header bar 2

Gazet Van Antwerpen"Onszelf niets te verwijten na dit verlies"

Het was van in december 2015 geleden, in de wedstrijd op SK Londerzeel, dat VW Hamme nog eens had verloren. Bijna 10 maanden later gingen de Wuitens tegen Dessel opnieuw onderuit.

Na het verlies op Londerzeel bleef Hamme 18 competiewedstrijden ongeslagen. Het leverde blauwzwart de titel in derde klasse en de promotie naar de nieuwe eerste amateurklasse op. Ook daar bleven de Wuitens de voorbije vier weken overeind. Tegen het Dessel, van de gewezen Hamse assistent-trainer Patrick Witters, liep het echter verkeerd. Dessel gaf de thuisploeg in het openingskwartier voetballes en kwam na een perfect getrapte hoekschop terecht op voorsprong. Maar nadien lieten de bezoekers het initiatief aan de thuisploeg over en dat brak hen ei zo na zuur op. Na de gelijkmaker van Dekuyper bleef Hamme domineren. "We hadden het toen heel moeilijk", gaf Dessel-trainer Patrick Witters na afloop toe. "Dat we uiteindelijk toch met voorsprong gingen rusten was een verrassing. Ik had daar niet meer op gerekend. Hoedanook, Hamme is de sterkste ploeg waartegen we dit seizoen al hebben gespeeld." 

Bij de thuisploeg vond verdediger Dennes De Kegel dat compliment maar niks. "We kopen daar niets mee. Op het moment dat we de wedstrijd in handen hebben krijgen we een onterecht doelpunt binnen. Dat heeft ons de adem wat afgesneden. In de tweede helft waren we opnieuw de betere ploeg en gingen we voluit op zoek naar een punt. Op dat moment verdienden we dat ook. Maar helaas kreeg Brian Vercruysse dan de bal ongelukkig tegen de arm en was het liedje uit." Toch vindt De Kegel niet dat hij en zijn ploegmakkers zich iets te verwijten hebben. "Op het openingskwartier na hebben we ons nooit de mindere getoond van de bezoekers. We moeten dus niet in zak en as zitten. We moeten blijven geloven in ons eigen kunnen. Ook deze wedstrijd had een heel ander resultaat kunnen opleveren. De cijfers zijn fel overtrokken en geven niet de verhouding weer. 

Trainer Cieters enkel ontgoocheld over eerste kwartier

"Met te veel respect gestart"

Hamme-trainer Francky Cieters vond dat zijn spelers met te veel respect voor de tegenstrever aan de wedstrijd waren begonnen. "We wisten natuurlijk vooraf dat dit één van de beste ploegen van de reeks was. Maar we hebben ze in het eerste kwart van de wedstrijd echt in een zetel laten spelen. Daar heb ik mijn mannen tijdens de rust dan ook op aangepakt. Onze tweede helft was stukken beter. We hebben ons voetje durven zetten en konden ze ook zelf regelmatig uit verband spelen. Helaas krijgen we twee ongelukkige doelpunten die over winst en verlies beslissen", vindt Cieters. De Hamse trainer gaat er van uit dat zijn groep niet te hard aan deze nederlaag zal tillen. "Vooral omdat de jongens ook de voorbije weken nooit zijn gaan zweven toen we tegen andere topploegen uit de reeks onverwacht goede resultaten konden bereiken. Natuurlijk wordt de wedstrijd van volgende week in Koksijde heel belangrijk. Maar alle wedstrijden in deze reeks zijn belangrijk. Dat is de les die we na vijf weken wel al kunnen trekken." (IE​)

Aanvoerder Speltdooren vindt tweede Desselse treffer onterecht

"Zonder duwfout nooit een doelpunt"

