header bar 2

Sprimont ComblainVW Hamme(Voorbeschouwing)

Stijn De Wilde, de spits die op de jongste speeldag het verschil maakte en intussen zijn aflopende overeenkomst met de club voor drie seizoenen heeft verlengd, zette na afloop van de wedstrijd tegen de RWS Bruxelles de toon: straks verliezen bij Sprimont Comblain maakt het succes van vandaag ongedaan. Wie zal hem tegenspreken? Op het eerste gezicht is Sprimont met 11 punten uit 19 wedstrijden en een achterstand van tien punten op een veilige plek, een vogel voor de kat.Maar schijn bedriegt: het Sprimont van 2017 is in weinig nog te vergelijken met dat van 2016 en bovendien heeft het nog twee inhaalwedstrijden te goed.

Van de elf spelers die op de vierde speeldag in Hamme aan de aftrap kwamen, stonden er op de jongste speeldag in de uitwedstrijd bij Patro Eisden Maasmechelen nog welgeteld vijf tussen de lijnen:  Jaa, Debefve, Englebert, Manfredi en Sahuke.  Geen ploeg heeft tijdens de ‘wintermercato’ uit binnen-en buitenland meer (al dan niet gewezen) profvoetballers aangetrokken. De laatste van 31 januari jl. daterende transfer is die van Mustapha Oussalah (35), ex-Standard CL, Kortrijk, AA Gent, Eupen en Exc. Moeskroen. Andere namen zijn die van Eric Benoît Matoukou (33), vele jaren actief bij RC Genk; Dorege R. Kouemaha (33), een reus van 1.95 m en 87 kg met een verleden bij Cl. Brugge, in Duitsland, bij Lierse en vorig seizoen voor Denizlispor nog aan de slag in Turkije; Gabriel Carvalho Alleoni (24), een Braziliaan die op Eisden zijn derde wedstrijd speelde.

Waar men zich beter ook niet op blind staart, is op de met 3-1 in Maasmechelen verloren jongste wedstrijd waar Sprimont 0-1 voorkwam en de thuisploeg een owngoal nodig had alvorens op voorsprong te kunnen klimmen. Het beslissende derde doelpunt viel pas in blessuretijd en bij de thuisploeg was men achteraf niet te beroerd om toe te geven dat de overwinning gevleid was. Een andere uitslag die zeker ook een verwittiging moet inhouden, is de 1-1 tegen SK Deinze in de jongste thuiswedstrijd eerder deze maand.

Terugblikken op alle uitslagen die geboekt werden tijdens de heenronde heeft in het licht van de jongste ontwikkelingen weinig zin. Het kan volstaan erop te wijzen dat op de zesde speeldag thuis werd gewonnen van Heist (2-1) en op de achtste en negende speeldag tweemaal naeen werd gelijkgespeeld: thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen (2-2) en uit bij Oosterzonen (1-1). De grootste verrassing is ongetwijfeld de 0-1 uitoverwinning bij Seraing op de elfde speeldag. Daarna konden nog slechts twee puntjes worden gesprokkeld dankzij een 0-0 op bezoek bij Hasselt, en het al vernoemde recente gelijkspel thuis tegen Deinze.

Een wedstrijd die nog moet gespeeld worden, is de na drie minuten wegens een elektriciteitspanne afgeblazen partij thuis tegen Oudenaarde. Onze gouwgenoten rekenden op een forfait-zege maar de KBVB dacht er anders over. De inhaalwedstrijd wordt gespeeld op 25 februari als de competitie voor de andere ploegen stilligt. De wegens de weersomstandigheden afgelaste thuiswedstrijd tegen Seraing zal pas op woensdag 12 april zijn beslag krijgen. Buiten die twee inhaalmatchen, resten de Sprimontezen nog vier thuiswedstrijden, te beginnen nu zaterdag tegen onze jongens. Moeten daarna nog langskomen: WS Bruxelles, Geel en Dessel. De vijf  uitwedstrijden leiden naar Dender, Koksijde, Oudenaarde, Beerschot Wilrijk en Virton. Al bij al een zwaar programma.

Het is raden naar het team dat de tot T1 gepromoveerde vroegere T2 Stéphane Jaspart uit zijn tot 30 koppen verruimde spelerskern zal samenstellen, maar wie in de jongste wedstrijd aantraden waren alvast doelman Gwenaël Jaa ( 32), de verdedigers Romeo Debefve (24)en Valentin Goffin (31); de middenvelders Dylan Beltrame (24), Andy Saccio (30), Christophe Nezer (24), Thomas Englebert (24), Anthony Manfredi (27), Henry Sahuke(27) en Eric Benoit Matoukou (33); de aanvallers  Gabriel Carvalho Alleoni (24) en Dorge Rostand Kouemaha (33). Of Beltrame er zal bij mogen zijn, hangt af van de datum waarop zijn straf voor een recente rode kaart zal ingaan. Te onthouden is ook dat Thomas Englebert in de wedstrijd tegen Deinze als sturende speler een goede indruk liet, en dat Anthony Manfredi, een offensieve flankspeler, in Maasmechelen wist te scoren. Dé vraag is of Ousalah van de partij zal zijn.

Al bij al schuilt er in de ploeg meer talent dan velen vermoeden, maar waaruit logischerwijze toch enig voordeel moet kunnen gehaald worden, is uit het feit dat integreren van nieuw aangetrokken spelers altijd tijd vergt. Wellicht laat ook de fysiek van de al wat oudere spelers die competitieritme missen, nog wat te wensen over. Tempo maken en de tegenspelers verrassen, daar kan het dus op aankomen voor onze snelle jongere spelers. En als nu achteraan ook nog eens opnieuw de nul kan worden gehouden, dan mag er met vertrouwen afgereisd worden.  Op hoop van zege. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 47 gasten en geen leden online