header bar 2

VW HammeBeerschotwilrijk KFCO(Voorbeschouwing)

Met een voorsprong van elf punten op Deinze en zelfs veertien op Dessel – de enige ploeg die er tot dusver in geslaagd is de autoritaire leider te kloppen – is Beerschot Wilrijk voor iedereen de toekomstige kampioen. Het kan trouwens bijna niet anders want de club is nu al compleet op professionele leest geschoeid en het merendeel van de spelers heeft een verleden in de hoogste afdelingen van het binnen- en/of buitenlands ‘ betaald’ voetbal. In hun confrontatie met zoveel klasse en ervaring is de eerste betrachting van de meeste tegenstrevers in de 1ste Amateurs de schade te beperken. Niet zo onze Vigor Wuitens die in de heenronde met hun gelijkspel in het Olympische Stadion (1-1) bewezen hebben dat zij hun kans durven gaan. En laat onze blauw-zwarten juist nu het vormpeil te pakken hebben dat een grootse prestatie mogelijk maakt. Het volstaat om met de jongste knalprestaties in het achterhoofd de Vigoriginals te doen dromen van een ‘Geen twee zonder drie’…

Dromen is natuurlijk niet verboden, maar zin voor realisme vraagt om aandacht voor niet te weerleggen cijfers. Van de 17 gespeelde wedstrijden heeft de leider er 15 gewonnen, de laatste negen op rij. De mannen van  Marc Brys  scoorden het hoogste aantal doelpunten (36) en kregen er het kleinste tegen (9). Vooral dit laatste cijfer is indrukwekkend. Uit een gedetailleerder analyse komt evenwel naar voren dat, op een paar eclatante scores na, Beerschot Wilrijk  het eerder zuinig aanpakt. De jongste drie wedstrijden werden gewonnen met oneven doelpunt: in Oudenaarde werd het 2-3, bij Dessel 1-2 en vorige zaterdag thuis tegen Dender 1-0. Eerder werden ook uit vier andere wedstrijden de drie punten in de wacht gesleept met één doelpunt verschil: thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen en Seraing werd het 2-1; uit bij Heist en Deinze telkens Arsenal-zuinig 0-1.

Van de met duidelijk verschil gewonnen wedstrijden maakt de 0-3 bij Exc. Virton meer indruk dan de 0-4 bij WS Bruxelles, de 4-0 thuis tegen Coxyde en de 3-0 tegen Hasselt. Van de resterende uitslagen – een 0-2 bij Sprimont Comblain, Dender en Oosterzonen, en een   2-0 thuis tegen Geel – zal ook niemand hebben opgekeken.

Het wapen bij uitstek van Beerschot Wilrijk is een ijzersterke verdediging. Denk heel even de door Dessel drie, en de door Jesse Martens voor Oudenaarde gescoorde twee doelpunten weg, en doelman Clepkens (31) heeft zich in de vijftien andere wedstrijden slechts viermaal moeten omdraaien!

Tom Pietermaat Beerschot WilrijkTom Pietermaat (Foto Website Beerschot Wilrijk)Nochtans speelden slechts twee van de negen verdedigers in de A-kern alle 17 competitiewedstrijden: de jonge Jan Van den Bergh (22) en Jimmy De Jonghe (24). Voetballers met gevestigde naam in dit ploegcompartiment zijn Tom Pietermaat (24), die vijftien wedstrijden speelde, Arjan Swinkels (32), die er twaalf achter zijn naam heeft. Met negen wedstrijden volgen Guillaume François (26) en Marlon Pereira (29), Prychynenko (24) met acht en Kenny Thompson met twee.

De namen met de grootste weerklank zijn te vinden bij de acht middenvelders. Te beginnen bij Hernan Losada (34), die slechts één wedstrijd miste en met zeven doelpunten topscorer is voor zijn ploeg, Kevin Geudens (36) die veertien wedstrijden speelde en op de jongste speeldag tekende voor de winning-goal, en Mohamed Messoudi (33) die na een lange afwezigheid wegens blessureleed vorige zaterdag voor het eerst weer van de partij was. Eerder had hij in vier wedstrijden meegespeeld. Twee jonge talenten speelden alle wedstrijden: ploegkapitein Jaric Schaessens (22) en Youssef Balalouali (24). Wie in het begin van de competitie tweemaal aan de aftrap kwam, was Hammenaar Davy De Beule (35). Hij speelde voor het laatst op 24 september in de met 0-3 bij Virton gewonnen wedstrijd.

Van de vier ‘aanvallers’ is de Roemeen Vlad Rusu (26) met vijf doelpunten in twaalf gespeelde wedstrijden de schotvaardigste. Simon Vermeiren, de topscorer vorig seizoen bij Oosterzonen, scoorde er wel evenveel, maar speelde drie wedstrijden meer. De Togolees Euloge Mémé Placca Fessou (22) kon wegens visumproblemen pas in de jongste drie wedstrijden aantreden. Het wordt opletten voor die knaap! Bjorn stier Ruytinx (36) kwam tot dusver slechts driemaal tussen de lijnen.

De kans is klein dat Beerschot Wilrijk voor de uitwedstrijd bij de VWH zal afwijken van zijn beproefd en succesvol spelconcept: snel op voorsprong proberen te geraken en daarna controlevoetbal spelen. Het heeft daarvoor de op leeftijd gekomen maar ervaren spelers die het tempo liever laag houden. Naar het plannetje van Bruno Buyl en zijn kompaan Frank Neve hebben wij het raden, maar de voetballiefhebbers zullen niet ontgoocheld worden. Dat is beloofd. Extra druk krijgen onze Vigor Wuitens alvast niet opgelegd want er wordt van hen niet verwacht dat zij tegen de toekomstige kampioenen het verschil maken. Een genietbare partij voetbal, daar valt dus al mee te leven. Met meer natuurlijk ook en hoe! (wp) 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 49 gasten en geen leden online