header bar 2

Patro Eisden MaasmechelenVW Hamme(Voorbeschouwing)

De kalendermaker heeft er goed aan gedaan ervoor te zorgen dat onze Vigor Wuitens hun terugwedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen kunnen gaan spelen met de half november 2016 gespeelde heenwedstrijd nog vers in het geheugen. Voor wie het al mocht vergeten zijn, die met 3-2 gewonnen avondmatch was spannend en kende een spectaculair scoreverloop: 1-0 Mitch Dekuyper, 1-1 en 1-2 Yessi Mangeli, 2-2 Mich Dekuyper en 3-2 Yoshi Mariën. Maar waarop thans met nadruk moet worden gewezen, is dat de VWH zal worden opgewacht door een ander, sterker Patro dat sinds december wordt getraind en gecoacht door ene Guido Brepoels, die een paar seizoenen geleden STVV nog opnieuw naar Eerste klasse loodste en aan de slag is geweest bij Waasland Beveren.

Recente uitslagen spreken boekdelen en bewijzen dat Patro Eisden Maasmechelen in niets nog te vergelijken is met het groepje stuurloze jonge gasten dat op de openingsdag van de competitie thuis met 0-4 door Dessel Sport werd weggespeeld. Op 10 december werd uit bij Dender gewonnen met 1-2 en op 14 januari werd thuis met 2-0 gewonnen tegen Virton! De tijd dat er gespeeld werd om niet te verliezen, een vaststelling aan de hand van de uitslagen in het eerste derde van de competitie, is kennelijk voorbij.

Het is alsof de ploeg meer in zichzelf is beginnen geloven na het 3-2 verlies in Hamme. De week nadien werd thuis al met 4-3 gewonnen tegen WS Bruxelles en vervolgens kon in Geel worden gelijkgespeeld (1-1). Van Deinze werd daarna wel verloren (0-2), maar dat werd goedgemaakt met de reeds vernoemde uitoverwinning bij Dender. De laatste wedstrijd vóór de winterstop eindigde weliswaar op een 3-0 nederlaag bij Seraing, maar die profclub zou wel eens dè verrassing van de terugronde kunnen worden.

De jongste wedstrijd verloor Maasmechelen met 4-2 bij Dessel Sport doch het speelde daar goed mee. Eerst kon de ivoriaan Aja Etien gelijkmaken (1-1) en later was er de jonge Jelle Van Rijswijk (ex-Sittard) die de aansluitingstreffer lukte (3-2). Die wedstrijd speelde onze eerstvolgende tegenstrever met Lars Knipping (25) in het doel, de verdedigers Danilo Sarkic (21), Kevin Aka Etien (23), en Ruben Janssen (25), de middenvelders Etienne Wala Zock (22), Johan Ella Ella (20), Maxime Cosse (24), Toon Opdekamp (18) en Finley Wielemans (19), een jonge voetballer die de jongste twee wedstrijden volmaakte. Aanvallers waren Jelle Van Rijswijk (20) en Henry Odutayo (20). Deze laatste werd met nog een kwartier te spelen vervangen door de 16-jarige Anass Kiki, die hiermee debuteerde.

In vergelijking met het team dat in Hamme tussen de lijnen stond, zijn dat veel nieuwe gezichten. Geen Brullot, Hoebrecht, Vardic, El Guennouni of Lagouireh en ook geen Mayele die toen kort na elkaar tweemaal wist te scoren. Grote kuis of gewoon het resultaat van een rotatietactiek dankzij een zeer ruime spelerskern en bovendien nuttig om de tegenstrever om de tuin te leiden?

Om het belang van de eerstvolgende wedstrijd wat extra in de verf te zetten, kan er op gewezen worden dat Maasmechelen de eerste opgave wordt van twee andere confrontaties met directe concurrenten in de strijd om het behoud. Die komen er aan na de moeilijke  uitwedstrijd bij Dessel Sport: op 12 februari is het thuis te doen tegen WS Bruxelles en meteen daarna uit bij Sprimont Comblain, gesteld dat daar tegen dan tenminste al kan gespeeld worden.

Na een korte onderbreking (krokusvakantie, carnaval) mag de VWH dan de competitie thuis hervatten tegen Excelsior Virton, waarna nog twee confrontaties volgen met andere directe concurrenten, te beginnen bij Hasselt op 11 maart en drie weken later thuis tegen Oosterzonen. Het is niet eens onmogelijk dat ook de thuiswedstrijd tegen Geel nog die extra dimensie meekrijgt.

En als het tegenzit valt zelfs niet uit te sluiten dat het duel op de slotdag van de reguliere competitie, thuis tegen Coxyde, nog in het teken komt van ‘blijven of zakken’. Aan onze jongens om dit ongewenste scenario te voorkomen teneinde van die avondwedstrijd een evenement te kunnen maken dat het hen zelf en de supporters mogelijk maakt het seizoen feestelijk af te sluiten! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 48 gasten en geen leden online