header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Sprookje blijft verder duren"

Na drie gelijke spelen heeft VW Hamme door een (overdreven) zege tegen Sprimont nu ook een eerste driepunter beet in de hoogste amateurklasse. De Wuitens zijn nu al 9 maanden ongeslagen.

Het sprookje voor VW Hamme blijft dus duren. Blauwzwart kende in 2016 nog geen enkele verlieswedstrijd in de competitie. De Wuitens zijn nu al 18 wedstrijden ongeslagen en als het aan aanvoerder Speltdooren ligt mag die reeks zeker nog wat blijven verder duren. "Al beseffen we natuurlijk ook wel dat naarmate de reeks langer wordt die eerste nederlaag steeds dichterbij komt", erkent de Hamse kapitein die nog altijd niet helemaal fit is maar gisteren toch weer een belangrijke assist gaf die de Wuitens na een moeilijk eerste halfuur op voorsprong bracht.

 "We hadden in die periode inderdaad weinig te vertellen. Sprimont zette hoge druk en we lieten ons daaraan vangen en zochten onze aanvallers niet op. Tijdens de rust heb ik dat kunnen bijsturen. Ik denk dat we in de tweede helft daarvan het resultaat hebben gezien." In die tweede helft kon Hamme de snelheid van haar aanvallers maximaal benutten. Met dan ook aan de bezoekers die zelf ook voluit op zoek naar puntenwinst gingen.

Toch was iedereen in het Hamse huishouden het er over eens dat de cijfers overdreven waren en dat ook de bezoekers allerminst de indruk lieten dat ze na vier wedstrijden nog puntenloos onderaan staan. "Maar al onze aanvallen leverden bijna een doelkans of een doelpunt op. We proberen het offensieve karakter van onze ploeg zo veel mogelijk in de verf te zetten. We hebben daar de spelers en de mentaliteit voor. Dat kan ons ver brengen", stelde ook Speltdooren vast.

Volgende week komt leider Dessel op bezoek in Hamme. "Dat wordt uiteraard weer een ander verhaal. Maar we hebben de voorbije weken tegen Deinze, Seraing en Beerschot ook al laten zien dat niets onmogelijk is. Deze reeks mag echt nog wel een tijdje verder gaan."

VW Hamme – Sprimont 4-1

De bezoekers kregen via Ndongala de eerste kans, De Vroe redde met de voet. Ook Manfreddi en Sahuke kwamen net te kort. Het eerste gevaar voor de thuisploeg kwam van De Wilde. Jaa redd met de voet maar was even later wel kansloos toen diezelfde De Wilde een verre bal van Speltdooren benutten. De gasten reageerden meteen. Ndongala, al dan niet buitenspel, stelde gelijk. Dekuyper trof nadien de lat maar nadat De Wilde onderuit werd geduwd kon Romero de thuisploeg toch met voorsprong laten rusten. Sprimont ging na de rust wel drukken maar de kansen waren voor Hamme. Dekuyper kopte nog eens op de lat en Romero besloot op Jaa. In het slot lukte het Dekuyper, op aangeven van Mariënn, dan toch en was de buit binnen.

Scheidsrechter: Vermeire.

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, De Kegel, Kurtulus, Speltdooren (81’ Jari Mariën), Deppé, Impens (75’ Vergeylen), Dekuyper, De Wilde (60’ Yoshi Mariën), Dekuyper.

SPRIMONT COMBLAIN: Jaa, Debefve (53’ Giargiana), Bernard, Ndongala, Nézer, Englebert, Czagiel (58’ Beltrame), Manfredi, Zennaro, Goffin (68’ Bertrand), Sahuke.

Doelpunten: 26’ De Wilde 1-0, 29’ Ndongala 1-1, 45’ Romero (strafschop) 2-1, 84’ Dekuyper 3-1, 90' Dekuyper 4-1.

Gele kaarten: De Kegel.

