header bar 2

VW HammeVirton Royal ExcelsiorOnze Vigor Wuitens doen het goed, ja beter dan velen hadden verwacht. Op een verdiende thuisoverwinning tegen nieuwkomer Châtelet Farciennes volgde een verdienstelijke prestatie bij de Oosterzonen waar, na een alweer goede wedstrijd, een 2-0 achterstand wilskrachtig werd omgezet in een gelijkspel. Het bezoek van Excelsior Virton dient zich dan ook aan met de vraag of deze positieve lijn kan doorgetrokken worden tegen een team dat vorig seizoen zijn plaats had bij de toppers van de reeks. Virton mag dan voor deze competitie al niet meer beschikken over alle spelers die de VWH vorig seizoen een dubbele zware nederlaag hebben toegediend (4-0 en 0-4), er zitten in de kern van Frank Dufays nog steeds een zevental spelers met een profstatuut of -verleden.

Even terugspoelen naar vorig seizoen. De FC Vigor Wuitens Hamme, kampioen van Derde A, debuteerde sterk in de eerste competitie van de nationale D1 Amateurs. In de eerste zeven wedstrijden werd slechts één keer verloren. Dat was op de vierde speeldag na een zeer genietbare wedstrijd tegen een sterk Dessel. Bij Deinze, Beerschot Wilrijk en Hasselt, tegen Seraing thuis, werd viermaal gelijkgespeeld. Bij Coxyde kon ruim worden gewonnen, wat eerder thuis ook tegen Sprimont Comblain voor mekaar was gebracht. Pas op de achtste speeldag liep het serieus mis. Niet toevallig bij Excelsior Virton, een team dat met veel goede voetballers een sterke campagne afsloot met een eindrondeticket.

Is na het vertrek van een paar smaakmakers de VWH een anders spelende ploeg, Virton is dat evenzeer en wellicht nog ingrijpender want daar is met de inbreng van liefst zeven tieners de gemiddelde leeftijd van de kern drastisch verlaagd. Van de 23 zijn er liefst 18 die nog geen 25 jaar oud zijn! Niet verwonderlijk dan ook dat in de Gaume de competitie 2017-’18 wordt beschouwd als een overgangsseizoen.

Dat een jonge ploeg leergeld moet betalen weet en ondervindt men overal. Bij Virton valt het op het eerste gezicht ook af te leiden uit de uitslagen. Excelsior verloor op de openingsdag bij promovendus Berchem met 2-0, en vorige zaterdag werd thuis van Heist opnieuw verloren met 1-2.

Ofschoon Berchem diezelfde avond bij Geel afgetekend verloor, dient niettemin met nadruk te worden gewaarschuwd voor onderschatting van onze eerstvolgende tegenstander. Zoals gezegd telt Virton in haar rangen nog steeds ervaren voetballers met gevestigde naam: de Franse doelman Geordan Dupire (23), de middenvelders Luigi Vaccaro (26), Samuel Fabris (26), de aanvallers Arthur Njo-Léa (21) en Jeremy Serwy (26). Bovendien mag de tegen Heist verloren thuiswedstrijd best wel in de context van het verloop ervan worden geplaatst. Na een kwartier spelen was Virton via Edvin Muratovic (20) op voorsprong gekomen en met die 1-0 werd ook de rust gehaald. In de tweede helft nam Heist wel de bovenhand en kon de onvermijdelijke Webers eerst op strafschop gelijkmaken en voor zijn ploeg nadien ook het winst opleverende tweede doelpunt netten. Nochtans, indien thuisspeler Medhi Lazaar nadien zijn strafschop niet had gemist dan zou de wedstrijd op een gelijkspel zijn geëindigd.

Het voor de hand liggend besluit is dan ook dat de confrontatie met Excelsior Virton mag gezien worden als een serieuze waardemeter.

Moge de reputatie van ‘zwart beest’ Virton in de strijd om de punten voor onze Vigor Wuitens een extra prikkel zijn om, met de vocale steun van hun supporters, het gezegde ‘geen twee zonder drie’ op de derde speeldag eer aan te doen!

VWatcher

Wedstrijden 15de speeldag

Zaterdag 9 december 2017
Oudenaarde - VW Hamme 0-1
Maasmechelen - A.S.V. Geel 0-4
FC Seraing - Oosterzonen 1-1
R. Excelsior Virton - FC Dender Uitg
Lommel United - Chatelet-Farciennes 1-1
K.S.K. Heist - Dessel Sp. 2-1
Zondag 10 december 2017
E. Aalst - K.MSK. Deinze Uitg
Knokke F.C. - Berchem Sport Uitg


Stand

  Ploeg W P
1 K. SK. HEIST 15 29
2 R. KNOKKE 14 28
3 SK LOMMEL 15 28
4 K.MSK. DEINZE 14 27
5 DESSEL SPORT 15 27
6 OUDENAARDE 15 23
7 A.S. GEEL 15 22
8 VW HAMME 15 22
9 F.C. SERAING 15 20
10 OOSTERZONEN 15 20
11 EENDRACHT AALST 13 18
12 R. VIRTON 14 14
13 FC. DENDER 13 13
14 BERCHEM SORT 14 12
15 CHATELET-FAR. 15 10
16 MAASMECHELEN 15 9

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 4
Yoshi Mariën 3
Gilles Van Remoortere 3
Olivier Speltdooren 2
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1

Wie is online

We hebben 238 gasten en geen leden online