header bar 2

Oosterzonen KFCVW Hamme

(Voorbeschouwing FC oosterzonen - VW Hamme)

Het gebeurt wel vaker dat een beloftevolle oefencampagne gevolgd wordt door een teleurstellend competitiebegin. Onze Vigor Wuitens hebben bewezen dat het omgekeerde al evenzeer tot de mogelijkheden behoort: na een moeilijke, door vele blessures verstoorde voorbereiding hebben zij met een hoopgevende eerste overwinning getoond dat zij er staan. Er is gespeeld met overgave, er kon gescoord worden en de verdediging gaf geen krimp. Waar het nu op aankomt, is al het goede dat zij hebben laten zien bevestigen. Immers, wie er de kalender op nakijkt, beseft dat punten oogsten in de eerste vijf matches ervoor moet zorgen dat de daarop volgende confrontaties met de tenoren van de reeks met vertrouwen tegemoet kunnen worden gezien.

Op thuiswedstrijden tegen Châthelet Farciennes, Exc. Virton (17/09) en Patro Eisden (01/10) en uitwedstrijden bij Oosterzonen (09/09) en Knokke (24/09), volgen inderdaad vier uitwedstrijden bij achtereenvolgens E. Aalst (08/10) en Dessel (14/10), daarna Heist (28/10) en Lommel (11/11) met tussendoor slechts twee thuiswedstrijden tegen Deinze (22/10) en Geel (04/11).

Momenteel telt natuurlijk alleen de confrontatie met de Oosterzonen in oosterweel, een jonge ploeg die als voornaamste betrachting heeft zich ook dit seizoen in de nationale D1 Amateur te handhaven. Er is geen sterk geheugen nodig om zich te herinneren dat in de vorige competitie de wedstrijden tegen de Oosterzonen voor onze blauw-zwarten van doorslaggevende betekenis zijn geweest: de in Oosterweel na een onwaarschijnlijk scoreverloop verloren wedstrijd die naar de gevarenzone leidde; de aan het eind van het seizoen thuis gewonnen partij die het behoud veilig stelde.

Uit bij SK Heist verloren de Oosterzonen hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-1. Voortgaande op de blote uitslag zou men kunnen denken aan een gemakkelijke zege van de thuisploeg, maar dat klopt niet. Heist mag dan al scherper voor de dag zijn gekomen dan hun jonge bezoekers, deze laatsten hebben zich zeker in de eerste helft niet onbetuigd gelaten. Zij hadden de tegenslag al na een paar minuten op achterstand te komen maar kwamen niet lang daarna zeer dicht bij de gelijkmaker en kort nadat het 2-0 was geworden lukten zij de aansluitingstreffer zodat de rust werd gehaald met een 2-1 stand.

Toen het in de tweede helft 3-1 werd en aanvaller Redouan Benhamou met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd (en er zaterdagavond dus niet zal mogen bij zijn) lieten de geel-roden de armen zakken en incasseerde doelman Jaa ( die in de op 1-1 geëindigde oefenwedstrijd bij Beerschot Wilrijk een sterke partij had gespeeld) een vierde doelpunt.

Wellicht is Oosterweel het jongste team van de reeks. De verdediger Olivier Schops is met 28 de oudste in de kern. De meeste van zijn maats zijn prille twintigers. Het zijn gasten van wie men mag verwachten dat zij het moeten hebben van hun snelheid en enthousiasme. Het ligt voor de hand dat zij gebrand zijn op een eerste overwinning tegen een in hun ogen haalbare tegenstander. Voor onze ervaren verdedigers zal het zaak zijn zich door een vroege stormloop niet te laten verrassen.

Kan opnieuw de nul worden gehouden, dan is er al winst. Wordt er bovendien gescoord, dan mag voor de volgende thuiswedstrijd de komst van Exc. Virton met vertrouwen tegemoet worden gezien. Wat de mannen uit de Gaume, die ons vorig seizoen tot  tweemaal toe hebben afgedroogd, thans nog waard zijn, zal kunnen afgeleid worden uit het verloop van hun thuiswedstrijd tegen SK Heist, toevallig de overwinnaar van onze gastheren van zaterdagavond. (VWatcher)Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 116 gasten en geen leden online