header bar 2

VW HammeBerchem SportEen thuiswedstrijd winnen en zes dagen later een uitwedstrijd verliezen met identieke cijfers. Voor een middenmoter die balanceert tussen de staart van de linker, en de kop van de rechter kolom van de rangschikking zijn dat uitslagen waarvan een buitenstaander niet opkijkt. Onze Vigor Wuitens mogen dan wel eerst tegen Geel met 3-1 gewonnen en daarna met dezelfde score bij Lommel verloren hebben, in die twee opeenvolgende wedstrijden hebben zij al degenen die met de club begaan zijn overtuigd dat zij thuishoren bij de elite van het amateurvoetbal. Het is misschien wat ver gezocht, maar een verklaring voor winst en verlies kan, achteraf bekeken, misschien voor een deel worden toegeschreven aan de wisselende ingesteldheid waarmee de beide partijen werden aangevat.

Opvallend is in elk geval het totaal verschillend verloop van de twee eerste speelhelften. Thuis tegen Geel liep het van bij de aanvang onverwacht lekker maar werd het na de rust nog knap lastig; uit bij Lommel was het in de eerste speelhelft buigen voor de overmacht van de leider waarna de (met dank aan hun doelman) overeind gebleven bezoekers zich de evenknie hebben getoond van hun gereputeerde gastheren.

Met de komst van promovendus Berchem Sport krijgen wij op de twaalfde speeldag nu een affiche van een totaal andere aard. Beide traditieclubs met familiaal karakter zijn voor elkaar lang geen onbekenden – in de voorbereiding van het vorig seizoen waren de geel-zwarten met hun trouwe aanhang nog in Hamme te gast – maar ditmaal zullen er bovendien gewezen ploegmaats elkaar in de ogen moeten kijken en dan nog wel in een ontmoeting die sportief voor beide ploegen van kapitaal belang is.

Een bijzondere betekenis krijgt de wedstrijd om te beginnen voor een hardwerkende Arne Ivens, die nu al van bij de aanvang van de competitie met persoonlijke doelpogingen vanuit de tweede lijn jacht blijft maken op het soort doelpunten dat hij voor de SV Bornem bij herhaling tegen zijn huidige club placht mee te pikken. Het zou mooi zijn mocht het hem lukken tegen Berchem waar hij in Stef Van den Heuvel een ploegmaat-aanvaller treft die hij het scoren moet beletten. Het kan verkeren.

Joachim De Wilde Berchem SportJoachim De Wilde (Foto Website Berchem Sport)Ook voor andere spelers staat de match van zondagnamiddag in het teken van een niet meteen verwacht weerzien. Laat het duidelijk zijn dat het die mannen aan motivatie niet zal ontbreken voor wie weet waar het de twee in kwestie om te doen zal zijn. De eerste is Joachim De Wilde (29) die tussen 2010 en 2014 vier seizoenen lang bij de VW Hamme wilde doorbreken. De tweede is de snelle Jordy Maluka (23) die voor het seizoen 2015 – ’16 van Zele naar Hamme was gekomen maar daar wellicht op meer speelgelegenheid had gerekend. Als wij hem nu maar niet terugzien in de gedaante van de aalvlugge flankaanvaller die op de openingsdag van de competitie 2014 –’15 een kwelduivel was voor onze verdediging…

Berchem begon de lopende competitie met een thuisoverwinning tegen Virton (2-0), verloor op de tweede speeldag uit bij Geel met 3-0 maar slaagde er vervolgens in Lommel in bedwang te houden: 0-0. Nadat bij Oudenaarde werd verloren (3-1) kon op de vijfde speeldag vlot gewonnen worden van Châtelet (3-0). Met zeven op vijftien geen onaardig debuut. Een eerste thuisnederlaag leden de geel-zwarten tegen Dender (1-2) maar een week later gingen zij toch weer knap gelijkspelen bij Heist (2-2). Nadien liep het iets minder met een nederlaag uit bij E. Aalst (1-0), een gelijkspel thuis tegen Deinze (1-1) en een vijfde verlieswedstrijd uit bij Dessel (3-0). Tot er dan op de jongste speeldag thuis fors werd uitgehaald tegen Oosterwijk (4-1).

Na elf wedstrijden deelt Berchem met twaalf punten de elfde plaats met E. Aalst en Dender. Met voor deze beide ploegen een (onderlinge) wedstrijd minder gespeeld en voor Aalst een wedstrijd meer gewonnen, kamperen onze gasten virtueel op de allesbehalve benijdenswaardige dertiende plaats waar zij absoluut weg willen. Als men in deze context wil bedenken dat onze puntenbonus niet méér bedraagt dan de inzet van één wedstrijd, dan is het niet eens nodig het kapitaal belang van de match nog verder te benadrukken. Iedereen beseft dat een nederlaag de slechtst denkbare afloop zou zijn van de twaalfde speeldag want wie ziet E. Aalst thuis van Patro Eisden Maasmechelen verliezen? Een overwinning en de daaraan verbonden drie punten zouden daarentegen het pad naar de beoogde ideale 20 bij het keerpunt van de heen- naar terugronde effenen. De spelers weten dus wat hun te doen staat. Met de steun van de supporters en wat (afdwingbaar) geluk moet het lukken. Met de V en de W van de Vigor Wuitens dus voluit voor winst!

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 150 gasten en geen leden online