header bar 2

Heist KSKVW Hamme(Voorbeschouwing K.S.K. Heist - VW Hamme)

Met een 2-0 op Dessel en de 0-1 thuis tegen Deinze zijn onze Vigor Wuitens aan twee opeenvolgende nederlagen toe. Toen zij vorig seizoen op de tiende speeldag naar Heist op den Berg trokken hadden zij in de twee daaraan voorafgaande speeldagen eveneens een uit- en een thuiswedstrijd verloren: uit bij Virton en in eigen huis tegen Oudenaarde. De neerwaartse spiraal kon toen bij Heist niet worden gestopt want het werd daar 2-0. Maar laten wij wel wezen, met twaalf punten uit acht wedstrijden ziet het er thans toch beter uit dan met tien punten na evenveel gespeelde wedstrijden vorig seizoen. Al zou een derde nederlaag op rij ons in de stand wel verder doen afglijden naar de onveilige zone.

Van sterkere tegenstanders verliezen is op zich geen oneer en niemand verwacht van een nieuw en jong VW-team dat het de tenoren van de reeks voetballes geeft. Wat wel een beetje steekt zijn de twee gedaanten waaronder onze blauw-zwarten de hoger aangeslagen ploegen partij plegen te geven: tijdens de eerste speelhelft het spel van de tegenstander eerder lijdzaam ondergaan om dan na de rust wilskracht en verbetenheid te tonen. Vaak, om niet te zeggen meestal, is het dan te laat.

Gemiste punten kunnen niet gerecupereerd worden, maar uit opeenvolgende symptomatische nederlagen valt misschien meer te leren dan uit een ongelukkig en dus onverdiend verloren wedstrijd. Vooruitkijken dan maar naar de volgende opdracht.

Op één week na is het precies een jaar geleden dat de VW Hamme bij SK Heist met 2-0 verloor. Wie er nog weet van heeft, zal wellicht beamen dat er daar met iets meer slagvaardigheid een punt had ingezeten en zich tegelijk herinneren dat het uiteindelijk verschil, de stap van de 1 naar de beslissende 2-0, het werk was van de ervaren middenvelder-sterkhouder-spelverdeler Bart Webers. Onthoud alvast dat hij nog steeds bij de zaak is.

Na vier op rij gewonnen wedstrijden – thuis op de openingsdag van de competitie werd het tegen Oosterzonen 4-1 en twee weken later tegen E. Aalst 2-0; uit werd bij Virton gewonnen met 1-2 en bij Geel met 1-3 – voerde Heist de rangschikking aan met het maximum. Met een twee op twaalf na twee verloren wedstrijden (2-4 thuis tegen Lommel en 3-1 uit bij Knokke) en twee gelijke spelen (2-2 thuis tegen Berchem en 1-1 uit bij Seraing op de jongste speeldag) volgde dus een onverwachte terugval. De schade bleef echter beperkt want vanop rang vier bedraagt de puntenkloof met leider Lommel niet eens meer dan drie eenheden, de inzet van één wedstrijd.

Aan een gemakkelijke opdracht mogen onze jongens zich dus allerminst verwachten, maar dat zullen de nadien volgende wedstrijden thuis tegen Geel en uit bij Lommel evenmin of zelfs nog minder zijn. Wie oog heeft voor de verrassende uitslagen die week na week op het bord komen, beseft trouwens dat er dit seizoen zelfs helemaal geen punten voor het rapen zullen zijn. Teveel ploegen zijn echt wel aan elkaar gewaagd.

Met welke spelers onze blauw-zwarten zaterdagavond oog in oog zullen staan, wordt de keuze van Karel Keleman, sinds vorig jaar T1 en coach van de SK Heist. Vrijwel zeker zullen daar nochtans bij zijn: doelman Niels Stroobants (26), die zich in zeven gespeelde wedstrijden tienmaal heeft moeten omdraaien; de verdedigers Stig Engelen (25), die nog geen enkele wedstrijd miste, Daan Materne (19), Roel Tamboer (22), en de Nederlander Robert Roosen, die de jongste twee wedstrijden speelde; de middenvelders Thomas Englebert (24), Jordy Lokando (20), Luca Napoleone (24), Bart Webers (33) en David Wijns (30), die alle vijf in de acht gespeelde wedstrijden van de partij waren en van wie er twee samen tekenden voor zeven doelpunten: onthoud de namen Napoleone, goed voor liefst 5 goals, en van Webers die er toch al weer twee achter zijn naam heeft. Van de aanvallers was alleen Dries Ventose (27) er in iedere wedstrijd bij, maar uitgerekend  hij zal er na twee gele kaarten=rood niet mogen bij zijn. Wie als potentiële goalgetters mogen verwacht worden, zijn Curtis Kabeya (23), gecrediteerd met vier doelpunten, en Nicolas Orye (19) al met drie. Wie er in zeven wedstrijden bij was zonder tot scoren te komen, is de jonge Mathieu Troonbeeckx (19).

Een tip voor de supporters: op de website van de Heistse club zijn vrij uitgebreide You tube-filmpjes te bekijken van bijna alle gespeelde wedstrijden. Of daar veel lering uit te halen valt? Belangrijker is dat na twee opeenvolgende nederlagen Vigor opnieuw in gunstige zin verrast. Moeilijk gaat ook. Soms toch.

VWatcher  Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 102 gasten en geen leden online