header bar 2

"Eens de ruimte er was ging het makkelijk"

Met een 1-5 zege op het veld van het zieltogende Koksijde heeft VW Hamme zich meteen herpakt nadat het vorige week tegen Dessel voor het eerst in tien maanden verloor.

Bij de Wuitens keken supporters en bestuur vooral uit hoe de mentale weerbaarheid van de ploeg zou zijn na de verlieswedstrijd van vorige week tegen co-leider Dessel. Met de ruime winst op Koksijde bleek daar duidelijk niets mee aan de hand. De Wuitens schuiven meteen enkele banken vooruit in de ranschikking.
Koksijde, waar iedereen in tegenstelling tot vorige week in Hasselt nu wel alle nodige identiteitspapieren bleek te hebben, zit in een moeilijke periode. De club liet in het zomerseizoen de tien duurste contractspelers vertrekken en probeert financieel orde op zaken te stellen. Om intussen toch een ploeg tussen de lijnen te brengen werden heel wat jonge buitenlandse spelers ingehaald.
"De trainer had ons wel vooraf goed ingelicht. Hij had Koksijde vorige week in Hasselt aan het werk gezien. De ploeg heeft heel wat jonge zwarte Franse spelers en en die mannen geven zich voor het volle pond. Het was dus heel lastig voetballen en we wisten dat er pas mogelijkheden zouden komen wanneer ze op achterstand raakten", vertelde Olivier Romero.
Voor de rust ontwikkelde Hamme wel druk maar Stijn De Wilde liet twee zeer goede kansen onbenut. Pas in de tweede helft, toen de thuisploeg met tien verder moest en toen Hamme toch op voorsprong was gekomen, vielen er gaten en kon blauwzwart met bijwijlen snel en knap combinatievoetbal de thuisploeg helemaal uittikken. "Het was toen echt wel prettig voetballen. We konden onze snelheid optimaal benutten en hebben zeker heel wat zelfvertrouwen bijgetankt. Als hebben we nooit aan onszelf getwijfeld. We wisten dat onze reeks wedstrijden zonder nederlaag ooit moest stoppen. Geklopt worden door Dessel was vorige week geen schande. Maar we hebben nu weer getoond dat dit verlies geen sporen heeft nagelaten. Dat geeft hoop voor wat er nog moet komen."
IE 

Trainer Francky Cieters ziet altijd werkpunten

"Jammer dat we nul niet hielden

Trainer Francky Cieters was uiteraard in de wolken met de 1-5 zege van zijn ploeg op het veld van Koksijde. "Ik had in de week voor de wedstrijd al een goed gevoel. Op training zag je dat iedereen zich snel wou herpakken na die nederlaag tegen Dessel. We hebben de wedstrijd op Koksijde ook verstandig aangepakt. Eens we op voorsprong kwamen kregen we ruimte en die hebben we perfect benut." Cieters maakte dan ook graag de rekening. Met 13 doelpunten in zes wedstrijden zit Hamme al aan een aardig gemiddelde. De Wuitens kregen met Dessel, Beerschot en Deinze ook al de huidige top drie in de rangschikking tegenover zich en ze schuiven nu zelf ook door naar betere middenmoot in de rangschikking. "Voor zo'n scenario hadden we voor aanvang het seizoen meteen willen tekenen. Toch is het jammer dat we ook nu de nul niet konden houden. Bij een 0-4 stand kon Koksijde tegenscoren. Jammer want dat doelpunt had mits meer concentratie vermeden kunnen worden. Onze doelman verdient het om eens met een blanco sheet naar huis te mogen gaan," vond de Hamse trainer. (IE)

Mitch Dekuyper scoort twee keer tegen ex-club

"Extra luid gejuicht"

Mitch Dekuyper scoorde net als Olivier Romero twee keer. "Voor mij was het natuurlijk een speciale wedstrijd. Tot drie maanden geleden was ik nog lid van Koksijde. Maar door financiële problemen werd mijn contract er verbroken. Ik heb nog altijd centjes te goed van die club. Voor mij smaakte de overwinning dan ook dubbel zoet, zeker als je zelf twee keer kan scoren. Ik heb inderdaad eens extra hard geroepen na die doelpunten. Ik ben na de wedstrijd niet met de spelersbus teruggekeerd naar Hamme maar kreeg toelating van de trainer om nog wat in Koksijde te blijven en dan rechtstreeks naar huis te gaan. Het gaf me de kans om met nog enkele mensen die ik in Koksijde nog goed ken en die het goed voor hebben met de club wat bij te praten. Maar het was toch vooral genieten, ook al zijn de cijfers wat overdreven zwaar uitgedrukt. Met vijf doelpunten in de voorbije drie wedstrijden ben ik zelf heel tevreden over mijn eigen prestaties. Ik voel me steeds beter in mijn vel en hoop de volgende weken die lijn door te trekken." (IE )

Jari en Yoshi Mariën kloppen aan de deur

"Blij met elke kans"

De tweelingbroertjes Jari en Yoshi Mariën zijn aan hun eerste weken bij VW Hamme bezig. Maar het duo, dat zijn opleiding in Beerschot kreeg en nadien bij Hoogstraten voetbalde, klopt steeds nadrukkelijker op de deur. "We zaten allebei altijd al in de kern. Maar we gaan niet op tafel kloppen om in de basis te staan", vertelde Yoshi die zondag in Koksijde zijn eerste doelpunt van het seizoen aantekende. Met een halve volley verlengde hij een hoekschop van Kurtulus tegen de netten. Even voordien was Yoshi in de plaats gekomen van Stijn De Wilde die ook in Koksijde na een goed uur naar de kant werd gehaald. "De twee broers zijn voor mij heel belangrijk. Ik weet dat ik ze op elk moment kan inbrengen en dat ze iets aan de groep kunnen bij brengen. We hebben dit seizoen al heel wat lastige tegenstanders gekregen maar mogen vooral niet denken dat het vanaf nu makkelijker zal gaan. Daarom zullen we ook de volgende weken en maanden iedereen hard nodig blijven hebben", vult trainer Cieters aan.
IE

Gazet Van Antwerpen 10-10-2016Gazet Van Antwerpen 10-10-2016

Gazet Van Antwerpen 10-10-2016Gazet Van Antwerpen 10-10-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 31 gasten en geen leden online