header bar 2

het nieuwsbladHet Nieuwsblad, zaterdag 3 september

Geblesseerd: De Bouver, Declercq, Delacourt, Leemans, Mezine. Selectie: Bael, Cornelis, De Backer, De Greef, De Neve, Frans, Janssens, Libbrecht, Lievens, Martin Suarez, Mertens, Ntambue, Sols, Vandenberghe, Van der Beke, Van Walle en X.

SK Deinze in zee met Mercedes

Deinze -KMSK Deinze, dat uitkomt in de eerste klasse der amateurclubs, gaat voor de komende drie seizoenen een partnership aan met garage en Mercedes-verdeler Ghistelinck langs de Gentsesteenweg in Deinze. Acht spelers van het fanionteam kregen donderdagnamiddag de sleutels van hun wagen overhandigd in de showroom. Het gaat om een Mercedes A180 Diesel.

“Het gaat om een soort overeenkomst die het midden houdt tussen sponsoring en mobiliteit”, zegt voorzitter Denijs Van De Weghe. “Zaterdag aanstaande is het mijn verjaardag en ik hoop in de eerste competitiematch op een thuiszege. De mensen van Mercedes zullen daar hun allernieuwste modellen voorstellen. Het hoort er allemaal een beetje bij. Let wel op dat ik geen wagen ter beschikking krijg. De spelers hebben dit afgedwongen tijdens onderhandelingen. De anderen kozen voor een aanpassing op het loon. In de voorbije jaren hadden we een ietwat gelijkaardige deal met Hyundai.”

“Deze overeenkomst kader ook een beetje in onze toekomstplannen met onze showroom en bedrijf in Deinze,” zegt men bij Ghistelinck. “We willen onze omzet opdrijven en gaan een bijkomende verkoper aanwerven. Ook in het stadion zelf zullen we visueel iets nadrukkelijker aanwezig zijn. Deinze is één van de vijf vestigingen van Mercedes Ghistelinck. De deal zoals we hier afsluiten loopt ook al met Zulte-Waregem, met KVK Kortrijk en met de damesvolleybalclub VDK Gent. Daar zijn de auto’s in het blauw. Onze tussenkomst geldt voor drie jaar.”

“Wat SK Deinze zelf betreft zullen we nog voor het einde van het jaar weten of ik met de bouw van het stadion kan starten. We volgen de administratieve molen. Wel blijkt het al goed te leven dat ik een hotel ga neerpoten. In de omgeving is er op Nazareth na bijna niets te vinden. Ik hoop dat ik een aantal mensen mee achter het idee krijg,” besluit de voorzitter.

het nieuwsbladHet Nieuwsblad, vrijdag 2 september

Deinze opent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hamme dat zich in de voorbije jaren als het zwarte beest voor de oranjehemden opwierp. Nieuwkomer Christophe Martin Suarez hoopt aan de aftrap te staan en een belangrijke tol te spelen.

“Ik was tevreden over mijn prestatie in de bekerwedstrijd tegen Lommel United”, zegt de 26-jarige Martin Suarez die vorige week overkwam van SV Roeselare. “We pakten met een goede tweede helft uit waarin we bewezen over veel voetballend vermogen te beschikken. We lieten enkele kansjes op de gelijkmaker onbenut tegen de leider uit eerste klasse B. We moeten met het opgedane vertrouwen ook tegen VW Hamme met een collectief goede prestatie kunnen uitpakken. Het was mijn tweede partij met SK Deinze na de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Gullegem. De aanpassing met mijn ploegmakkers verloopt zeer goed.”

Waarom ruilde je SV Roeselare voor SK Deinze?

“Ik maakte een korte periode in de voorbereiding met de West-Vlamingen mee maar voelde te weinig vertrouwen vanuit de club. Bovendien toonde SV Roeselare zich op de transfermarkt heel actief waardoor mijn speelkansen met de minuut kleiner werden. Ik scoorde vorig seizoen vijf competitiedoelpunten ondanks het feit dat ik er in de eerste acht wedstrijden niet bij was. SK Deinze had veel interesse voor mij. Het uitvallen van Jérôme Mezine lag mee aan de basis van onze snelle overeenkomst. Mijn nieuwe club is met een mooi project bezig en wil in de eerste amateurklasse een serieuze rol van betekenis spelen. Ik woon nog in Luik maar hoop binnenkort naar de Gentse regio te kunnen verhuizen.”

