header bar 2

VW HammeGeel ASV(Voorbeschouwing VW Hamme - A.S.V. Geel)

Na een nul op negen en zonder in die drie opeenvolgende nederlagen zelfs niet tot één doelpunt te komen, zijn onze Vigor Wuitens in de rangschikking weggezakt naar de rechter kolom. Verbazing hoeft dit niet te wekken want het oktoberprogramma was ook veel zwaarder dan de lonende septemberkalender. Trouwens,bij de aanvang van het seizoen verwachtte niemand de VWH in de subtop. Dat de jongens van Jamaïque Van Damme na een meer dan geslaagd competitiebegin op 8 oktober nog op hun elan zouden doorgaan door bij E. Aalst met 3-4 te gaan winnen, was voor velen een verrassing van formaat.

Wat zorgen baart is dat in de acht andere gespeelde wedstrijden slechts vijfmaal kon worden gescoord. Trek daar de twee doelpunten af die op bezoek bij de Oosterzonen een gelijkspel opleverden en er is geen ontkomen aan de vaststelling dat het in de overige zeven wedstrijden bij een schamele drie treffers is gebleven. Als er desondanks na negen wedstrijden toch twaalf punten konden worden gesprokkeld, dan is dat de verdienste van een spelersblok dat ervoor gevochten heeft, maar ook en vooral van een doelman die viermaal de nul wist te houden en bovendien in de met het kleinste verschil tegen topploegen verloren wedstrijden de beste speler van de ploeg is geweest. Aan Griffin De Vroe dus gaarne de eer die hem toekomt.

de vroe griffinGriffin De VroeNiemand zal tegenspreken dat er met de in een ruime A-kern voorhanden spelers mooie resultaten zijn geboekt, maar anderzijds valt niet te ontkomen aan de vaststelling dat het de VWH in vergelijking met de betere ploegen van de reeks toch wat aan kwaliteit ontbreekt. Er zijn wel meer dan genoeg spelers die op het niveau van 1ste Amateurs behoorlijk uit de voeten kunnen, daar niet van, maar voortschrijdend inzicht mondt uit in de vaststelling dat er voor een aantal posities te veel gelijkwaardige spelers zijn. Wat de nodige samenhorigheid niet altijd ten goede komt.

Reden tot dramatiseren is er nochtans niet want de situatie is (nog) niet zorgwekkend. Al wordt het met een ploeg als Seraing, die vanop de te mijden dertiende plaats tot op drie punten is genaderd, toch opletten. Zeker omdat na de tiende speeldag een uitwedstrijd wacht bij leider Lommel en de onderlinge confrontatie in het Luikse niet ver meer af is.

Om tegen het einde van de heenronde een voor het behoud nodig geachte puntenkapitaal van twintig eenheden te verwerven, resten er nog zes wedstrijden: drie thuis (Geel, Berchem en Dender) en evenveel uit (Lommel, Seraing en Oudenaarde). Met twee overwinningen en twee gelijke spelen zou die doelstelling worden gehaald, maar zoiets wordt gemakkelijker geschreven dan op het uitslagenbord gezet.

Het belang van de wedstrijd tegen de ASV Geel hoeft dan ook nauwelijks te worden aangetoond. Dromen is niet verboden: een winstscenario zou de VWH aan het eind van het eerste derde van de competitie aan een comfortabel puntenkapitaal helpen. Genoeg allicht om de rest van de competitie met vernieuwd vertrouwen tegemoet te zien. De vraag blijft natuurlijk of wij ons met dit wishful thinking niet bezondigen aan overdreven optimisme want met Geel kan men zich aan alles verwachten.

Tussen 7 en 21 oktober liet de club drie opeenvolgende overwinningen optekenen met een doelpuntensaldo van 7! Thuis werd tegen Dessel gewonnen met 2-0, tegen Lommel zelfs met 3-0, en uit bij Virton werd het 0-2. Voordien werd bij Deinze wel nipt verloren (2-1) en op de jongste speeldag thuis even verrassend als onverdiend van E. Aalst (1-2). Sommigen zullen opwerpen dat Geel half september in eigen huis van Heist al had verloren met 1-3 en uit bij Oosterzonen zelfs een 3-0 op het bord had gekregen. Klopt, maar voor die twee misstappen ligt een verklaring voor de hand: de focus op de bekerwedstrijd tegen AA Gent (2-3). De in de eerste twee wedstrijden van de competitie geboekte uitslagen liegen er niet om: winst bij Seraing (0-2) en thuis tegen Berchem (3-0). Wie  in een reeks van negen vijf wedstrijden probleemloos kan winnen (doelpuntensaldo  + 12) heeft zijn plaats in de top.

Dat ondanks eclatante successen trainer Nicky Hayen half oktober werd ontslagen omdat ‘diens visie niet overeenstemde met die van de club’ is ‘interne keuken’ waarmee buienstaanders zich niet hoeven te moeien. Wat ons vandaag bezighoudt is achterhalen met wie Hayen’s opvolger, Patrick Van Houdt, onze Vigor Wuitens in Hamme zaterdagavond partij komt geven.

In het doel staat zo goed als zeker Yves Lenaerts (34) die tot hiertoe alle wedstrijden speelde.(De tweede doelman Robin Mantel is pas 16). Drie verdedigers speelden de negen wedstrijden: Jo Christiaens (29 en kapitein van de ploeg), Benjamin Van den Ackerveken (22 ) en Sam Vanaken (27); Azzedine Zaïdi (21) speelde er acht, Mathièse Nelissen (20) zeven en Kristiaan Haagen (22) acht. Merkwaardig is dat al deze verdedigers reeds een doelpunt achter hun naam hebben. Twee middenvelders, Nick Hulsmans en Kenneth Kerckhofs (beiden 24), speelden alle wedstrijden. Yannick Reuten (22) speelde er zeven en Nicolas Robin (21) zes. De 18-jarige Dries Hulsmans mocht in de wedstrijd tegen E. Aalst in de slotminuten voor het eerst het veld op. De meest in het oog springende aanvaller is Ahmet Karadayi (21) die reeds vijfmaal tot scoren kwam. Hij speelde als flankaanvaller ook reeds alle wedstrijden, net als Mylan Fereira Carassco (22) die tweemaal tot scoren kwam. Arne Hoefnagels (25) en Timothy Oliseh (18) die zeven, respectievelijk zes wedstrijden speelden, hebben nog niet gescoord. De jonge Ralph Jannes (19) kwam tot dusver tweemaal tussen de lijnen.

De jongste wedstrijd werd gespeeld door Yves Lenaerts, Nick Hulsmans, Kristiaan Haagen, Benjamin Van den Ackerveken, Sam Vanaken, Arne Hoefnagels (73’ Kenneth Kerckhofs), Jo Christiaens, Azzedine Zaïdi, Nicolas Robin (87’ Dries Hulsmans), Mylan Fereira Carassco (59’ Mathièse Nelissen) en Ahmet Karadayi.

Voor zaterdagavond heeft de clubmanager goed weer besteld en het is hem toegezegd. Het is nu aan de supporters om door hun opkomst en vocale steun onze jongens tot een sterke prestatie aan te moedigen. Wie weet of er dan na de match niet samen een dertiende punt kan worden gevierd. Of, wat nog veel mooier zou zijn, op het bereiken van de voor het verder verloop van de competitie geruststellende kaap van de vijftien een feestje kunnen bouwen!

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 147 gasten en geen leden online