header bar 2

VW HammeHeist KSK(Voorbeschouwing) 

Met de K SK Heist krijgt de VW Hamme na Deinze, Beerschot Wilrijk en Virton in de terugronde een vierde en tevens laatste topper op bezoek. De mannen van Karel Keleman staan momenteel op een fraaie vierde plaats die recht geeft op deelname aan de play offs, maar die blijken voor de in Hamme nog niet eerder geziene trainer-coach geen obsessie te zijn. Het grijze Heist van vorig seizoen speelt onder zijn leiding gewoon als herboren, en bewijst met veertien overwinningen en 52 gescoorde doelpunten dat het een aantrekkelijk voetballende ploeg is. Het valt echt op dat Heist tot dusver slechts één keer heeft gelijkgespeeld: tegen Hasselt dan nog en, toevallig of niet, met 2-2…De meeste uitslagen tonen aan dat er zonder al te veel berekening wordt gespeeld om te winnen. Wordt er ook al eens verloren, dan wordt dat er blijkbaar bijgenomen. Een doelpuntensaldo van + 20 oogt in elk geval zeer gezond.

Sinds onze Vigor Wuitens in Heist op den Berg op 5 november 2016 de heenwedstrijd verloren heeft de KSKH opmerkelijke resultaten geboekt. Er werd nadien in acht wedstrijden liefst zesmaal gewonnen: thuis tegen Dessel (2-0), Geel (2-1), Coxyde (3-0) en Sprimont Comblain (5-0); uit bij Deinze (0-5) en bij Dender (4-5). Het aantal verlieswedstrijden bleef in die sterke periode beperkt tot twee: bij Oudenaarde werd het 2-1, in Virton 2-0. Op de jongste speeldag werd er thuis nog verrassend met 1-2 verloren van FC Seraing, maar hierbij moet dan wel worden aangestipt dat Heist de laatste twintig minuten met tien tegen elf heeft moeten spelen na uitsluiting van middenvelder Roel Tambeur.

Mogen, met in gedachten de met 2-0 verloren heenwedstrijd (onze blauw-zwarten werden  daar door de scheidsrechter gedwongen in de zwarte reserve-uitrusting van de thuisploeg te spelen), de VW Hamme kansen worden toegedicht? Waarom niet? Met nog tien minuten te gaan hingen de bordjes daar toch nog altijd op 0-0. Tot Curtis Kabeya met een half gekraakt en afwijkend schot eerder onverwacht kon scoren. Vijf minuten later, op een van die dit seizoen vermaledijde stilstaande fasen, werd het 2-0: een vrijschop werd door sterkhouder Bart Webers in doel werd verlengd. Boeken toe en met lege handen naar huis. 

Youssef Challouk KSK heistYoussef Challouk KSK heistVan de elf spelers die toen aan de aftrap waren, behoorden er zeven die op de jongste speeldag tegen Seraing tussen de lijnen stonden: doelman Niels Stroobants (26); de verdedigers Badiane Amadou Coly (28) en Roel Tambeur (21); de middenvelders David Wijns (30) en Bart  Webers (32); de aanvallers Curtis Cabeya (23) en Youssef Chalouk (21). Anderen  waren de verdediger Roel Grant (33) die met nog een kwartier te spelen vervangen werd door de jonge Deflem), de aanvaller Laurent Dethier (33), de middenvelder Fausto Santoro (19) die inviel  voor Kabeya, en de aanvaller Mathieu Troonbeeckx (19) die inviel voor Dries Ventose. Verdediger Ugo Nwadikwa (24) die in de heenwedstrijd nog op de bank zat en inviel voor Coly, en aanvaller Dries Ventose (27), die toen inviel voor Dries Merckx, waren tegen Seraing  aan de aftrap.

Met veertien doelpunten is onze Olivier Romero Gomez sinds de jongste speeldag topscorer in de Liga 1A, maar met Youssef Challouk (12), Curtis Kabeya (9), Bart Webers (8) en Dries Ventose (7) telt Heist in het palmares van de prijsschutters liefst vier vertegenwoordigers binnen de eerste twintig! Het is best mogelijk dat zij straks in Hamme alle vier onze verdediging  op de proef zullen stellen.

Blijft voor een aanvallend ingesteld VW Hamme de aanval nog altijd de beste verdediging, dan mag de neutrale voetballiefhebber zich aan vuurwerk verwachten. De met het lot van zijn club begane supporter daarentegen hoopt in stilte dat er in de twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen een tweede keer ‘de nul’ kan worden gehouden. Wat uiteraard een garantie is om aan het puntentotaal een kostbare eenheid toe te voegen. Een herhaling van de thuisprestatie tegen Deinze zou nochtans nog heel beter zijn. Winnen is immers zonder meer een beslissende stap zetten naar het behoud. In voetballand waar alles kan, is dromen nooit verboden. (wp) 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 69 gasten en geen leden online