Mitch Dekuyper breekt de ban

"Dacht dat het niet meer zou lukken"

Mitch Dekuyper moest tot de slotminuten wachten om (eindelijk) te scoren. De van Koksijde overgekomen aanvaller had voordien al twee keer het doelhout getroffen. "De eerste keer kort voor rust had ik pech, bij de tweede kans had ik zelf beter kunnen afwerken.  Maar ik vreesde al dat het bij die twee gemiste kansen zou blijven. Gelukkig viel alles in het slot toch nog in de goede plooi. Ik hoop dat met die twee doelpunten de ban nu gebroken is." Dekuyper kan zich goed vinden in de aanpak in Hamme. "Ik ben naar hier gekomen met een conditionele achterstand. Door de problemen in Koksijde werd daar minder getraind. Maar in Hamme is alles wel prima geregeld en onze trainer brengt offensief voetbal. Hij aarzelt ook niet om met drie aanvallers te spelen. Ik probeer mijn snelheid zo goed mogelijk uit te spelen en tegelijk ook te wegen op de veredigers om zo ook voor de collega's ruimte te scheppen. Daardoor krijgen we elke week weer kansen die gevaarlijk zijn. Dat we er vandaag vier kunnen afwerken is een uitstekende zaak voor het vertrouwen. Niet alleen voor mezelf maar voor iedereen in de groep

Stijn De Wilde scoort na anderhalf jaar weer een doelpunt

"Dit deed me meer dan ik dacht"

Stijn De Wilde is met zijn vijf "dienstjaren" de speler met de langste staat van dienst  bij Hamme. Maar vorig seizoen, waarin zijn ploeg kampioen speelde, moest hij vanuit de tribune toekijken. Een zware kniekwetsuur, opgelopen in de allereerste wedstrijd tegen Deux-Acres, hield hem een jaar van het veld. Gisteren scoorde hij tegen Sprimont voor het eerst weer een doelpunt. "Dat moet zowat anderhalf jaar geleden zijn. Ik weet het zelf niet zo goed meer. Meestal ben ik een koele kikker maar ik moet zeggen dat het me toch veel meer deed dan ik verwacht had. Als spits is scoren toch nog altijd je opdracht." Een hele wedstrijd voluit gaan zit er echter nog niet in. "Maar liever een uur volgas geven dan 90 minuten mee lopen. Ik voel echter dat ik week na week vooruit ga. Maar ik ga niets forceren. We hebben een schitterende groep en iedereen is vervangbaar. Als ik er klaar voor ben om een volledige wedstrijd te spelen zal ik dat wel laten blijken op training en in de wedstrijden."

​(IE)

Trainer Francky Cieters looft zijn hele kern

"Iedereen is belangrijk"

Ook trainer Francky Cieters genoot van de eerste zege van zijn ploeg in de hoogste amateurklasse. Al wist de West-Vlaming ook wel dat het scoreverloop heel anders had kunnen zijn. "Maar onze offensieve aanpak heeft toch weer geloond. En ook vandaag is weer bewezen hoe belangrijk de bank in onze ploeg is. Iemand als Stijn De Wilde kan nog geen hele wedstrijd meedraaien. Op een moment dat Olivier Speltdooren het moeilijk kreeg moet ik ook kunnen ingrijpen en datzelfde geldt voor alle andere spelers die op het veld staan. Maar de tweelingbroers Mariën en Matthijs Vergeylen hebben ons opnieuw in de wedstrijd gebracht. Want we dreigden in de tweede helft te hervallen in de fout die we ook in de eerste helft maakten: te weinig vooruit spelen en te weinig onze aanvallers opzoeken. Onze invallers hebben die draad weer opgepikt en lagen op die manier mee aan de basis van de laatste twee doelpunten. Met voor mij een meesterlijke Yannick Deppé die zich in de tweede helft helemaal herpakte tegenover de eerste periode. Vorige week moest ik hem op Beerschot nog vervangen maar voor mij was hij vandaag de man van de match." 

(IE​)     

Gazet Van Antwerpen (26-09-2016)

Gazet Van Antwerpen (26-9-2016)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 74 gasten en geen leden online