header bar 2

VW HammeChatelet(Voorbeschouwing (VW Hamme - Chatelet-Farciennes)

Onze Vigor Wuitens mogen de nieuwe competitie voor eigen volk openen tegen Châtelet Farciennes, een vrijwel onbekende nieuwkomer in de nationale D1 Amateur. Een voordeel mag dat niet worden genoemd want het is bijna traditie dat een ploeg die kampioen kan spelen een reeks hoger enthousiast doorgaat in de flow van het succes. Nu is ook wel geweten dat de ene Waalse D2 Amateur niet het niveau haalt van de Vlaamse twee die Knokke en Berchem als kampioen naar de D1 hebben gebracht, maar als men weet dat, om kampioen te spelen, Châtelet een gedoodverfde kandidaat-kampioen als de R FC de Liège achter zich diende te houden dan mag de competitieopener voor de VWH-lichting 2017-2018 gerust gepresenteerd worden als vuurproef.

Het moet worden gezegd dat het verloop van de oefencampagne globaal genomen niet van die aard is dat de VW-supporter de competitie met vertrouwen tegemoet kan zien. Wie getuige was van de bekernederlaag van onze blauw-zwarten bij RWDM, de kampioen van een van de Waalse D3-reeksen, zal er evenmin gerust op zijn. Wel mag toch ook niet uit het oog worden verloren dat de voorbereiding door letsels en blessures zwaar is doorkruist geworden. In Molenbeek noteerde men zelfs de gedwongen afwezigheid van niet minder dan zeven potentiële titularissen.

Zondagnamiddag zal moeten blijken met welk team de VW Hamme tussen de lijnen kan komen om de competitie aan te vangen. Wat bij voorbaat vaststaat, is dat de jongens de aanmoedigingen van de supporters – de echte dan – zo goed als zeker zullen nodig hebben. Ook al is het nu nog gissen naar de waarde van hun groen-witte tegenstrevers. Uit een filmpje op de clubwebsite van de spelersvoorstelling daar een tiental dagen geleden, valt alleszins af te leiden dat er gestalte en goesting aanwezig zijn om er tegenaan te gaan. De hier bij ons bekendste naam is ongetwijfeld die van Benoît Ladrière (30), ex-Patro Eisden Maasmechelen en voorheen, na als jong talent te zijn aangetrokken geweest door AA Gent, als profvoetballer aan de slag bij Tubize en Waasland Beveren. Sterkhouder en vermoedelijk ook kapitein is Manuel Castronovo, ex- Union St. Gilloise.

In de bekercampagne werd Châtelet Farciennes er in de derde ronde meteen uitgespeeld door Bocholt dat nadien ook reeksgenoot Seraing wist te wippen. Vooral te onthouden is echter dat onze gasten vorig seizoen kampioen speelden na een indrukwekkend parcours van twintig overwinningen, zeven gelijke spelen en één enkele nederlaag. Dé vraag is dan ook of onze jongens er zullen in slagen de onder meer dan één opzicht belangrijke eerste punten thuis te houden. (VWatcher)

Wedstrijden 12de speeldag

Zaterdag 18 november 2017
Dessel Sp. - FC Seraing 3-2
A.S.V. Geel - Chatelet-Farciennes 4-0
Oosterzonen - Oudenaarde 2-2
K.MSK. Deinze - Knokke F.C. 1-0
K.S.K. Heist - FC Dender 2-1
R. Excelsior Virton - Lommel United 2-1
Zondag 19 november 2017
E. Aalst - Maasmechelen 2-0
VW Hamme - Berchem Sport 3-2


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 12 26
2 DESSEL SPORT 12 23
3 K. SK. HEIST 12 23
4 R. KNOKKE 12 22
5 K.MSK. DEINZE 12 21
6 A.S. GEEL 12 19
7 OOSTERZONEN 12 19
8 VW HAMME 12 18
9 OUDENAARDE 12 17
10 EENDRACHT AALST 11 15
11 F.C. SERAING 12 13
12 FC. DENDER 11 12
13 BERCHEM SORT 12 12
14 R. VIRTON 12 11
15 MAASMECHELEN 12 6
16 CHATELET-FAR. 12 6

Topscorer

Stijn De Wilde 4
Yoshi Mariën 3
Gilles Van Remoortere 3
Olivier Speltdooren 2
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Mitch Dekuyper 1

Wie is online

We hebben 262 gasten en geen leden online