header bar 2

Het Laatste Nieuws"We gaan de kopjes niet laten hangen"

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Dat weten ze sinds eergisteren ook in Hamme. Tien maanden lang bleven de Hammenaars ongeslagen. Die indrukwekkende reeks zagen ze tegen Dessel Sport afgebroken worden. Vigor bood verdienstelijk weerwerk aan de leider, maar dat volstond dit keer niet om het puntentotaal op te vijzelen. Voor het eerst in 2016 bleven ze in Hamme op hun puntenhonger zitten. 
VW Hamme Dessel Sport Olivier SpeltdoorenVW Hamme Dessel Sport Olivier Speltdooren"Na een moeilijk wedstrijdbegin hebben we stevig weerwerk kunnen bieden aan de koploper uit de reeks", deed Olivier Speltdooren meteen na afloop zijn verhaal. "Vooral na de rust hebben we getoond dat we veel meer zijn dan de knokkers- of counterploeg waarvoor we wel eens versleten worden. We hebben een collectieve prestatie neergezet die mocht gezien worden en getoond dat we ook dominant kunnen voetballen. Alleen de punten ontbraken deze keer. Na al die tijd ongeslagen te zijn gebleven, is het altijd even slikken als je nog eens met een nederlaag geconfronteerd wordt. Logisch, we waren het verliezen dan ook al een tijdje niet meer gewoon. Maar we gaan nu zeker de kopjes niet laten hangen en hopen volgende week in Koksijde al meteen orde op zaken te kunnen stellen", aldus de Hamse kapitein.

"We zijn ontgoocheld, maar niet aangeslagen." Zo vatte Hamme-coach Francky Cieters zondag perfect het gevoel samen dat bij voetbalminnend Hamme overheerste. De Wuitens hebben dan ook geen enkele reden om na het verlies tegen Dessel aan zichzelf te gaan twijfelen. Wel integendeel. "Voetballend was het veel beter dan vorige week tegen Sprimont. Toen hadden we de details mee, nu vielen die tegen ons uit. Zo kreeg ik bij het tweede Desselse doelpunt een duw in de rug. Daardoor kon ik de bal niet wegkoppen, maar kreeg ik hem op het achterhoofd. De ref zag die duw, maar vond hem te licht om voor een overtreding te fluiten", zuchtte Speltdooren. "En bij het derde tegendoelpunt kreeg Vercruysse de bal heel ongelukkig tegen de arm. Neen, we mogen nu zeker niet gaan twijfelen. Buiten het eerste kwartier, waarin we misschien iets teveel respect toonden voor de leider, hebben we nooit onder gelegen. Dessel kwam amper aan uitgespeelde kansen, dat zegt veel over ons", besluit Speltdooren. (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 73 gasten en geen leden online