Aanvoerder Olivier Speltdooren is er van overtuigd dat Dessel op een onterechte manier op 1-2 kwam in Hamme. "Bij die fase werd ik in de rug geduwd waardoor ik uit balans kwam. Daardoor kon ik niet anders dan de bal met het hoofd beroeren waardoor er uiteraard geen buitenspel kon zijn toen Dreesen scoorde. Want de bal kwam van een Hamse speler. Maar zonder die duwfout had ik die bal gewoon weggetrapt en had Dreesen nooit een kans kunnen krijgen. Toen ik verhaal ging halen bij de scheidsrechter bevestigde die inderdaad dat er een duwtje was maar dat hij het niet zwaar genoeg vond om te fluiten. Dat vind ik dus niet kunnen. Ofwel is het een fout ofwel is het geen fout. Maar ook een lichte fout is een fout", vindt de Hamse kapitein. "Op het moment dat Dessel dat doelpunt maat waren wij duidelijk baas in de wedstrijd. Die fase is volgens mij dus wel bepalend geweest voor het resultaat." Speltdooren gaat er wel van uit dat zijn ploegmakkers zich snel over deze nederlaag heen kunnen zetten. "We zijn op geen enkel moment weggeblazen door een ploeg die volgens mij de té kloppen ploeg voor de titel zal worden. Als je ziet welke namen daar spelen dan kan het niet anders dan dat dit een topper uit de reeks moet worden." (IE​) 

Middenvelder Rik Impens wil zich snel herpakken

"Deze nederlaag mag geen sporen nalaten"

Rik Impens was net als zijn medemaats na afloop ontgoocheld in het resultaat. "Maar ik denk niet dat we ons veel te verwijten hebben. Voetballend waren we enkel in het eerste kwart van de wedstrijd de mindere. Nadien hebben we zelf het heft in handen genomen en bijwijlen onze wil aan Dessel kunnen opdringen. Helaas hebben enkele ongelukkige details over winst en verlies beslist." Impens was er vorig seizoen nog niet bij maar voelde wel dat zijn ploegmakkers de reeks ongeslagen wedstrijden nog wel een tijdje wilden volhouden. "Er werd in de groep wel eens over gepraat maar een echte obsessie is het nooit geworden. Ik ben er dus zeker van dat deze nederlaag niet al te veel sporen zal nalaten. Natuurlijk moeten we nu ontgoocheld zijn en dat gevoel zal er morgen ook nog wel zijn. Maar veel tijd om te treuren is er niet. Liever zo verliezen dan 90 minuten te worden weggeblazen. We moeten snel de knop weer omdraaien en volgende week aan de Kust de draad weer oppikken." (IE​)

VW Hamme – Dessel Sport 1-3

De bezoekers tikten de thuisploeg in het openingskwartier verloren maar konden slechts één keer scoren toen Njengo een hoekschop van Janssens inkopte. Hamme was aangeslagen maar kon bij de eerste kans toch gelijkstellen. Speltdooren bereikte Romero die op Kustermans besloot maar Dekuyper was goed gevolgd. Impens besloot nadien nog over maar toen Dreesen een vrijschop verlengde kon Dessel toch met voorsprong gaan rusten. Vansimpsen kwam in het vierde kwartier twee keer bij een derde treffer maar De Vroe stond paraat. Hamme ging volop op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg de doodsteek toen Vercruysse een ongelukkig handspel beging en Njengo de eindstand op het bord bracht.

Scheidsrechter: Kenneth Dhont.

VW HAMME: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Kurtulus, De Kegel, Impens, Deppé (73’ Jari Mariën), Speltdooren, De Wilde (63’ Yoshi Mariën), Romero, Dekuyper.

FC DESSEL SPORT: Kustermans, Smet, Dreesen, Vorsters, Baeten (67’ Debauwe), Vansimpsen, Njengo, Janssens, Jutten (74’ Breugelmans), Tilburgs, Ofori (56’ Gerits).

Doelpunten: 13’ Njengo 0-1,  23’ Dekuyper 1-1, 39’ Dreesen 1-2, 83’ Njengo (strafschop) 1-3.

Gele kaarten: Deppé, Speltdooren, Smet, Jutten, Janssens.

