header bar 2

Gazet Van AntwerpenDoelman De Vroe en aanvoerder Speltdooren redden punt voor Hamme

Tegen een snel spelend en duidelijk gemotiveerd Seraing kon VW Hamme voor de tweede opeenvolgende week een gelijkspel behalen. De Wuitens moesten wel driekwart van de wedstrijd de wet van de sterkste ondergaan.

“Welkom in de hoogste amateurklasse. Zo zou ik de samenvatting van onze voorbije twee wedstrijden willen noemen”, vertelde doelman Griffin De Vroe, die zijn ploeg in de eerste helft met enkele stevige reddingen in de wedstrijd hield. “Zowel vorige week op Deinze als nu tegen Seraing speelden we tegen een ploeg die vorig seizoen in tweede speelde. Dit is een niveau dat wij nog niet kenden, maar waar we nu wel mee moeten leven.”

“Seraing was voor de rust snel op de bal, liet geen ruimte en elk gaatje dat het zag, gebruikte het om naar doel te trappen”, aldus de Hamse keeper, die wel de nul op het bord kon houden en daardoor zijn ploeg in de wedstrijd hield.

In een pittig vierde kwartier kreeg Hamme vleugels. Impens, alleen voor doelman Mignom, liet een doelpunt liggen, maar bediende even later een hardwerkende Romero, die keihard uithaalde. Via de vuisten van Mignom verdween de bal tegen de netten. Toen diezelfde Romero even later opnieuw alleen voor de Waalse doelman verscheen, leek de zege al half binnen. Maar zo mooi hij zijn eerste kans afwerkte, zo lullig trapte de topschutter van vorig seizoen nu naast... de bal. “Even uit evenwicht”, verontschuldigde hij zich.

Maar in plaats van 2-0 stond het tien minuten later 1-2. “Twee vermijdbare tegendoelpunten”, ging doelman De Vroe verder. “De strafschop kregen we tegen na een onnodige fout en ook bij het tweede doelpunt verdedigden we niet goed. Jeugdzondes die deel uitmaken van het leerproces, maar die er stilaan wel uit moeten. Gelukkig herpakten we ons nadien en kon Olivier zijn kalmte bewaren en de strafschop omzetten

IE

Aanvoerder Speltdooren neemt zijn verantwoordelijkheid

“Mijn hart sloeg wat sneller”

Op een moment dat maar weinig mensen nog geloofden in een goede afloop versierde de ingevallen Stijn De Wilde  voor Vigor Wuitens alsnog een strafschop. Aanvoerder Speltdooren nam zijn verantwoordelijkheid en bezorgde zijn ploeg daardoor toch nog een punt. "Ik wist niet dat doelman Mignom vorig jaar zeven strafschoppen had gestopt. Maar best ook", vertelde Speltdooren na afloop. "Vorig jaar miste ik tegen Aalst een strafschop maar ik ben iemand die zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. Ook niet wanneer zoals vandaag de druk om te scoren heel hoog is. Al moet ik toegeven dat mijn hart toch wat sneller sloeg toen ik mijn aanloop nam. Ik ben blij dat we alsnog een punt konden pakken. Nu kunnen we zonder druk naar Beerschot afreizen. Daar mag alles maar moet niets", aldus de Hamse kapitein die ook moest toegeven dat het niveau in eerste amateurklasse een pak hoger is dan vorig jaar in derde klasse. "Zowel fysiek als op het vlak van snelheid van uitvoering is het inderdaad meer dan één stapje vooruit."

Speltdooren nam zijn verantwoordelijkheid en bezorgde zijn ploeg daardoor toch nog een punt. "Ik wist niet dat doelman Mignom vorig jaar zeven strafschoppen had gestopt. Maar best ook", vertelde Speltdooren na afloop. "Vorig jaar miste ik tegen Aalst een strafschop maar ik ben iemand die zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat. Ook niet wanneer zoals vandaag de druk om te scoren heel hoog is. Al moet ik toegeven dat mijn hart toch wat sneller sloeg toen ik mijn aanloop nam. Ik ben blij dat we alsnog een punt konden pakken. Nu kunnen we zonder druk naar Beerschot afreizen. Daar mag alles maar moet niets", aldus de Hamse kapitein.