Op welk percentage zit je van je beste niveau?

“Ik speelde dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd waardoor ik nood heb aan matchritme. Ik hoop snel nog meer speelkansen van de coach te krijgen waardoor ik op korte termijn naar een hoger niveau kan toegroeien. Ik hoop de hoge verwachtingen in te lossen. Ik heb geen doelpuntencijfer voor ogen. Het maakt me niet uit wie er scoort. Het aanbrengen van doelpunten is minstens even belangrijk.”

JOHAN POLET ■

Het Laatste NieuwsHet Laatste Nieuws, zaterdag 3 september

Jarric Buysse, die al een dikke week meetraint, tekende een contract van een jaar bij de oranjehemden. De linkerflankspeler was eerder al drie seizoenen vaste waarde. Delacourt (barst teen) en Leemans (bekken) hervatten het individuele loopwerk; Debouver (schouder) en Mezine (armbreuk) blijven out. Selectie: Vandenberghe, Cornelis, De Greef, Lievens, Libbrecht, Sols, Janssens, De Neve, Van Walle, Martin Suarez, Bael, Van der Beke, Mertens, De Backer, Ntambue, Frans. (FHN)

Het Laatste NieuwsHet Laatste Nieuws, zaterdag 3 september

Wat brengt eerste amateurliga? Vanavond staan in Deinze-Hamme de nummer veertien van tweede klasse en de kampioen van derde nationale A tegenover elkaar. Centrale verdediger Matthias Lievens hoopt met SK Deinze rond de zesde plaats mee te draaien.

EERSTE AMATEURKLASSE

Met Eendracht Aalst speelde Lievens vorig seizoen twee keer tegen Hamme. In de heenronde wonnen de Ajuinen in Hamme met 0-4, thuis verloor Aalst met 1-3 van de latere kampioen. De Wuitens zetten na Nieuwjaar een verbluffende reeks neer.

"Als ik het goed voor heb was de heenwedstrijd in Hamme de laatste match met Karel Fraeye als trainer, nadien verloor die ploeg bijna niet meer", aldus Matthias Lievens. "Hamme stond zes punten achter ons, maar sloot de competitie met veertien punten meer af. Ik ken een paar spelers van

Hamme, maar er zijn ook mannen vertrokken. Onder meer Vinck, Lo Giudice en Dönmez. Hun manier van spelen zal wellicht niet gewijzigd zijn."

Vanavond bekampt Lievens met Deinze het Hamme van trainer Franky Cieters. Uit de tweede helft van de bekermatch tegen Lommel moeten de oranjehemden vertrouwen putten. Pikt Lievens op een stilstaande fase al een goaltje mee?

"Scoren op standaardsituaties is voor mij een werkpunt", beweert de 22-jarige voetballer uit Lede. "In 3,5 jaar bij Aalst heb ik maar een officieel doelpunt gemaakt. In de bekerwedstrijd tegen Wetteren twee weken geleden scoorde ik mijn eerste voor Deinze. Hopelijk is dat het begin van hogere productiviteit. We gaan Hamme niet mogen onderschatten. In de Beker van België dwongen zij Beerschot-Wilrijk, de grote favoriet in onze reeks, tot verlengingen en strafschoppen. We gaan allen honderdtwintig procent moeten zijn om tegen Hamme de drie punten thuis te houden."

Voor dit eerste seizoen in de hoogste amateurliga spreekt het bestuur van SK Deinze geen steile ambities uit. Rustig meedraaien in de middenmoot lijkt te volstaan.

"We zijn geen titelkandidaat", benadrukt Matthias Lievens. "Toch moeten we een beetje ambitie hebben. We beschikken over een mooie spelersgroep. Ikzelf hoop rond de zesde plaats te eindigen. De voorbije twee maanden zag ik dat bij Deinze een stuk professioneler wordt gewerkt. Vergeleken met Aalst is dit een stap voorwaarts."

(FHN)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 88 gasten en geen leden online