Rode kaarten:

IE

Patrick Witters heeft respect voor zijn ex-club

"Hamme was de sterkste tegenstrever tot nu toe"

Het was een blij weerzien voor Patrick Witters bij de club waar hij vier jaar geleden nog assistent trainer was. "Ik ken hier inderdaad nog heel wat mensen en heb hier altijd graag gewerkt. Deze zege maakt het weerzien voor mij dan ook dubbel plezant", vertelde Witters na afloop. De Dessel-coach gaf toe dat het geen makkelijke winst was. "De cijfers zijn misschien wat overtrokken want in tegenstelling tot de voorbije weken konden we dit keer niet het aantal kansen afdwingen dat we meestal wel doen. Maar we scoren wel uit drie stilstaande fazen en ook dat is een verdienste", vond Witters. "Maar ik ben vooral blij dat we hier winnen want Hamme is zonder discussie de taaiste tegenstander die we dit seizoen al te bekampen hadden. Hun resultaten van de voorbije weken zijn voor mij geen toevalstreffers. Zelf zitten we met 13 op 15 natuurlijk op rozen. Maar zweven doen we nog lang niet. We blijven van week tot week werken en zien op het einde van de rit wel waar we stranden." (IE​)

 

Timothy Dreesen zet zijn ploeg weer op het goede spoor

"Belangrijk doelpunt op belangrijk moment"

Dessel Sport is er in gelukt om een reeks van 18 wedstrijden zonder nederlaag van VW Hamme te stoppen. Groenwit ging, met weliswaar overdreven cijfers, verdiend winnen in het Waasland.

"We zijn uitstekend aan de wedstrijd begonnen", vond ook Timothy Dreesen. "Onze voorsprong was logisch en niets deed vermoeden dat we een moeilijke namiddag tegemoet gingen. Maar we hebben het initiatief na dat doelpunt aan Hamme gelaten en dat brak ons inderdaad bijna zuur op. Na de gelijkmaker van hen waren we even de pedalen kwijt." Maar Dreesen zette zijn ploeg weer op het goede spoor. Kort voor de rust stond hij op de goede plaats toen een vrijschop, die door de Hamse aanvoerder Speltdooren met het hoofd was verlengd, kon intrappen. "Van buitenspel, zoals de lijnrechter eerste beweerde, kon dus geen sprake zijn. Want de bal kwam van een tegenstander. Gelukkig had de scheidsrechter dat goed gezien. Achteraf kwam de Hamse aanvoerder wel klagen dat hij zou zijn geduwd waardoor hij ongelukkig moest koppen en niet kon trappen. Dat heb ik niet gezien. Ik weet alleen dat het inderdaad een belangrijk doelpunt op een belangrijk moment was", vervolgt Dreesen die na de rust zijn verdediging perfect aanstuurde om de Hamse druk af te houden. "Want die druk was er zeker. Hamme heeft er alles aan gedaan om alsnog een punt te pakken. Maar uitgespeelde kansen kregen ze niet. Het is aan ervaren spelers zoals ik, Kevin Janssens en Ruben Vosters om onze jonge medemaats op zo'n momenten toch de rust te laten bewaren. Ik dank dat we daar uitstekend in geslaagd zijn." Op het moment dat Hamme die druk, met het inbrengen van enkele extra aanvallers opvoerde, kon Njengo vanop de stip, nadat Vercruysse de bal ongelukkig met de hand raakte toen hij met de borst wou terugspelen op doelman De Vroe, de eindstand op het bord brengen.

"Toen was de buit binnen en was de opluchting ook groot", bekende Dreesen. "Maar verder verder vooruitblikken wil ik nog niet doen. Onze ambitie is wat ze was: zo dicht mogelijk bij de top eindigen om zo de play-offs te halen. Voor mij zou dat alvast een afscheid in schoonheid betekenen want volgend jaar zal ik allicht wel een stapje terug zetten wanneer mijn opleiding aan de politieschool achter de rug is."

IE

Gazet Van Antwerpen 03-10-2016

Gazet Van Antwerpen 03-10-2016

 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 93 gasten en geen leden online