header bar 2

Dessel Sport KFCVW HammeNa de verheugende zege bij E. Aalst en een verrassende 12 op 18 als gevolg van een zesde opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag blijft het belangrijk de voeten op de grond te houden maar het belet de Vigor-supporter ook niet te beginnen dromen van een rol van betekenis in een competitie die spannender belooft te worden dan de vorige. Wie had na zes speeldagen, een vijfde van de kalender, ploegen als Knokke, Oosterzonen en Hamme in de linker kolom verwacht? Wie Virton op de laatste plaats en Seraing op rang 12? Wie Berchem vóór Dender en Oudenaarde?

Laat ons eerlijk zijn, niemand die het bij de aanvang van het seizoen voor mogelijk hield dat de VW Hamme op de zevende speeldag Dessel Sport partij zou gaan geven met weliswaar een gewonnen wedstrijd minder maar met een gelijk aantal punten en zelfs een beter doelpuntensaldo. De cijfertjes liegen er niet om: de Vigor Wuitens scoorden twee doelpunten meer en incasseerden er een minder.

Maar wat maakt het VW-team 2017-’18 zo verschillend van dat van vorig seizoen? Om te beginnen zijn er na het vertrek van resultaatbepalende spelers als Yannick Deppé en Olivier Romero nieuwe spelers aangetrokken bij wier aanwerving het management van de club vooral aandacht heeft gehad voor complementariteit in de groep. Er is met Jamaïque Vandamme bovendien een sturende speler-trainer op het voorplan getreden. De door de spelers al getoonde teamspirit is aan het gevoerde beleid niet vreemd en het resultaat is niet uitgebleven. Het feit dat de zeven doelpunten gemaakt zijn door vijf verschillende spelers (twee op naam van Stijn De Wilde, Yoshi Mariën, Olivier Speltdooren en Gillis Van Remoortere plus een van Jamaïque Vandamme) bewijst dat de tijd voorbij is dat de ploeg zich in dienst stelde van één speler om die te helpen zijn topscorersambitie waar te maken.

Patrick Witters DesselT1 Patrick Witters (Foto Website Dessel Sport)Zaterdagavond is het in een vierde uitwedstrijd dus te doen bij het Dessel Sport van onze vroegere T2 Patrick Witters, de ploeg die vorig seizoen onze Vigor Wuitens na een boeiende wedstrijd in eigen huis de eerste nederlaag kwam toedienen en ook als enige de latere kampioen Beerschot Wilrijk in het Olympisch stadion kansloos liet. Met het vertrek van o.a. Timothy Dreesen, Ken Debauve, Yannick Reuten en Dean Boiten is het Dessel van toen dat van nu niet meer, maar met de aanvallers Leopold Njengo (op huurbasis van OHL) en Nick Mongo (ex-STVV), de centrale verdediger Toon Lenaerts (ex-Lommel), de flankspeler Ben Yagan (ex-OHL) en de verdediger Willem Ofori stonden er op de jongste speeldag uit bij Geel vijf van de acht aangetrokken nieuwe spelers tussen de lijnen.

Met Wim Kustermans (27) in het doel, de verdedigers Smet (26), Lenaerts (27), Remen (28), Ofori -Appiah (23) en Breugelmans (22), de middenvelders Janssens (31), Tilburgs en Gerits (22), de aanvallers Yagan en Leopold Njengo, kan van een verzwakt team zeker geen sprake zijn. Noteer trouwens dat de gewezen Beerschot-aanvaller Vansimpsen de tweede helft speelde in de plaats van Yagan en op een kwartier voor tijd de middenvelder Gerets nog vervangen werd door de 18-jarige aanvaller Mongo. Merkwaardig is wel dat tot dusver geen van de aanvallers erin geslaagd is al te scoren. De zeven doelpunten staan op naam van de verdedigers Breugelmans (3) en Smet (2), en van sturende sterkhouder Janssens (2).

Eerder onverwacht en voorzichtig uitgedrukt mag ervan worden uitgegaan dat, op basis van de voorhanden gegevens, de strijd zal worden gestreden tussen twee evenwaardige tegenstanders. Dessel leed op de jongste speeldag bij Geel een tweede nederlaag (2-0) nadat op de openingsdag van de competitie ook bij Deinze met een identieke score werd verloren, maar anderzijds werd wel al vier keer gewonnen: uit bij Patro Eisden Maasmechelen met 1-3; thuis tegen E. Aalst met 2-1 en zowel tegen Oudenaarde als tegen Virton met 1-0.

Het is ongetwijfeld vermetel een positief resultaat in het vooruitzicht te durven stellen, maar is er voor de Hamse penningmeester en aanhang iets mooiers denkbaar dan op de achtste speeldag als bescheiden maar fiere want ongeslagen amateurploeg gastheer te mogen spelen voor het sinds jaren door profvoetbalambities verteerde KMSK Deinze? (VWatcher)

Wedstrijden 22ste speeldag

Zaterdag 24 februari 2018
Dessel Sp. - Chatelet-Farciennes -
Oosterzonen - FC Dender -
A.S.V. Geel - Oudenaarde -
K.MSK. Deinze - Lommel United -
K.S.K. Heist - FC Seraing -
Zondag 25 februari 2018
E. Aalst - R. Excelsior Virton -
Berchem Sport - Maasmechelen -
VW Hamme - Knokke F.C. -


Stand

  Ploeg W P
1 SK LOMMEL 21 46
2 R. KNOKKE 21 41
3 K. SK. HEIST 21 41
4 DESSEL SPORT 21 37
5 K.MSK. DEINZE 20 36
6 F.C. SERAING 21 32
7 OUDENAARDE 21 31
8 A.S. GEEL 21 31
9 EENDRACHT AALST 20 26
10 VW HAMME 21 25
11 OOSTERZONEN 21 24
12 R. VIRTON 20 23
13 FC. DENDER 20 22
14 BERCHEM SORT 21 19
15 CHATELET-FAR. 21 18
16 MAASMECHELEN 21 10

Topscorer

Stijn De Wilde 5
Mitch Dekuyper 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Vinnie Audin 1

Wie is online

We hebben 607 gasten en geen leden online