header bar 2

VW HammeBruxelles RSW(Voorbeschouwing) 

Al van de zesde speeldag is het geleden dat de RWS Bruxelles nog eens een wedstrijd kon winnen en het laatste punt dat de Bico-boys via een gelijkspel uit de brand konden slepen dateert van begin december 2016. Toch zou het vermetel zijn de historisch laatste kampioenen van wijlen Tweede nationale in te schatten als een hapklare brok. De bonte bende onder leiding van de Nigeriaan Azubuike Master Oiseh en T2 Mimoum Mokhtari die hem momenteel vervangt, heeft al herhaaldelijk bewezen dat zij meer waard is dan een vijftiende plaats met schamele 15 punten en een doelpuntensaldo van – 23. Vraag het maar aan Jean-Pierre Vande Velde die er met FC Dender EH thuis van verloor, en op de jongste speeldag van geluk mocht spreken dat er in de slotminuut dankzij een strafschop met 1-2 kon gewonnen worden. 

Met wellicht de ruimste spelerskern in het amateurvoetbal – van de jonge doelman Alexis Allard tot een belegen Mémé Tchité kan men liefst 36 koppen tellen – wordt er nog al wat geëxperimenteerd en ‘geroteerd’ zoals blijkt uit een vergelijking van de selectie voor de in november tegen onze Vigor Wuitens gespeelde heenwedstrijd en de ploeg die er op één minuutje na in geslaagd was in Denderleeuw gelijke tred te houden: liefst acht andere gezichten! Laat ons het jongste lijstje even overlopen, te beginnen bij de 20-jarige Alexis Allard die na het vertrek van Jordi Belin voor de derde keer in het doel stond en naar verluidt een sterke partij speelde. Emre Divrikli, een knaap van zeventien die al aan een tiende selectie toe was, liep tegen een derde gele kaart aan en zal dus in Hamme niet te zien zijn. De zes andere waren de verdedigers Harrison Eyenga Lokilo (22) en Jean-Christophe Vergerolle (31); de jonge middenvelders Jon Sefaj (18) en Aymen Al Masude (21); de aanvallers Ilias Matoug (20) en Pedro Arcuzo Ferrari Da Silva. Wisselspelers blijken bij de RWS BXL meer speelgelegenheid te krijgen dan elders. Op de jongste speeldag was dat het geval voor Stéphane Podimboleko (22) die de tweede helft speelde in de plaats van Matoug, voor David Kalonji (27) die op het uur de plaats innam van Eyenga, en voor David Soladio Bomumba (19) die later Sefaj kwam aflossen. Gewezen makelaar en big boss Bico wil kennelijk zoveel mogelijk spelers aan het werk zien.

De bekendste voetballers die er ook in de op 1-1 geëindigde heenwedstrijd tegen de VWH bij waren, zijn de spitsen Mohamed Gasana Tchité (33) en Jean Romaric Kevin Koffi (30), met acht doelpunten topscorer van de ploeg. Beiden speelden tot nog toe 14 wedstrijden.

Een blik op de uitslagen herinnert ons eraan dat de RWS Bruxelles de competitie lang niet onaardig was begonnen. In de eerste negen wedstrijden werd enkel van Deinze verloren (0-2). Uit bij Oudenaarde (1-1) en Geel (2-2) werd gelijkgespeeld, bij Dender werd gewonnen (0-1). Thuis werd zowel tegen Oosterzonen als tegen Sprimot Comblain gewonnen, telkens met 2-0. Daarna werd ook nog gelijkgespeeld bij Hasselt (1-1) en thuis tegen Coxyde (2-2).

Een eerste zware nederlaag werd geleden op de tiende speeldag: uit bij Virton werd het 6-1. Daarop volgde een 0-4 thuisnederlaag tegen Beerschot Wilrijk, en ook bij Patro Eisden Maasmechelen werd verloren, zij het met oneven doelpunt (4-3).

Met twee gelijke spelen thuis tegen onze VW’ers (1-1) en uit bij Seraing (0-0) ging het daarna weer even wat beter tot een nipte thuisnederlaag tegen Dessel (0-1) een zwarte reeks inluidde die begon met de forfait (0-5) als gevolg van opgelegd speelverbod thuis tegen Oudenaarde, en gevolgd werd door een 6-0 bij Deinze en een 2-0 bij Oosterzonen. Tot dan op de jongste speeldag de rug alweer werd gerecht en bij Dender een puntje pas in de slotminuut  op strafschop verloren ging.

Die jongste nederlaag ligt de Brusselaars zwaar op de maag. Zij beseffen zeer goed dat, willen zij nog kans maken om in de 1ste Amateurs te overleven, er dringend punten moeten gepakt worden. In DH Les Sports liet Mimoum Mokhtari optekenen dat ‘bij Hamme, een rechtstreekse concurrent, absoluut iets moet gehaald worden. Voor deze belangrijke match kan de middenvelder Paul Armand Niankou (27) die uit schorsing terugkeert worden gerecupereerd, en misschien ook sterkhouder Sean Aerts (22) als diens blessureleed geleden is’.

Aan ‘grinta’ zal het onze gasten, die maar al te goed beseffen waar zij aan toe zijn, niet ontbreken. Hun achterstand op een plaats buiten de gevarenzone bedraagt vijf punten, maar met een achterstallige wedstrijd (thuis tegen Geel) en mits winst tegen een directe concurrent, kan die kloof nog worden gedicht. Een boodschap met de betekenis van een ernstige waarschuwing.

Onnodig dus om nog verder uit te weiden over het belang van deze virtuele 6-puntenmatch. Winnen om de daaraan verbonden drie punten thuis te houden, is de opdracht. Eén doelpunt volstaat mocht de VWH er eindelijk eens in slagen om achteraan die vermaledijde ‘nul’ te houden. Maar als Koffi en/of Tchité daar anders over denken, dan moeten onze jongens tonen dat zij zelf meer en beter kunnen. Verliezen mag gewoon niet, gelijkspelen is ter plaatse blijven trappelen en wellicht nog een plaats dieper wegzakken, nog eens winnen is daarentegen een belangrijke stap zetten naar een veilige stek. Als ook de supporters dat beseffen, zullen zij hun aanmoedigingen niet sparen. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 47 gasten en geen leden online