header bar 2

Gazet Van Antwerpenhet nieuwsbladRik Impens ziet Hamme allerminst als een stap terug

Rik Impens is één van de nieuwkomers die moeten proberen om sterkhouders als Jan Criel, Fabio Lo Giudice of Jonas Vinck te vervangen. Dit trio had vorig jaar een bepalende rol in de titel die de Wuitens pakten.

Klaar om die opdracht aan te gaan ?
"Zelf zal ik allicht zowat de rol van Fabio moeten gaan overnemen. Bij Roeselare speelde ik in elk geval achter de spitsen, maar ik heb ook al als flankaanvaller gespeeld. Ik heb er in elk geval heel veel zin in. Druk leg ik mezelf niet op, ik weet dat ik er alles voor doe om te slagen."

Waarom de overstap naar Hamme ?
"De toekomst van Roeselare was onzeker. Men was in gesprek met nieuwe investeerders en zolang die gesprekken niet rond waren werden ook geen nieuwe contracten afgesloten. Daarnaast had ik voor mezelf ook wel uitgemaakt dat het sowieso moeilijker zou zijn om na de competitiehervorming in eerste klasse B voldoende speelkansen te krijgen. Daarom de stap naar de hoogste amateurklasse. Hamme was heel snel bij de zaak en deed een goed voorstel. Ik zie dit dus niet als een stap terug."

Ken je al spelers bij Hamme ?
"Met Brian Vercruysse en Jonas Vinck speelde ik nog samen bij AA Gent. Van hen kreeg ik vooraf al heel wat info. Ook Yannick Deppé kende ik al langer. Intussen voel ik me al helemaal thuis en helemaal geïntegreerd."

De voorbereidingsperiode verliep met horten en stoten ?
"Het inpassen van de nieuwe spelers vergt altijd wat tijd. Zeker als je zoals Hamme kiest voor de jeugd om de ervaring te vervangen. Daarom vraag ik van de supporters ook wat geduld. Ik maar ook alle andere nieuwe spelers zijn vol ambitie en goesting naar Hamme gekomen. Wij willen ons hier bewijzen, zo veel mogelijk spelen en uit de gevarenzone blijven. Maar het zou niet fair zijn om nieuwe spelers individueel te gaan vergelijken met de mensen die zijn vertrokken."

Hoe verloopt het contact met de trainer ?
"Hij is heel communicatief en praat heel veel met de spelers. Zowel collectief als individueel. De communicatie is ook heel open. Daar hou ik wel van."

Rik Impens

Leeftijd: 21.

Woonplaats: Lede / Gent.

Beroep: student

Voetballoopbaan: jeugd bij Jong Lede, vanaf U13 bij AA Gent, nadien 2 jaar uitgeleend aan Roeselare.

IE

Francky Cieters: “Deze groep kan meer dan ze zelf denken”

Na een onwaarschijnlijke remonte speelde Francky Cieters vorig seizoen met Vigor Wuitens kampioen. Totaal onverwacht waardoor de ploeg nu in één ruk in de hoogste amateurliga is terechtgekomen. Allicht met het kleinste budget van alle ploegen maar met de vaste wil er het beste van te maken. “Daar gaan we inderdaad voor. Vorig jaar was één succesverhaal: een stevige groep, geen of weinig gekwetsten of geschorsten en resultaten die week na week de sfeer en de samenhorigheid nog verhoogden. Een ideaal recept om succes te boeken,” weet de Hamse trainer die zijn overeenkomst al vroeg met één seizoen verlengde. “Met een ruime bevoegdheid in de transfers. Maar wel met de middelen die er in Hamme voor handen zijn. We weten hoe deze club werkt. Grote salarissen of dikke winstpremies zijn niet aan de orde. Maar dat betekent niet dat we ook nu een competitieve groep hebben kunnen samenstellen.”

Toch verliep de voorbereiding met horten en stoten. Al liet de bekermatch op Beerschot, straks ook tegenstander in de competitie, toch weer hoop oplaaien. “Daar heeft deze groep bewezen dat ze veel beter kunnen dan dat ze zelf vaak beweren. Dat heb ik hen vorig jaar ook regelmatig ingepeperd. Individueel hebben we misschien niet de grootste talenten maar voetbal is geen spel van individualisten. Als groep kan je veel meer dan 11 individuen.” Natuurlijk beseft Cieters dat hij met sterkhouders als Criel, Vinck en Lo Giudice kleppers zag vertrekken. “Maar ik heb vertrouwen in hun vervangers. Maar ik waarschuw iedereen je mag de nieuwkomers niet als individu vergelijken met zij die ze moeten vervangen. Joey Dujardin is 10 jaar jonger dan Jan Criel en begint nu pas aan zijn loopbaan. Het zou niet eerlijk zijn om die twee naast elkaar te zetten. En dat geldt voor alle nieuwe spelers.”

Leeftijd: 50.

Woonplaats: Deerlijk.

Beroep: sales director Sidas Belgium.

Loopbaan speler: Harelbeke (Derde en Tweede klasse), KV Kortijk (1ste klasse), KSK Ronse (4de klasse)

Loopbaan trainer: Ronse (2012-2013), Grimbergen (2014-2015), VW Hamme (2015 – heden).

IE

GGazet van Antwerpen Het Nieuwsblad 23-08-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 108 gasten en geen leden online