header bar 2

VW HammeChatelet(Voorbeschouwing (VW Hamme - Chatelet-Farciennes)

Onze Vigor Wuitens mogen de nieuwe competitie voor eigen volk openen tegen Châtelet Farciennes, een vrijwel onbekende nieuwkomer in de nationale D1 Amateur. Een voordeel mag dat niet worden genoemd want het is bijna traditie dat een ploeg die kampioen kan spelen een reeks hoger enthousiast doorgaat in de flow van het succes. Nu is ook wel geweten dat de ene Waalse D2 Amateur niet het niveau haalt van de Vlaamse twee die Knokke en Berchem als kampioen naar de D1 hebben gebracht, maar als men weet dat, om kampioen te spelen, Châtelet een gedoodverfde kandidaat-kampioen als de R FC de Liège achter zich diende te houden dan mag de competitieopener voor de VWH-lichting 2017-2018 gerust gepresenteerd worden als vuurproef.

Het moet worden gezegd dat het verloop van de oefencampagne globaal genomen niet van die aard is dat de VW-supporter de competitie met vertrouwen tegemoet kan zien. Wie getuige was van de bekernederlaag van onze blauw-zwarten bij RWDM, de kampioen van een van de Waalse D3-reeksen, zal er evenmin gerust op zijn. Wel mag toch ook niet uit het oog worden verloren dat de voorbereiding door letsels en blessures zwaar is doorkruist geworden. In Molenbeek noteerde men zelfs de gedwongen afwezigheid van niet minder dan zeven potentiële titularissen.

Zondagnamiddag zal moeten blijken met welk team de VW Hamme tussen de lijnen kan komen om de competitie aan te vangen. Wat bij voorbaat vaststaat, is dat de jongens de aanmoedigingen van de supporters – de echte dan – zo goed als zeker zullen nodig hebben. Ook al is het nu nog gissen naar de waarde van hun groen-witte tegenstrevers. Uit een filmpje op de clubwebsite van de spelersvoorstelling daar een tiental dagen geleden, valt alleszins af te leiden dat er gestalte en goesting aanwezig zijn om er tegenaan te gaan. De hier bij ons bekendste naam is ongetwijfeld die van Benoît Ladrière (30), ex-Patro Eisden Maasmechelen en voorheen, na als jong talent te zijn aangetrokken geweest door AA Gent, als profvoetballer aan de slag bij Tubize en Waasland Beveren. Sterkhouder en vermoedelijk ook kapitein is Manuel Castronovo, ex- Union St. Gilloise.

In de bekercampagne werd Châtelet Farciennes er in de derde ronde meteen uitgespeeld door Bocholt dat nadien ook reeksgenoot Seraing wist te wippen. Vooral te onthouden is echter dat onze gasten vorig seizoen kampioen speelden na een indrukwekkend parcours van twintig overwinningen, zeven gelijke spelen en één enkele nederlaag. Dé vraag is dan ook of onze jongens er zullen in slagen de onder meer dan één opzicht belangrijke eerste punten thuis te houden. (VWatcher)

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018
Dessel Sp. - Chatelet-Farciennes -
Oosterzonen - FC Dender -
A.S.V. Geel - Oudenaarde -
K.MSK. Deinze - Lommel United -
K.S.K. Heist - FC Seraing -
Zondag 25 februari 2018
E. Aalst - R. Excelsior Virton -
Berchem Sport - Maasmechelen -
VW Hamme - Knokke F.C. -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 21 46
2 R. KNOKKE 21 41
3 K. SK. HEIST 21 41
4 DESSEL SPORT 21 37
5 K.MSK. DEINZE 20 36
6 F.C. SERAING 21 32
7 OUDENAARDE 21 31
8 A.S. GEEL 21 31
9 EENDRACHT AALST 20 26
10 VW HAMME 21 25
11 OOSTERZONEN 21 24
12 R. VIRTON 20 23
13 FC. DENDER 20 22
14 BERCHEM SORT 21 19
15 CHATELET-FAR. 21 18
16 MAASMECHELEN 21 10

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Vinnie Audin 1

Wie is online

We hebben 339 gasten en geen leden online