header bar 2

Dessel Sport KFCVW Hamme(Voorbeschouwing) 

Na hun ondermaatse prestatie in Maasmechelen zullen weinig voetballiefhebbers onze Vigor Wuitens een eervol resultaat voorspellen in hun uitwedstrijd bij Dessel Sport, momenteel tweede in de stand en na een dipje eind november-begin december opnieuw in goeden doen. Echte supporters herinneren zich nochtans dat hun ploeg zich op de vijfde speeldag de evenknie heeft getoond van het atletisch en ervaren team van Patrick Witters. Er werd toen weliswaar met 1-3 verloren, maar zelden heeft een uitslag zulk een vertekend beeld gegeven van een evenwichtige, op het scherp van de snee gespeelde wedstrijd die best op een gelijkspel had mogen eindigen.

Met een vroeg tegendoelpunt waren onze blauw-zwarten toen al snel op achtervolgen aangewezen maar zij reageerden fel en tien minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord dankzij Mitch Dekuyper, die kort daarna zelfs opnieuw de weg naar de netten vond. Wegens betwistbaar buitenspel werd het doelpunt echter niet toegekend. Dat gebeurde dan aan de overzijde wel toen Timothy Dreesen vanuit off site-positie wel mocht scoren. En zo werd het 1-2 in de plaats van 2-1.

In de tweede helft gingen de Vigor Wuitens enthousiast op zoek naar de gelijkmaker. Hun offensief duurde tot in de slotminuten maar de gelijkmaker bleef in de lucht hangen en zoals dan wel vaker gebeurt kregen zij het deksel op de spreekwoordelijke neus: via een licht toegekende strafschop werd het uiteindelijk nog  1-3.

Eerder had Dessel zich na drie opeenvolgende overwinningen (0-4 bij Patro Eisden Maasmechelen, 3-1 tegen Sprimont Comblain, 4-0 tegen Seraing) en een gelijkspel bij Deinze opgeworpen als een te duchten rivaal voor Beerschot Wilrijk, waar drie weken later nog overtuigend met 1-3 werd gewonnen ook! Tussenin was een spectaculaire thuiswedstrijd tegen Dender geëindigd op 4-4 en was Geel kansloos met een 3-1 naar huis gespeeld. Daarna bleef het verder goed gaan met een gelijkspel tegen Virton (0-0), een gemakkelijke uitoverwinning bij Hasselt (0-3) en een thuisoverwinning tegen Oudenaarde (2-1)

Op de twaalfde speeldag viel de Desselse scoringsmachine dan ineens stil. Twee opeenvolgende uitwedstrijden werden met een identieke 2-0 verloren bij Heist en Coxyde. Ook in de daarop volgende thuiswedstrijd tegen Oosterzonen kon niet worden gescoord. Het bleef toen 0-0. Na die onverwachte 1 op 9 kon wel nipt (0-1) worden gewonnen bij WS Bruxelles, maar de thuiswedstrijd tegen Beerschot Wilrijk leidde tot de eerste thuisnederlaag van het seizoen. In de uitwedstrijd bij Geel kon opnieuw tweemaal worden gescoord, maar dat deed de thuisploeg ook zodat het in zes opeenvolgende wedstrijden bij een magere 5 op 18 bleef.

Sindsdien loopt het echter opnieuw vlot. Eerst werd tegen Patro Eisden Maasmechelen overtuigend gewonnen met 4-2 en op de jongste speeldag werd de moeilijke uitwedstrijd bij Seraing tot een goed einde gebracht. De elf die daar voor hebben getekend, zijn Wim Kustermans (26), Mike Smet (25), Wouter Vosters (31), Timothy Dreesen (30), Kurt Remen (27), Ruben Tilburgs (25), Thomas Jutten (23), Kevin Janssens (30), Yannick Reuten (21), Ratko Vansimpsen (27) en Jari Breugelmans (21). Geen kleine jongens.

In vergelijking met de elf die in Hamme de heenwedstrijd aanvatten, is vast te stellen dat Dessel om te beginnen met Leo Njengo Mandeng (22) een smaakmaker is kwijtgespeeld. Deze aalvlugge bij RC Genk geschoolde en van Westerlo overgekomen jonge aanvaller, die met twee doelpunten het verschil maakte,  is vorige maand ‘met onmiddellijke ingang’ naar OH Leuven vertrokken en zal dus voor onze verdedigers geen kwelduivel meer kunnen zijn. Wie in Seraing op de bank zat en in Hamme ook aan de aftrap was, is de ex-Roda JC-speler Marvin Willem Ofori (22). Na een knieoperatie speelde hij wel al een wedstrijd met de Beloften en hij zou er dus wel kunnen bij zijn. Een ander vraagteken staat achter de naam van William Baeten (19) die sukkelde met een spierletsel. Maar wie Dessel vooral node zal missen, is sterkhouder Mike Smet die wegens een derde gele kaart vanuit de tribune zal mogen toekijken.

Uit een en ander mag misschien toch wel wat bijkomend vertrouwen worden geput, al is in de Desselse kern zeker talent genoeg voorhanden om zowel voor- als achteraan in valabele vervangers te voorzien. Onze Vigor Wuitens hoeven daar trouwens ook niet zelf mee bezig te zijn. Laat het hun vooral duidelijk worden dat, indien zij in het Armand Melis-stadion de strijd om de punten aangaan met de spirit die hen in de heenronde bezielde, zij tegen het hoog gequoteerde Dessel niet kansloos zijn. Wie tegen Deinze kon winnen en Oudenaarde in eigen burcht van de mat speelde, moet in staat zijn ook een derde keer te stunten! (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 49 gasten en geen leden online