header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Dit is een onverhoopt maar fantastisch punt"

Vigor Wuitens Hamme blijft ook na drie wedstrijden in de hoogste amateurklasse ongeslagen. Dat is de verrassende vaststelling nadat ook op het veld van Beerschot doelman De Vroe en zijn maats strijdend stand hield.

"Dit is inderdaad een fantastische en onverhoopt punt. Ik had hier absoluut geen rekening mee gehouden", vatte trainer Francky Cieters na afloop samen. De Hamse coach was nochtans met een groot hart naar het Ket Kiel getrokken. Met De Wilde, De Kuyper en Romero zette hij zelfs drie aanvallers in. "Want als je niets durft krijg je hier toch sowieso een pak slaag." Geen gok maar dus een bewuste keuze van de Hamse coach die daarvoor Vergeylen naar de bank verhuisde. De thuisploeg zette niettemin meteen druk op de ketel en probeerde, net als enkele weken voordien in de bekerwedstrijd, een vroeg doelpunt op te zoeken.  Die stormloop leverde echter geen uitgespeelde kansen op. 

Toch viel het Hamse doelpunt letterlijk de lucht. Kurtulus, die duidelijk niet onder de indruk was van de sfeer op het Kiel en een sterke wedstrijd speelde, trapte een hoekschop die door Speltdooren werd doorgekopt. "De bal viel pardoes voor mijn voeten. Ik stond op drie meter van het doel. Dan moet je niet meer twijfelen", dacht scherpschutter Olivier Romero en plots stond het zowaar 0-1.  Daar waren de Mannekens even niet goed van maar Hamme kon van die (korte) periode van onzekerheid geen gebruik maken om zelf een vuist te maken en nadat de paal doelman De Vroe al eens overeind had gehouden moest hij zich toch gewonnen geven na een prachtig uitgespeelde combinatie die door Vermeiren werd afgerond.  De Wuitens waren blij dat ze met die 1-1 de rust haalden en ze waren drie kwartier later nog veel gelukkiger nadat ze de Antwerpse stormloop in de tweede helft overleefd hadden. Slechts één keer kwamen ze er na de koffie uit: de knap ingevallen Yoshi Mariën werd tot twee keer toe door doelman Clepkens van een doelpunt gehouden. "Maar dat zou er wel helemaal over zijn geweest. Neen, we weten wat we hier vandaag verdienden", vond een eerlijke Cieters.

IE

Doelpuntenmaker Olivier Romero

"Wie had dit ooit gedacht"

​Olivier Romero, vorig jaar al topschutter in derde klasse, weet de weg naar het doel ook dit jaar nog altijd staan. Op Deinze kwam hij net niet tot scoren maar tegen Seraing en vorige zaterdag dus ook op het Kiel vond hij de weg naar de netten wel. Hij stond op de goede plaats om een doorgekopte hoekschop van Kurtulus tegen de netten te vlammen. "Een heerlijk gevoel om hier te kunnen scoren. Ik had de voorbije week op training ook vlot kunnen afwerken en was dus wel met enig vertrouwen naar hier gekomen in de hoop er ook eentje te kunnen prikken. Het levert ons een punt op. Natuurlijk komen we hier goed mee weg. Want Beerschot was uiteraard van een ander niveau. Maar ik vond toch dat we vanavond minder kansen hebben weggegeven dan enkele weken geleden in de bekerwedstrijd. In elk geval is onze seizoensstart onverhoopt. We staan nu met drie op negen. Wie had dit ooit durven denken? Nu is het tijd om ook eens met een overwinning uit te pakken. Er komen nu enkele tegenstanders aan waartegen we de rol van underdog niet moeten opnemen", denkt de Hamse scherpschutter.

IE

Trainer Francky Cieters blijft overeind op het Kiel

"Publiek moet positieve factor zijn"

"Voor spelers moet het toch fantastisch zijn om hier op bezoek te komen," vond trainer Francky Cieters na afloop van de wedstrijd op het Kiel. "Ik ga er toch van uit dat elke voetballer er van droomt om ooit in een stadion met 50.000 man te spelen. Dan was dit al een leuk voorsmaakje. Want uiteraard is het publiek een bepalende factor in een wedstrijd. Zeker in een wedstrijd als deze. Maar voor mij is dat een positieve factor. Als speler moet je je daaraan optrekken in plaats van onder de indruk te zijn." Toch was het duidelijk dat een aantal Wuitens in de tweede helft toen de Antwerpse fans hun ploeg op een schitterende manier naar een tweede doelpunten wilden stuwen, even het noorden kwijt raakten. "Door mijn wissels hoopte ik de druk van de ketel te halen.  Dat lukte deels wel al hoopt ik dat Jeroen Vanderputte ook offensief iets zou kunnen bij brengen. Dat zag er niet in. Maar het waren dit seizoen pas zijn eerste spelminuten, ik geef hem zeker het voordeel van de twijfel.  Anderzijds zag ik wel dat onze jonge verdedigers het hoofd steeds koel hielden en er probeerden al voetballend uit te komen. Dat was ook hun opdracht. Dat ze zich daaraan in deze omgeving konden houden moet ons veel vertrouwen geven. Die mannen groeien week na week."

IE

Invaller Jeroen Vanderputte is bescheiden

"Blij dat ik iets heb kunnen bijdragen"

In tegenstelling tot Lander De Keersmaeker, die met een spierscheurtje nog even aan de kant moet blijven, kon Jeroen Vanderputte op Beerschot wel zijn eerste speelminuten van het seizoen boeken. Op een halfuur van het einde kwam hij Stijn De Wilde vervangen. "We zaten toen in een moeilijke periode en kwamen moeilijk uit de omknelling. De trainer had me gevraagd om te proberen de bal meer in de ploeg te houden om zo wat rust te brengen. Ik heb geprobeerd om die opdracht zo goed mogelijk uit te voeren maar ik geef toe dat het nog beter had gemoeten. Want bij het afgeven van de bal ging het nog te vaak mis. We moeten dan ook bescheiden blijven. Dit punt is zeker meer dan verhoopt en misschien ook meer dan we hebben verdiend. Al lukken we er toch vandaag weer in om te scoren. Dat zal niet elke ploeg hier komen doen. De balans na drie weken is dan ook buiten alle. We pakken hier een punt bij de titelkandidaat nummer één, we halen een punt op Deinze en spelen ook gelijk tegen Seraing. We scoren vier doelpunten tegen die drie ploegen die toch allemaal bij de betere van de reeks horen. Ik denk dat weinig ploegen ons dat zullen nadoen.

IE

Mingiedi weer op het veld

Cedric Mingiedi, die van KV Mechelen voor één jaar wordt gehuurd, maakte zijn rentree bij de beloften. De Waaslander, die zijn opleiding in Lokeren kreeg, was meer dan een jaar buiten strijd na een complexe beenbreuk. Hij speelde het voorbije weekeinde aan halfuur mee met de beloften tegen Beerschot. De Wuitens verloren die wedstrijd met 0-1.

Gazet Van Antwerpen (19-9-2016)

Gazet Van Antwerpen (19-9-2016)

Gazet Van Antwerpen (19-9-2016)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 38 gasten en geen leden online