IE

Rik Impens laat zich opnieuw opmerken

"Goed voor de statistieken"

Vorige week scoorde Rik Impens in Deinze het doelpunt dat Hamme een punt bezorgde, zondag leverde hij de assist af waardoor Romero de Wuitens op voorsprong trapte. Even voordien had hij zelf ook een reuzenkans verkeken. "Jammer natuurlijk van die kans maar anderzijds toch blij dat ik nadien Romero op weg naar voorsprong kon zetten. Dat is altijd goed voor de statistieken aan het einde van het seizoen", vond Impens die moest toegeven dat Hamme aan de rust met 0-0 goed was weggekomen. "We hebben voor de rust inderdaad niet gedaan wat de trainer had gevraagd. Dat hebben we na de koffie gelukkig min of meer rechtgezet. Met een beetje geluk hadden we in dat vierde kwartier de wedstrijd zelf kunnen beslissen. Of dat terecht was wil ik in het midden laten maar feit is dat we in die periode wel opnieuw hebben bewezen dat we als ploeg ook tegen de zogezegde toppers uit deze reeks ons mannetje kunnen staan."

IE

Trainer Francky Cieters

"Bijgestuurd tijdens de rust"

Hamme trainer Francky Cieters had op basis van de scouting een duidelijk tactisch plan opgesteld. "Maar dat werd in de eerste helft helemaal niet uitgevoerd. We lieten de bezoekende middenvelders te veel ruimte en kwamen daardoor steevast in de problemen. Al kregen we in die periode toch ook enkele halve kansen. Maar globaal was ik wel blij dat we zonder schade de rust bereiken. Want aan de zijlijn bijsturen bleek niet voldoende. Pas tijdens de rust kon ik echt duidelijk maken wat er aan de hand was. Het resultaat was een veel betere tweede helft waarin we in het vierde kwartier de wedstrijd naar onze had hadde kunnen zetten. Maar dat deden we niet. Uiteindelijk ben ik zeker niet ontevreden met het behaalde punt. Als je kijkt met welke ploeg Seraing hier kwam spelen en waar die spelers allemaal hun opleiding hebben gekregen dan moet je durven toegeven dat zij meer in huis hebben. Maar niet alleen individueel talent maakt het verschil."

IE

VW Hamme 2 RFC Seraing 2

Doelman De Vroe hield de bezoekers voor de rust tot vijf keer toe van een voorsprong. Pas na de rust kon Hamme dreigen. Impens miste eerst nog maar op aangeven van diezelfde Impens trof Romero wel raak. Romero liet nadien de 2-0 liggen. Toen Dujardin meteen daarop Cascio aantikte waren het de bezoekers die vanop de stip terecht gelijkstelden. Een knal van Cascio werd nog door De Vroe gered maar toen Toussaint doorkopte naar Gueye stonden de gasten op voorsprong. De bezoekers verzuimden nadien om de thuisploeg helemaal af te maken. Toen invaller De Wilde in de tang werd genomen kon aanvoerder Speltdooren de thuisploeg toch nog een punt bezorgen. 

Scheidsrechter: Timothy Crul. 

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Kurtulus, Vergeylen (64' Jari Mariën), Speltdooren, Deppé (79' De Wilde), De Kegel (89' Jari Mariën), Impens, Romero, Dekuyper. 

RFC SERAING: Mignon, Inez, Tousaint, Eteme (90' Pierrot), Kilota, Deville, Cuypers (46' Cascio), Gueye (79' Allegria), Bertroux, Obin, Bonemme. 

Doelpunten: 52' Romero 1-0, 58' Toussaint (strafschop) 1-1, 60' Gueye 1-2, 89' Speltdooren (strafschop) 2-2. 

Gele kaarten: Dujardin, Vergeylen, Eteme, Inez, Bertroux. 

(Bron Ivan Elegeert Gazet Van Antwerpen)

Gazet Van Antwerpen VW Hamme - FC. Seraing

 

Gazet Van Antwerpen VW Hamme - FC. Seraing

 

Gazet Van Antwerpen VW Hamme - FC. Seraing

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 25ste speeldag

Zaterdag 18 maart 2017  
Dessel Sport - SP. Hasselt  2-0
SK. Deinze - Oudenaarde  0-1
FC Dender - ASV Geel  2-1
Oosterzonen - Maasmechelen 0-0
W.S. Bruxelles - R. Virton 0-2
VW Hamme - K.SK. Heist 1-1
Zondag 19 maart 2017
Coxyde - R. Sprimont  0-4
FC. Seraing - Beerschot Wilrijk 0-3


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 25 65
2 Dessel Sport 25 55
3 Virton 25 47
4 FC. Dender E.H. 25 46
5 KSK Heist 25 44
6 Oudenaarde 25 39
7 FC Seraing 24 37
8 ASV Geel 25 35
9 Maasmechelen 25 29
10 SP. Hasselt 25 28
11 VW Hamme 25 28
12 Oosterzonen 25 27
13 K.V.V. Coxyde 25 25
14 WS. Bruxelles 25 25
15 Sprimont 24 19
16 K.MSK. Deinze 25 13

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 48 gasten en geen leden online