header bar 2

Het Laatste Nieuws"Hoop op dit elan door te kunnen gaan"

De Wuitens hopen zondag tegen Hasselt de positieve lijn van de voorbije weken door te kunnen trekken. Het Hamse elftal vond beter zijn draai in de hoogste amateurreeks dan vooraf gedacht en als het nodig is kan trainer Cieters nog altijd rekenen op zijn gedreven bankzitters.
Yoshi MariënYoshi MariënOp de tweelingbroers Yoshi en Jari Mariën (20) bijvoorbeeld, allebei eind vorig seizoen weggeplukt bij Hoogstraten. Die kenden nauwelijks aanpassingsproblemen en maakten tijdens hun invalbeurten telkens weer indruk op de Hamse achterban. Yoshi, vier minuten jonger dan Jari, zag dat vorige zondag in Koksijde eindelijk beloond met zijn eerste doelpunt in Hamse loondienst. "Ik probeer gewoon elke keer weer mijn best te doen", aldus Yoshi. "Aan mijn gedrevenheid en mentaliteit zal niks veranderen, ik hoop gewoon op dit elan door te kunnen gaan. Of het nu als invaller is of als basispion, de trainer zal altijd op mij kunnen rekenen."
 
Twee assists had Yoshi al achter zijn naam staan, daar kwam nu dus ook het eerste doelpuntje bij. "Dat had eerder al een paar keer kunnen vallen. Ik denk dan in de eerste plaats aan de kans die ik kreeg op het veld van mijn ex-ploeg Beerschot. Daar kunnen scoren was schitterend geweest, het lukte toen nog net niet. Ik ben blij dat ook die ban nu gebroken is", weet de jonge Melselenaar. Die genoot, samen met Jari, zijn jeugdopleiding bij achtereenvolgens Beveren en Beerschot. De voorbije seizoenen waren beide broers bij Hoogstraten aan de slag. "Bij Hamme kregen we de kans om op een hoger niveau aan de slag te gaan en die uitdaging konden we niet laten liggen. Dat ik me meteen aan het niveau heb aangepast? