header bar 2

Gazet Van AntwerpenDe Vroe moest in de openingsminuten De Neve en Suarez al van een vroege treffer houden maar was kansloos toen Van Walle een inzenden van Suarez overnam. Een lobbal van Romero werd door Lievens van de lijn gehaald maar na een knappe actie van Déppé en Dekuyper kon Impens gelijkstellen. Van Walle en Bael besloten nog op De Vroe en aan de overkant trapte Vergeylen naast. In een genietbare tweede helft bleven beide ploegen voor de drie punten gaan maar De Vroe hield zowel Ntambue en De Neve van een treffer. In de slotminuut kreeg Romero, uit het niets, nog de mooiste kans na de koffie maar Vandenberghe redde in hoekschop.

Scheidsrechter: Christophe Windels.

SK DEINZE: Vandenberghe, Lievens, Cornelis, Libbrecht, De Neve, Bael, Janssens, Van Walle (62’ Ntambue), De Greef, Martin Suarez, Sols.

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Kurtulus, De Kegel, Speltdooren, Vergeylen (62’ Jari Mariën), Deppé (84’ Yoshi Mariën), Impens, Romero, Dekuyper (89’ De Wilde).

Doelpunten: 10’ Van Walle 1-0, 23’ Impens 1-1.

Gele kaarten: Bael, Speltdooren, Ntambue.

IE

Trainer Cieters kan leven met gelijkspel

"Goed herpakt na bange start"

Trainer Francky Cieters zag het na het openingskwartier niet zitten. "Ik stond inderdaad met knikkende knieën toe te kijken", bekende de Hamse trainer na afloop. "We kregen geen vat op het middenveld.  Gelukkig konden we de schade tot één doelpunt beperken en als ik mijn spelers mag geloven dan ging er aan dat doelpunt een onterechte inworp voor Deinze vooraf. Maar vanuit mijn positie kon ik daar niet over oordelen.  Maar net als vorig jaar heeft deze groep ook dit keer weer het karakter getoond waarmee ze vorig seizoen al vaker scheve situaties konde rechttrekken en finaal ook de titel pakken. We hebben ons prima herpakt na die bange start en als het een beetje mee zit pakken we in de slotminuut zelfs de driepunter", aldus Cieters die zich toch kon verzoenen met het gelijkspel. "Zeker als je weet dat we toch nog met enkele gekwetsten zitten en iemand als een Dennes De Kegel pas een week echt met ons meetraint en nu al meteen in de groep werd gegooid. Hij heeft dat overigens schitterend gedaan", vond Cieters.

IE

Regi Van Acker laat punt tegen ex-ploeg

"Heb me een hele wedstrijd geërgerd"

"Zwak, zwakker, zwakst. Ik heb er geen andere woorden voor", verraste Deinze-trainer Regi Van Acker met zijn wedstrijdanalyse. "Dan heb ik het zowel over mijn eigen ploeg, het scheidsrechterlijke trio als de tegenstrever. Neen, ik vond het geen goede wedstrijd. Dat heb ik mijn spelers al tijdens de rust en meteen na de wedstrijd duidelijk gemaakt. Het ging in dat eerste kwartier misschien allemaal wat te makkelijk en dan vonden een aantal jongens bij ons dat ze met de allures van spelers van Barcelona moesten gaan spelen. Zo werkt dat natuurlijk niet tegen een ploeg als Hamme", vond Van Acker die zijn ex-club op die manier weer in de wedstrijd zag komen en finaal ook nog met één punt naar huis zag trekken. "Vorige week speelden we met Deinze de profs van Lommel een halfuur van het kastje naar de muur. Vanavond konden we dat met Hamme niet. We missen de spelers met de nodige grinta die er hun hoofd willen voor leggen. Want dat zal de manier worden waarop we dit seizoen ons in de linkerkolom moeten knokken. Er is dus nog heel wat werk te doen voor ons", besloot de Waaslander.

IE

Voorzitter Steukers tevreden na openingswedstrijd

"Vooraf getekend voor dit resultaat"

Deinze-voorztter Van de Weghe  had allicht wel een overwinning van zijn team verwacht om zijn 52ste verjaardag te vieren maar zijn Hamse collega Bart Steukers liep zaterdagavond wel met een brede smile op het gezicht in het Van de Wielestadion. "Voor dit gelijkspel had ik vooraf zeker willen tekenen. Ik denk nog altijd dat Deinze één van de ploegen in deze reeks is die ambities voor de top vijf mag koesteren. Dit was dus een lastige verplaatsing en met straks ook nog wedstrijden tegen Seraing en op Beerschot voor de boeg mogen we voor ons dus zeker niet van een makkelijke seizoensstart spreken. Maar dit punt is alvast meegenomen. Ik heb ook gezien dat we als ploeg weer één blok vormen en dat geeft me vertrouwen voor de rest van het seizoen."

IE ​

Aanvoerder Olivier Speltdooren trekt de lijn van vorig jaar door

"De ploeg staat er weer"

Vigor Wuitens heeft de competitie met een meer dan degelijke prestatie op het veld van Deinze ingezet. De Wuitens pakten een verdiend punt en toonden zich collectief weer één blok. 

Aanvoerder Olivier Speltdooren kwam helemaal uitgeteld de kleedkamer binnengestrompeld. "Ik ben inderdaad behoorlijk diep moeten gaan. Ik heb een tiental dagen niet kunnen trainen. Op Beerschot liep ik een zware verrekking op. Net geen spierscheur. Het zag er lang naar uit dat ik de wedstrijd op Deinze niet zou halen. Pas donderdagavond kon ik lichtjes met de groep meetrainen en vrijdagavond deed ik nog een laatste test. De wil om er bij te zijn was echter zo groot dat ik dat laatste restje pijn wel kon verbijten", aldus Speltdooren die moest toegeven dat het eerste kwartier niet denderend was. "We liepen doorlopend achter de feiten aan. De bal leek ongrijpbaar voor ons. Maar het doelpunt dat zij scoren had er nooit mogen komen. De inworp die er aan vooraf ging moest in ons voordeel zijn. Dat was voor iedereen duidelijk. Wij hadden al een stap vooruit gezet toen het opeens Deinze was dat het spel mocht hervatten. Wij waren verrast en daardoor uit verband", lichtte Speltdooren het doelpunt toe.

"Maar daarna hebben we ons ploeg weer in de match geknokt. We wisten dat Deinze centraal achteraan te pakken was. Daar hebben we zo goed mogelijk op ingespeeld. Met mannen als Dekuyper en Romero kunnen we vooraan altijd voor gevaar zorgen. Dat is nu ook weer gebleken. De gelijkmaker kwam dus zeker niet uit de lucht gevallen en ik denk niet dat iemand ook na de 90 minuten moet zeggen dat we hier een punt gestolen hebben. Integendeel. We hebben als ploeg mee het spel gemaakt en zijn voluit blijven voetballen. Onze collectiviteit, het wapen waarmee we vorig jaar de titel pakten, zijn we de voorbije maanden niet kwijtgeraakt. Het zal ook dit seizoen één van onze troeven moeten worden."

IE

Gazet Van Antwerpen

Gazet Van Antwerpen (5-9-2016)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 22 gasten en geen leden online