header bar 2

Het Laatste Nieuws"We hebben het niet gestolen"

De Hamse Wuitens zijn hoopvol aan het seizoen begonnen. In Deinze kenden de Hammenaars een moeilijk wedstrijdbegin, maar daar wisten ze vrij snel van te herstellen. Aanwinst Rik Impens veegde met zijn eerste van het seizoen meteen ook de Hamse nul van de tabellen.

Rik ImpensRik ImpensEen puntje meebrengen uit Deinze: in Hamme hadden ze daar vooraf meteen voor getekend. De Wuitens haalden hun slag thuis. Impens, ex-AA Gent en Roeselare, tekende zaterdagavond voor de gelijkmaker. De 21-jarige aanvallende middenvelder had de week voordien in de laatste match van de voorbereiding tegen Berlare ook al gescoord. Pieken op het juiste moment, noemt men dat. "Het doet natuurlijk deugd om al meteen te scoren en ik ben ook zeker niet ontevreden met mijn match, maar het kan zeker nog beter", relativeert Impens. "Uiteraard is het altijd even aanpassen als je ergens nieuw arriveert. Ik begin nu meer en meer mijn draai te vinden, maar er kunnen altijd nog dingen beter. Daar zal ik dan ook blijven aan werken", weet de eerste doelpuntenmaker van de Hammenaars in hun eerste seizoen in de hoogste amateurreeks. De kennismaking is voor de Wuitens wonderwel verlopen, ook al waren er een paar weken terug nog behoorlijk wat twijfels. Een geslaagde bekermatch op het veld van Beerschot zorgde voor de noodzakelijke déclic.
"Ik denk dat het vooral de smalle kern was die iedereen zorgen baarde. Maar als je dan ziet dat we in Deinze met De Keersmaeker en Vanderputte twee jongens moesten missen uit de kampioenenploeg van vorig seizoen en we dat toch vrij goed wisten op te vangen, hoeven we ons daar zeker ook geen zorgen over te maken", stelt Impens vast. "Ja, we kenden in Deinze een moeilijk wedstrijdbegin. Maar nadat we al vrij snel op achterstand waren gekomen, hebben we de knop omgedraaid en zijn we beter beginnen voetballen. Een bewijs ook van de mentale sterkte van deze groep. Deinze had het meeste balbezit, maar de kansenverhouding was in evenwicht. We hebben dat eerste puntje dan ook zeker niet gestolen", weet Impens, die tevreden is met zijn overstap naar Hamme. "In Roeselare kwam ik nog weinig aan spelen toe. Bij Hamme krijg ik wél speelminuten en die heb ik uiteraard nodig om verder progressie te kunnen maken."

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 74 gasten en geen leden online