header bar 2

Croky CupRWDMVW HammeIn de vierde ronde van de Beker van België mogen onze VigorWuitens in het Molenbeekse Edm. Machtensstadion hun kans gaan wagen tegen een springlevend en ambitieus RWDM dat met zin voor humor, zeg maar Brusselse zwans, in het lopend bekertornooi de kortste weg ziet naar Europees voetbal. Waar het echt om te doen is, is in de vijfde ronde geraken en het thuis mogen opnemen tegen Cercle Brugge, een van de titelkandidaten in de reeks B1 van het profvoetbal.

Het is al wat jaren geleden dat onze blauw-zwarten nog te gast waren in het bijzondere stadion waar Boskamp en Teugels met RWDM nog kampioen speelden. Het was toen ook voor de Beker van België en er werd tegen het hoger gerangschikte Racing White Daring Molenbeek kansloos verloren, al zat het die zondagnamiddag niet bepaald mee: een vroege uitsluiting en, als wij ons niet vergissen, ook nog een strafschop of twee tegen.

Zijn de rollen nu omgekeerd? Laat ons vooral niet te hoog van de toren blazen en nederig afwachten na wat er in de voorbereiding op de competitie en vorige zondag tegen Zwevezele tot nog toe van ons ingrijpend vernieuwde, jonge en nog zoekende team was te zien. Onze gastheren speelden aan het eind van vorig seizoen kampioen in de Waalse derde klasse van het Amateurvoetbal en zullen dus volgend seizoen aantreden in de tweede klasse. Versterkt en met de ambitie om in de kortste keren door te stoten naar de 1ste Amateurs. De aanwinsten zijn geen broekventjes zoals blijkt uit de hierna volgende namen: Anthony Sadin, de gebaarde en imponerende doelman van Union St. Gilloise, Nicolas Timmermans, ex AS Eupen, Jean François Mbuba, vorig seizoen op Hamme nog aan het werk te zien met Exc. Virton, Lucas Damblon, op huurbasis afgestaan door STVV dat hem wegplukte bij Sprimont. En dan zijn er ook bekende, al eerder van Union Sint-Gillis naar RWDM overgestapte spelers als Geoffrey Cabeke en Vincent Vandiepenbeeck. Trainer Drazen Brnicic mag zeker niet klagen, temeer daar zijn ploeg dankzij een enthousiaste aanhang altijd met een twaalfde man speelt.

RWDM wist zich voor de vierde ronde te plaatsen dankzij twee opeenvolgende overwinningen in evenveel thuiswedstrijden. De eerste tegen Leopoldsburg eindigde op 3-1 en in de tweede, vorige zaterdagavond tegen SK Londerzeel, werd het 1-0. Een strafschop doelpunt tegen naar verluidt zeer behoudend spelende bezoekers.

Geen twijfel dat de weerbaarheid van onze jongens zwaar op de proef zal worden gesteld. Wie erbij wil zijn betaalt € 10,00 en mag daarvoor in de tribune gaan zitten. De gegarandeerde ambiance krijgt hij of zij er gratis bij. De match vangt aan om 19.00 uur.

Wedstrijden 12de speeldag

Zaterdag 18 november 2017
Dessel Sp. - FC Seraing 3-2
A.S.V. Geel - Chatelet-Farciennes 4-0
Oosterzonen - Oudenaarde 2-2
K.MSK. Deinze - Knokke F.C. 1-0
K.S.K. Heist - FC Dender 2-1
R. Excelsior Virton - Lommel United 2-1
Zondag 19 november 2017
E. Aalst - Maasmechelen 2-0
VW Hamme - Berchem Sport 3-2


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 12 26
2 DESSEL SPORT 12 23
3 K. SK. HEIST 12 23
4 R. KNOKKE 12 22
5 K.MSK. DEINZE 12 21
6 A.S. GEEL 12 19
7 OOSTERZONEN 12 19
8 VW HAMME 12 18
9 OUDENAARDE 12 17
10 EENDRACHT AALST 11 15
11 F.C. SERAING 12 13
12 FC. DENDER 11 12
13 BERCHEM SORT 12 12
14 R. VIRTON 12 11
15 MAASMECHELEN 12 6
16 CHATELET-FAR. 12 6

Topscorer

Stijn De Wilde 4
Yoshi Mariën 3
Gilles Van Remoortere 3
Olivier Speltdooren 2
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Mitch Dekuyper 1

Wie is online

We hebben 277 gasten en geen leden online