header bar 2

Oudenaarde KSVVW Hamme(Voorbeschouwing)

Als koning Winter koning Voetbal geen hak zet, spelen onze Vigor Wuitens zaterdagavond in het burgemeester Thienpont- stadion voor drie kostbare punten hun terugwedstrijd na de pijnlijk verloren thuiswedstrijd op de negende speeldag. Het is ginds in de hoofdstad van de Vlaamse Ardennen geen onbekend terrein voor Tom Raes als die er voor de VWH kan debuteren. Ook niet trouwens voor onze anciens van de kampioenen-ploeg van vorig seizoen van wie verwacht wordt dat zij, samen met hun intussen geïntegreerde nieuwe ploegmaats, tuk zullen zijn op een revanche. Ook omdat de nood aan punten aan VWH-zijde beduidend groter is dan aan de kant van het KSVO’tje dat dit seizoen zijn puntenkapitaal mag aandikken zonder spelen. De geel-zwarten hoefden niet naar Molenbeek af te reizen om de WS Bruxelles partij te geven, en als zij in beroep gelijk krijgen en de in het donker afgeblazen wedstrijd bij Sprimont Comblain niet hoeven te spelen, dan beuren zij zonder inspanning in totaal zes leuke punten plus de bonus van tien gescoorde doelpunten…

Om het geheugen op te frissen, in de heenronde geraakten onze blauw-zwarten tegen Oudenaarde in een matige partij diep in de tweede helft eerder ongelukkig op achterstand. Zij konden nog wel tijdig gelijk maken, maar in hun jacht op een tweede doelpunt dat winst had kunnen opleveren kregen zij in de slotminuut het klassieke deksel op de neus.

Waren de jongens van Stefan Leleu in hun voorgaande wedstrijden zeker niet bij de beteren van de reeks, nadien hebben zij met drie overwinningen in vijf wedstrijden wel bewezen dat zij hun huidige plaats in de subtop waard zijn. Er werd gewonnen tegen Deinze (1-0), Oosterzonen (1-0) en Heist (2-1). Telkens zuinig, dat wel, maar het zijn de punten die tellen.

Haar laatste competitiewedstrijd van 2016 speelde de SV Oudenaarde thuis tegen de autoritaire leider Beerschot Wilrijk die in het stedelijk stadion zijn eerste twee tegendoelpunten in een uitwedstrijd incasseerde, maar wel met 2-3 won dankzij een ‘wereldgoal’ van Losada en het eerste doelpunt van de eindelijk speelgerechtigd geraakte Fessou Placca, vorig seizoen topscorer voor Oosterzonen. Man van de match voor de thuisploeg was Jesse Martens die tot tweemaal toe de aansluitingstreffer lukte.

In de eerste acht wedstrijden van de competitie was de puntenwinst met twee overwinningen ( 0-3 uit bij Coxyde en 3-2 thuis tegen Seraing) en drie gelijke spelen (thuis tegen WS Bruxelles en Hasselt, telkens 1-1) en uit bij Patro Eisden Maasmechelen (0-0), eerder bescheiden. Maar hierbij hoeft gezegd dat de club niet van blessureleed gespaard was gebleven. In het aanvallend compartiment werd een Dieter Van Tornhout, die geen enkele wedstrijd kon spelen, fel gemist. Zijn contract is intussen trouwens ‘in onderling overleg’ ontbonden. Ook andere ‘vaste waarden’ als de middenvelders Jaan Van Wildemeersch, die slechts in één wedstrijd aantrad, Maarten van Wymeersch en Olivier Verstraete bleven vaak aan de kant.

Titularissen die alle …14 wedstrijden speelden, zijn doelman Sören Dutoit (25), de verdedigers Jelle Belmans (21), Dieter De Wilde (25) en Robbe Ruysekensvelde (27). Tel hier ook maar Klaas Van Den Bossche (27) bij want hij miste slechts één match wegens een derde geel. Middenvelders die tot dusver geen wedstrijd misten zijn Lorenzo Heirweg (21) die op Hamme scoorde, Jesse Martens (26), Daan Van Ghyseghem (28) en younster Lorenzo van Hoolandt (19). Ook spits Dempsey Vervaecke (27), ‘topscorer’ met vijf doelpunten, was veertien maal van de partij.

Om opnieuw wat wedstrijdritme op te doen speelde Oudenaarde vorige zaterdag een vriendenmatch  bij OMS Ingelmunster, leider in Derde A amateur (de vroegere Vierde klasse). De wedstrijd werd met 2-1 verloren, maar veel belangrijker was dat titularissen als een Olivier Verstraete en een Jaan Wildemeersch er opnieuw bij waren. Bovendien debuteerde daar voor zijn nieuwe club de in november aangesloten aanvaller Hakim Borahsasar (22) die na een jeugdopleiding bij Club Brugge als profvoetballer zijn geluk was gaan beproeven bij NAC Breda ( Betaald voetbal – Eerste divisie in Nederland).

Als onze spelers willen weten waar zij staan en welke verwachtingen zij voor het verder verloop van de competitie nog mogen koesteren, dan komt een confrontatie met Oudenaarde bij wijze van maatstaf zeer gelegen. Een positieve uitslag na een goede wedstrijd zou mentaal de best denkbare voorbereiding zijn op de ‘match van het seizoen’ de week nadien in eigen huis tegen de profs van Beerschot-Wilrijk. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 45 gasten en geen leden online