header bar 2

Het Laatste Nieuws"We gaan de kopjes niet laten hangen"

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Dat weten ze sinds eergisteren ook in Hamme. Tien maanden lang bleven de Hammenaars ongeslagen. Die indrukwekkende reeks zagen ze tegen Dessel Sport afgebroken worden. Vigor bood verdienstelijk weerwerk aan de leider, maar dat volstond dit keer niet om het puntentotaal op te vijzelen. Voor het eerst in 2016 bleven ze in Hamme op hun puntenhonger zitten. 
VW Hamme Dessel Sport Olivier SpeltdoorenVW Hamme Dessel Sport Olivier Speltdooren"Na een moeilijk wedstrijdbegin hebben we stevig weerwerk kunnen bieden aan de koploper uit de reeks", deed Olivier Speltdooren meteen na afloop zijn verhaal. "Vooral na de rust hebben we getoond dat we veel meer zijn dan de knokkers- of counterploeg waarvoor we wel eens versleten worden. We hebben een collectieve prestatie neergezet die mocht gezien worden en getoond dat we ook dominant kunnen voetballen. Alleen de punten ontbraken deze keer. Na al die tijd ongeslagen te zijn gebleven, is het altijd even slikken als je nog eens met een nederlaag geconfronteerd wordt. Logisch, we waren het verliezen dan ook al een tijdje niet meer gewoon. Maar we gaan nu zeker de kopjes niet laten hangen en hopen volgende week in Koksijde al meteen orde op zaken te kunnen stellen", aldus de Hamse kapitein.

"We zijn ontgoocheld, maar niet aangeslagen." Zo vatte Hamme-coach Francky Cieters zondag perfect het gevoel samen dat bij voetbalminnend Hamme overheerste. De Wuitens hebben dan ook geen enkele reden om na het verlies tegen Dessel aan zichzelf te gaan twijfelen. Wel integendeel. "Voetballend was het veel beter dan vorige week tegen Sprimont. Toen hadden we de details mee, nu vielen die tegen ons uit. Zo kreeg ik bij het tweede Desselse doelpunt een duw in de rug. Daardoor kon ik de bal niet wegkoppen, maar kreeg ik hem op het achterhoofd. De ref zag die duw, maar vond hem te licht om voor een overtreding te fluiten", zuchtte Speltdooren. "En bij het derde tegendoelpunt kreeg Vercruysse de bal heel ongelukkig tegen de arm. Neen, we mogen nu zeker niet gaan twijfelen. Buiten het eerste kwartier, waarin we misschien iets teveel respect toonden voor de leider, hebben we nooit onder gelegen. Dessel kwam amper aan uitgespeelde kansen, dat zegt veel over ons", besluit Speltdooren. (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 67 gasten en geen leden online