header bar 2

VW HammePatro Eisden MaasmechelenMet op de vijfde speeldag de komst van Patro Eisden Maasmechelen krijgen onze Vigor Wuitens een uitgelezen kans om hun bevredigende competitieaanhef mooi af te ronden en hun plaats in de linker kolom nog even te handhaven. De kans krijgen wil nochtans niet zeggen dat de drie punten voor het rapen zullen zijn. De prille twintigers en de vroegrijpe tieners van het tweespan Boffin-Brepoels mogen dan met Seraing en Virton momenteel de degradatieplaatsen delen, hun parameters in de rangschikking zijn misleidend.

Slechts in hun thuiswedstrijd tegen het uit de 1B van het profvoetbal gedegradeerde Lommel (uitslag 1-5) waren de Patro-jonkies kansloos. Niet zoals velen vermoeden in de met 1-3 voor eigen volk van Dessel verloren jongste wedstrijd. Daarin hebben zij gedurende 70 minuten met tien tegen elf getoond dat het hun aan strijdvaardigheid en talent niet ontbreekt. Het mag ten andere ook niemand ontgaan dat zij tot dusver in uitwedstrijden nog niet verloren hebben. Zowel bij Dender als in Knokke werd 1-1 gelijkgespeeld.

Even terug naar de van Dessel verloren wedstrijd waarin de paars-witten fel van start waren gegaan en vroeg op voorsprong klommen na een rush op de linker flank van de snelle Alessio Allegria (22) die een gemeten voorzet afleverde welke aan de tweede paal door Johan Ella Ella (21) werd verzilverd. Ware het niet dat een kwartier later de Slovaakse middenvelder Vardic met een rode kaart het veld werd uitgestuurd omdat hij met de hand de bal uit het doelvlak had weggewerkt, wie weet hoe de wedstrijd verder was gelopen. Op strafschop werd het 1-1 en Dessel kon verder uitlopen. Maar in de tweede speelhelft was de thuisploeg gewoon de betere. Alleen kwam zij niet meer tot scoren.

Van de spelers die in Hamme kunnen verwacht worden vormt doelman-kapitein Oghusan Demirci (23) samen met de middenvelders Giorgos Tsirledis (24) en Maxime Cosse (25) het in jaren oudste trio in een voor de rest piepjong team waarin de verdedigers Yame Claessens (18) en Lloyd Bannister (20) van de jongsten zijn. De centrale verdediger Ilkan Cavus is 20. Andere middenvelders zijn even jong of amper een jaartje ouder: Steve Rebangouka (20), Callum Harris en Johan Ella Ella, beiden 21. Hamza Labrib is zelfs nog maar 18. Ook de aanvallers zijn jonge twintigers: Dean Boiten (21), Sharan Yosuf (21), Alessio Allegria (22).

In vergelijking met de ploeg waarvan de Vigor Wuitens vorig seizoen thuis moeizaam konden winnen (3-2) en uit met een identieke score  verloren, is de Patro-kern voor dit seizoen mogelijks zelfs nog iets jonger maar die gasten worden dan wel begeleid door een duo dat met Danny Boffin (T1) en Guido Brepoels (T2) in de reeks zijns gelijke niet heeft. Merkwaardig in de rolverdeling is dat amper vijf jaar geleden bij STVV de taakverdeling omgekeerd was.

 Kan het met wee ploegen die willen winnen zondagnamiddag best een leuke partij worden,  los van de spektakelwaarde is het beiden vooral om de punten te doen. Niet het minst voor de VW Hamme omdat Jamaïque Vandamme en (mede)spelers voor de daarna volgende zes weken aankijken tegen een programma om van wakker te liggen. Na twee opeenvolgende uitwedstrijden bij E. Aalst en Dessel komt Deinze op bezoek. Daarna is het eerst in Heist te doen waarna Geel naar Hamme komt alvorens onze jongens op 11 november Lommel partij moeten gaan geven. Vergeet niet dat op dat moment de competitie al voor ruim een derde zal gespeeld zijn en de puntenoogst dan meestal richtinggevend is voor de sfeer waarin de rest van de competitie verloopt.

Om met een 9 op 15 aan de zware 6 -wekencampagne te kunnen beginnen, moet er zondagnamiddag gewonnen worden. Twee simpele vragen wachten hieromtrent op een antwoord: 1. Kan de VW-verdediging ook de nul houden tegen een ploeg die tot dusver in vier opeenvolgende wedstrijden heeft gescoord? 2. Kan de VW-aanval, wetende dat de Patro-afweer er dit seizoen nog niet in geslaagd is de nul te houden, na twee opeenvolgende brilscores voor een doelpunt zorgen dat voor winst garant staat? Om de supporters, van wie verwacht wordt dat zij de ploeg zullen steunen, te plezieren, en om de nagestreefde overwinning wat meer glans te geven, moet het bij dat ene goaltje natuurlijk niet blijven. (VWatcher)

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018
Dessel Sp. - Chatelet-Farciennes -
Oosterzonen - FC Dender -
A.S.V. Geel - Oudenaarde -
K.MSK. Deinze - Lommel United -
K.S.K. Heist - FC Seraing -
Zondag 25 februari 2018
E. Aalst - R. Excelsior Virton -
Berchem Sport - Maasmechelen -
VW Hamme - Knokke F.C. -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 21 46
2 R. KNOKKE 21 41
3 K. SK. HEIST 21 41
4 DESSEL SPORT 21 37
5 K.MSK. DEINZE 20 36
6 F.C. SERAING 21 32
7 OUDENAARDE 21 31
8 A.S. GEEL 21 31
9 EENDRACHT AALST 20 26
10 VW HAMME 21 25
11 OOSTERZONEN 21 24
12 R. VIRTON 20 23
13 FC. DENDER 20 22
14 BERCHEM SORT 21 19
15 CHATELET-FAR. 21 18
16 MAASMECHELEN 21 10

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Vinnie Audin 1

Wie is online

We hebben 502 gasten en geen leden online