header bar 2

Het Laatste Nieuws"Opnieuw mentale weerbaarheid getoond"

Met een laat strafschopdoelpunt wist Olivier Speltdooren zijn ploeg Hamme een kostbaar puntje te schenken. Meer nog dan de week voordien in Deinze werd het gelijkspel tegen een sterk Seraing in het Hamse kamp onthaald op gejubel. "We zijn er blijven in geloven en die mentale weerbaarheid heeft ons alweer geen windeieren gelegd", aldus de 26-jarige Hamse kapitein.
De Wuitens hadden gehoopt hun eerste thuismatch in de hoogste amateurreeks winnend te kunnen afsluiten. Al snel werd duidelijk dat dit allesbehalve een sinecure zou worden tegen Seraing. Wat die ploeg voor de rust op de mat legde, hadden ze in Hamme al lang niet meer gezien. Ook Speltdooren was onder de indruk. "We wisten vooraf weinig van die mannen. Dan is het altijd afwachten, maar in dit geval wisten we vrij snel hoe laat het was. Seraing zette meteen hoge druk, liet de bal snel van voet tot voet gaan en stak veel beweging in zijn spel. We kwamen amper aan uitvoetballen toe, voor ons op het middenveld was het in die eerste helft vooral achter een ongrijpbare bal lopen. Dan hoop je ongeschonden de rust te halen en mede dankzij het uitstekende keeperswerk van Griffin De Vroe is ons dat ook gelukt. We kwamen scherper uit de kleedkamer voor de tweede helft, scoorden en hadden zelfs tot 2-0 kunnen uitlopen. Dat werd nagelaten en nadien leek de match opnieuw te kantelen. We slikten twee vermijdbare doelpunten, maar hebben nooit opgegeven. We zijn er blijven in geloven en toonden alweer een flinke dosis mentale weerbaarheid", weet Speltdooren. De Hamse kapitein hield het hoofd koel in de slotfase, toen hij vanop de strafschopstip voor een duurbevochten puntje kon zorgen. "Nu pas heb ik vernomen dat die Mignon regelmatig strafschoppen pakt. Gelukkig wist ik dat nog niet toen ik me achter de bal plaatste (lacht). Als je zo laat een belangrijke strafschop moet nemen, komt er altijd wat druk aan te pas. Ik ben echter nooit te beroerd om mijn verantwoordelijkheid op te nemen. Een puntje pakken tegen ploegen van het kaliber Deinze of Seraing is helemaal niet slecht, we hebben onze start niet gemist. Dat ik daarvoor op het middenveld wat extra meters moet afleggen, neem ik er graag bij." (ODW)
 
VW Hamme - FC. Seraing (Foto Etienne DHooge)VW Hamme - FC. Seraing - Olivier Speltdooren en Joey Dujardin (Foto Etienne DHooge)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 66 gasten en geen leden online