header bar 2

SK LommelVW HammeDat onze Vigor Wuitens het belang van de tiende speeldag goed hadden opgepikt, hebben zij op het veld bewezen met een overtuigende vierde seizoenoverwinning tegen de ASV Geel, de enige ploeg die er tot dusver in geslaagd is de autoritaire leider Lommel United te verslaan. Dat voor het resultaat de toon werd gezet door speler-trainer Jamaïque Vandamme, het kon haast niet mooier. Maar belangrijker is dat een gave prestatie collectief is neergezet en het er naar uitziet dat er een speelstijl is gevonden die ook in de toekomst succes kan opleveren.

Het moet Stijn De Wilde en Mitch Dekuyper deugd hebben gedaan dat  zij eindelijk nog eens samen konden opdraven en hun duit in het zakje doen. Door verdedigers van de tegenpartij aan de klap te houden hebben zij doelkansen helpen creëren voor snelle jonge jongens. Was tegen Geel het succes voor Gillis Van Remoortere en Yoshi Mariën, een volgende keer kan het van anderen worden verwacht. Voetbal blijft ploegsport.

Dat de drie thuisgehouden punten van goudwaarde zijn, hoeft nauwelijks nog verduidelijkt te worden. De in vorige wedstrijden geslonken puntenbuffer tussen de twaalfde en  de te vermijden dertiende plaats is erdoor hersteld. Meteen zij er nochtans voor gewaarschuwd dat de bonus ten opzichte van Berchem (op 18 november in Hamme te gast) en Virton (dat een felle remonte heeft ingezet door eerst met 0-2 te gaan winnen bij Patro Eisden Maasmechelen en op de jongste speeldag Oudenaarde met een 3-1 naar huis te spelen), nog helemaal geen garantie biedt.

Het is al eerder gezegd en geschreven, de competitie 2017-’18 zal in de 1ste Amateurs nationaal spannend blijven tot de laatste speeldag en dit geldt niet alleen voor de rechter kolom. Met Knokke als een onverstoorbare promovendus op een gedeelde tweede plaats en een fel van zich afbijtend Oosterwijk met één punt minder op rang vier, moeten ploegen als Deinze en Heist zowaar achtervolgen. Wie had het bij de aanvang van het seizoen voor mogelijk geacht?

Wat na deze momentopname nog komen moet, wordt natuurlijk belangrijker dan wat al bereikt is. Voor de Vigor Wuitens Hamme begint met een bezoek aan leider Lommel een reeks van vijf wedstrijden die ons tegen 9 december naar het einde van de heenronde voeren. Die weg loopt over drie uitwedstrijden (Lommel, Seraing en Oudenaarde) afgewisseld met twee cruciale thuiswedstrijden (Berchem op 19 november en Dender op 3 december). Het begint dus zaterdagavond in Lommel, waar het wellicht een kwestie wordt van geconcentreerd verdedigen omdat het van moeten zal zijn, en van voluntaristisch tegenprikken als er zich daartoe een kans voordoet. Worden beide uitdagingen aangegaan door een wilskrachtig collectief dan is succes niet bij voorbaat uitgesloten. In voetbal kan veel en in de reeks zijn er iedere speeldag verrassingen.

Din SulaDin Sula (Foto Website SK Lommel)Maar laten wij elkaar vooral niet te veel willen wijsmaken want wie enigszins vertrouwd is met de namen van de spelers moet van de voorhanden kwaliteit niet overtuigd worden. Enkele namen? Titularis-doelman Michaël Clepkens (31) speelde jaren voor Waasland Beveren alvorens met Beerschot Wilrijk  in onze reeks vorig seizoen kampioen te spelen. Verdediger Gilles Ruyssens ( 23) was vorig jaar nog aan de slag bij Westerlo. Op het middenveld heerst Wouter Scheelen (32), ooit een van de grootste beloften van het Belgisch voetbal. Met Sebastiaan Brebels (23), ex- Cercle Brugge en Zulte Waregem, heeft hij een assistent waarop hij kan rekenen. Het meest tot de verbeelding sprekend ploegcompartiment is zonder twijfel de aanval. Om te beginnen is er de jonge Din Sula (19), een geboren goalgetter van Kosovaarse afkomst die samen met zijn broer onder contract ligt bij OHL maar aan Lommel is uitgeleend. Hij scoorde dit seizoen al vijfmaal. Als centrumspits heeft hij naast zich Simon Vermeiren (26) , vorig seizoen bij Beerschot Wilrijk goed voor een dozijn goals. Nog een klinkende naam is die van Sam Valcke (24), die als topscorer van Londerzeel naar Cercle Brugge verkaste alvorens vorig jaar naar Lommel over te stappen. Helaas liep hij na de eerste twee competitiewedstrijden, waarin hij driemaal scoorde, op training een ernstig letsel op dat hem sindsdien van het veld verwijderd heeft gehouden.

Lommel staat momenteel met 23 punten uit zeven gewonnen wedstrijden en twee gelijke spelen los aan de leiding. Het doelpuntensaldo van +15 (23/8) spreekt boekdelen. Alleen een onberekenbaar Geel is er al in geslaagd de Noord Limburgers puntenloos naar huis te sturen. Wel is het merkwaardig dat het voorts slechts nieuwkomers zijn geweest die de Limburgers een punt wisten te ontfutselen: Berchem deed het thuis (0-0), Knokke zelfs uit (1-1). Hun jongste wedstrijd wonnen onze eerstvolgende gastheren uit bij E. Aalst met een afgetekende 0-3, naar het schijnt nog een zachte score rekening houdend met het spelvertoon en de doelrijpe kansen. Om zich hiervan een beeld te vormen kan men op de website van de club terecht voor een video van TV Oost. Gelukkig is iedere wedstrijd anders en moet voetbal altijd worden gespeeld.

De ploeg die onze Vigor Wuitens zaterdagavond partij zullen moeten geven zal wellicht weinig of niet verschillen van het team dat in Aalst is komen demonstreren: Michaël Clepkens (31), Gilles Ruyssens (23), Sebastian Brebels (22), Jentle Gaethofs (24) , Yassin Geroui (27), Glenn Neven (27), Wouter Scheelen 32), Laurens Vermijl (20), Timo Cauwenberg (22), Din Sula (19) en Iebe Swers (20). Een invalbeurt was er voor Giel Deferm (29), Alexandre De Bruyn (23) en Simon Vermeiren (26). Samengevat: veel ervaring voor de aanvoer en veel jong geweld voor de afwerking.

VWatcher  Stand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 148 gasten en geen leden online