header bar 2

VW HammeVirton Royal ExcelsiorOnze Vigor Wuitens doen het goed, ja beter dan velen hadden verwacht. Op een verdiende thuisoverwinning tegen nieuwkomer Châtelet Farciennes volgde een verdienstelijke prestatie bij de Oosterzonen waar, na een alweer goede wedstrijd, een 2-0 achterstand wilskrachtig werd omgezet in een gelijkspel. Het bezoek van Excelsior Virton dient zich dan ook aan met de vraag of deze positieve lijn kan doorgetrokken worden tegen een team dat vorig seizoen zijn plaats had bij de toppers van de reeks. Virton mag dan voor deze competitie al niet meer beschikken over alle spelers die de VWH vorig seizoen een dubbele zware nederlaag hebben toegediend (4-0 en 0-4), er zitten in de kern van Frank Dufays nog steeds een zevental spelers met een profstatuut of -verleden.

Even terugspoelen naar vorig seizoen. De FC Vigor Wuitens Hamme, kampioen van Derde A, debuteerde sterk in de eerste competitie van de nationale D1 Amateurs. In de eerste zeven wedstrijden werd slechts één keer verloren. Dat was op de vierde speeldag na een zeer genietbare wedstrijd tegen een sterk Dessel. Bij Deinze, Beerschot Wilrijk en Hasselt, tegen Seraing thuis, werd viermaal gelijkgespeeld. Bij Coxyde kon ruim worden gewonnen, wat eerder thuis ook tegen Sprimont Comblain voor mekaar was gebracht. Pas op de achtste speeldag liep het serieus mis. Niet toevallig bij Excelsior Virton, een team dat met veel goede voetballers een sterke campagne afsloot met een eindrondeticket.

Is na het vertrek van een paar smaakmakers de VWH een anders spelende ploeg, Virton is dat evenzeer en wellicht nog ingrijpender want daar is met de inbreng van liefst zeven tieners de gemiddelde leeftijd van de kern drastisch verlaagd. Van de 23 zijn er liefst 18 die nog geen 25 jaar oud zijn! Niet verwonderlijk dan ook dat in de Gaume de competitie 2017-’18 wordt beschouwd als een overgangsseizoen.

Dat een jonge ploeg leergeld moet betalen weet en ondervindt men overal. Bij Virton valt het op het eerste gezicht ook af te leiden uit de uitslagen. Excelsior verloor op de openingsdag bij promovendus Berchem met 2-0, en vorige zaterdag werd thuis van Heist opnieuw verloren met 1-2.

Ofschoon Berchem diezelfde avond bij Geel afgetekend verloor, dient niettemin met nadruk te worden gewaarschuwd voor onderschatting van onze eerstvolgende tegenstander. Zoals gezegd telt Virton in haar rangen nog steeds ervaren voetballers met gevestigde naam: de Franse doelman Geordan Dupire (23), de middenvelders Luigi Vaccaro (26), Samuel Fabris (26), de aanvallers Arthur Njo-Léa (21) en Jeremy Serwy (26). Bovendien mag de tegen Heist verloren thuiswedstrijd best wel in de context van het verloop ervan worden geplaatst. Na een kwartier spelen was Virton via Edvin Muratovic (20) op voorsprong gekomen en met die 1-0 werd ook de rust gehaald. In de tweede helft nam Heist wel de bovenhand en kon de onvermijdelijke Webers eerst op strafschop gelijkmaken en voor zijn ploeg nadien ook het winst opleverende tweede doelpunt netten. Nochtans, indien thuisspeler Medhi Lazaar nadien zijn strafschop niet had gemist dan zou de wedstrijd op een gelijkspel zijn geëindigd.

Het voor de hand liggend besluit is dan ook dat de confrontatie met Excelsior Virton mag gezien worden als een serieuze waardemeter.

Moge de reputatie van ‘zwart beest’ Virton in de strijd om de punten voor onze Vigor Wuitens een extra prikkel zijn om, met de vocale steun van hun supporters, het gezegde ‘geen twee zonder drie’ op de derde speeldag eer aan te doen!

VWatcher

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018
Dessel Sp. - Chatelet-Farciennes -
Oosterzonen - FC Dender -
A.S.V. Geel - Oudenaarde -
K.MSK. Deinze - Lommel United -
K.S.K. Heist - FC Seraing -
Zondag 25 februari 2018
E. Aalst - R. Excelsior Virton -
Berchem Sport - Maasmechelen -
VW Hamme - Knokke F.C. -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 21 46
2 R. KNOKKE 21 41
3 K. SK. HEIST 21 41
4 DESSEL SPORT 21 37
5 K.MSK. DEINZE 20 36
6 F.C. SERAING 21 32
7 OUDENAARDE 21 31
8 A.S. GEEL 21 31
9 EENDRACHT AALST 20 26
10 VW HAMME 21 25
11 OOSTERZONEN 21 24
12 R. VIRTON 20 23
13 FC. DENDER 20 22
14 BERCHEM SORT 21 19
15 CHATELET-FAR. 21 18
16 MAASMECHELEN 21 10

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Vinnie Audin 1

Wie is online

We hebben 495 gasten en geen leden online