan opeisen bij de beteren. Om te kunnen winnen, zullen de Vigor Wuitens het slim moeten spelen.

Voor de thuisploeg die eraan gewend is, moet het kunstgrasveld sowieso een voordeel zijn, maar onze jongens hebben zelf toch ook al meermaals bewezen dat zij daarop uit de voeten kunnen. Denk maar aan Coxyde vroeger en nu, aan Gent Zeehaven vorig seizoen en aan Olsa Brakel waar in de lente van dit aflopend jaar kampioen werd gespeeld. De supporters durven er op rekenen dat er in Oosterwijk zal gespeeld worden met de in de huidige omstandigheden nodige mentaliteit. Wie de rangschikking voor ogen heeft, hoeft bij de titel van deze voorbeschouwing geen nadere uitleg.(wp)

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 43 gasten en geen leden online