header bar 2

VW Hamme K.MSK Deinze(Voorbeschouwing)

Op papier maakt de K FC Vigor Wuitens Hamme weinig of geen kans tegen een op volle toeren draaiend K MSK Deinze. Het contrast tussen beide oude rivalen is in lang niet meer zo groot geweest als thans: Deinze komt Hamme partij geven met het aureool van vijf opeenvolgende overwinningen, terwijl de gastheren met een schamele 4 op 15 tegen minder gereputeerde tegenstanders vrede hebben moeten nemen. Toch zal het voetbalspel wel altijd onberekenbaar blijven. Trouwens, is Deinze op de jongste speeldag niet ei zo na aan een tweede thuisnederlaag ontsnapt? Bij het verstrijken van de reguliere speeltijd leidde Virton, dat toen met tien tegen elf moest optornen, nog steeds met 0-1.

Het werd 1-1 na 92 minuten en uiteindelijk nog 2-1 in de 94ste, zodat de drie punten, die niemand nog verwachtte, de positie van de Oranjehemden in de top-3 met marge hebben geconsolideerd. Vijf overwinningen op rij zijn hoe dan ook een exploot dat de ambities van de Van Acker-boys alleen nog maar kan aansterken.

Het dipje dat halverwege de heenronde met drie opeenvolgende nederlagen vorm had gekregen is weggespeeld. Vergeten dus de pandoering in Geel (5-1), de nipte uitnederlaag bij Oudenaarde (1-0) en de thuisnederlaag tegen leider Beerschot-Wilrijk (0-1). Het is de verdienste van een uitgebalanceerd team dat de tandem Van Acker – Van De Polfliet heeft weten te kneden uit enkele ervaren voetballers en veel aanstormend jong talent.

Terloops toch ook maar even wijzen op het feit dat slechts twee ploegen erin geslaagd zijn Deinze voor eigen aanhang van een overwinning af te houden. Dessel deed dat op de derde speeldag met 0-0 en, voor wie het mocht vergeten zijn, onze Vigor Wuitens op de openingsdag van de competitie (1-1).

Philippe JanssensPhilippe Janssens (Foto Website KMSK Deinze)Wat ongetwijfeld aan de opeenvolgende successen heeft bijgedragen, is het feit dat, van de basisspelers met een vaste plaats, er liefst zeven zijn die nog geen enkele wedstrijd hebben gemist: doelman Tom Vandenberghe (24); de verdedigers Matthias Lievens (22), Gauthier Libbrecht en Armand De Greef (24); de sturende middenvelder Philippe Janssens; de aanvallers Steve Bael (22) en Christophe Martin Suarez (26). Drie andere spelers, met name Jarric Buysse (25), Gianni De Neve (22) en de bij Dessel weggeplukte Jasper Sols (21) stonden veertienmaal aan de aftrap. Hans Cornelis (34) was dertienmaal van de partij.

 De aanvallers Lennart Mertens (24), die op de jongste speeldag tekende voor de winning-goal, en ‘man van de match’ Gert Van Walle, waren dertien- en veertienmaal van de partij. Alleen moet men in Hamme voor laatstgenoemde niet beducht zijn want hij mag er wegens een derde ‘geel’ niet bij zijn.

Kan het op de eerste speeldag van de terugronde en de laatste wedstrijd vóór de winterstop na het gelijkspel op de openingsdag tot een revanche komen die naam waardig? In de huidige omstandigheden zullen de meeste VW-supporters er nauwelijks van durven dromen. Op een goodwillgebaar van de bezoekers moeten zij zeker nier rekenen, maar is er geen spreekwoord dat zegt dat, als de nood het hoogst is de redding dichtbij komt? Als onze Vigor Wuitens een greintje eergevoel hebben, zullen zij spelen voor wat zij waard zijn en desnoods strijdend ten onder gaan. En, wie weet, of er dan met de zegen van de voetbalgoden geen kerstbal uit de hemel valt? Het mag altijd een gouden zijn, maar met een zilveren zou het vertrouwen binnen de bauw-zwarte familie ook al terugkeren.(wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 52 gasten en geen leden online