header bar 2

VW HammeVirton Royal Excelsior(Voorbeschouwing) 

Na het krokusintermezzo blijven er nog acht wedstrijden te spelen. Eerst zes op rij en na een nieuwe onderbreking in het paasweekeinde de laatste twee. Het eindspel vangt aan met de terugwedstrijd tegen Excelsior Virton, door het Deinze-drama nu derde in de stand en dus grote kanshebber op een plaats in het play off-kwartet dat na afloop van de reguliere competitie zal spelen voor de titel. Van alle in het degradatiedebat betrokken clubs is het de K. FC Vigor Wuitens Hamme die in deze kwalijke zaak het meest randschade dreigt op te lopen. Uiteraard houden onze jongens hun tegen SK Deinze hard bevochten vier punten, maar het stuit tegen de borst dat een concurrent als de R WS Bruxelles, die in haar twee wedstrijden acht doelpunten diende te slikken zonder ook maar eenmaal te kunnen tegenscoren, nu ineens zomaar zes punten cadeau krijgt. Met daarrond nog een strik van tweemaal vijf gemaakte doelpunten. Dit moet vooraf toch even uit de pen.

In afwachting van het ultieme verdikt waaromtrent onze oude rivalen zich niet al te veel illusies mogen maken, hebben onze jongens geen andere keuze dan de resterende wedstrijden te spelen met de bedoeling finaal vier ploegen achter zich te houden. De vermoedelijke rechtstreekse degradanten zijn Deinze en, ondanks een cadeautje van twee punten, Sprimont Comblain. Die twee krijgen het gezelschap van een onvermogend Coxyde VV dat vrijwillig uit de reeks stapt, maar zich sportief nog kan verkneukelen in de rol van scherprechter. Om de eindronde met promotiehongerige clubs uit de tweede amateurklasse te ontlopen, wordt het dus zaak Oosterzonen of een andere club uit de rechter kolom achter zich te houden.

Onze blauw-zwarten en hun trainers kennende zullen zij zich aan kansberekeningen niet gelegen laten en meteen volop focussen op de retourmatch met Virton dat hun op de achtste speeldag opzadelde met een eerste uitnederlaag die kon tellen. Die zware 4-0 cijfers, zo leren wij bij het herlezen van het verslag van onze Reporter ter plaatse, geven evenwel een vertekend beeld van een wedstrijd die met wat geluk een ander verloop had kunnen kennen. Bij een 1-0 werd de VWH een duidelijke strafschop ontzegd terwijl de thuisploeg haar voorsprong via een licht toegekende penalty wel kon verdubbelen. Nog vóór de rust was Olivier Romero niettemin dicht bij de aansluitingstreffer maar de toen kansloze thuisdoelman werd op het nippertje gered door een aanstormende verdediger die de bal nog net van onder de deklat kon wegkoppen. En daar hield het ook niet bij op want even later was er vanwege doelman Dupire een mirakel nodig om Mitch Dekuyper het scoren te beletten.

Ook in de tweede helft bleef het geluk aan de kant van de thuisploeg toen op een geharrewar voor doel na hoekschop, de score kansrijk naar 3-0 kon opgevoerd worden. Toch bleven vigoureuze Wuitens vechten voor de eer van hun sport en er kwamen opnieuw kansen voor Romero en Dekuyper. Het was pas nadat Stijn De Wilde van een niet zijn doelpunt miste dat de thuisploeg zich zege-zeker begon te tonen en in de slotminuten een veel te zwaar vonnis kon voltrekken. Zoiets roept om een revanche.

Met 41 punten uit dertien overwinningen en twee gelijke spelen, profileert Virton zich als een ploeg die speelt om te winnen en daar in eigen huis ook meestal in slaagt. Slechts Beerschot Wilrijk (0-3) en het onderschatte Seraing (1-2) zijn erin geslaagd ginds de drie punten buit te maken. De vijf andere nederlagen werden geleden in uitwedstrijden bij Heist (3-2), Dender (2-0), Deinze (2-1), Seraing (2-0) en, verrassend toch wel, bij Patro Eisden Maasmechelen (2-0). Gelijke spelen waren er alleen uit bij Dessel (0-0) en op de jongste speeldag thuis tegen Deinze (1-1).

Virton beschikt over een uitgebreide spelerskern met veel jonge voetballers onder wie nogal wat Fransen. Nieuw ten opzichte van de achtste speeldag waren in de selectie voor de jongste speeldag de verdediger Thibaut Lesquoy (21), en de middenvelders Nicolas Day (22), Benjamin Smit (20) en Zotsara Randriambololona (22). Wie voor de wedstrijd tegen Deinze in de selectie zaten en ook al voor de heenwedstrijd tegen de VWH op het scheidsrechterblad stonden, waren doelman Geordan Dupire (23); de verdedigers Antoine Goulard (31), Lamine Fall (23) en Alexandre Harvey (21); de middenvelders Manuel Angiulli (21), Simon Dupuis (28), Arthur N’Jo Lea (20) en Alexandre Arenate (21); de aanvaller Jeremy Bru (27). Wie er tegen Deinze wegens een derde gele kaart niet bij was en dus wellicht terugkeert is de aanvaller Raoul Ngadrissa (27). Topscorer met tien goals in zeventien wedstrijden is Jean-François Mbuba (25). Hij speelde voor het laatst op 11 februari in de bij Seraing met 2-0 verloren wedstrijd. Voor het laatst scoorde hij begin december 2016 thuis tegen Coxyde. Nummer twee op het doelschutterslijstje is de Franse middenvelder Arenate. Hij scoorde zesmaal in twintig wedstrijden.

Slagen onze Vigor Wuitens erin hun gasten het scoren te beletten, dan doen zij ongetwijfeld een goede zaak. Kunnen zij de sterke bezoekende verdediging (23 tegendoelpunten in 22 wedstrijden) bovendien ook nog verrassen, dan mag er, ongeacht de uitslag van de match WS Bruxelles – Sp. Hasselt die zaterdagavond wordt gespeeld, gerust een feestje gebouwd worden. (wp)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 51 gasten en geen leden online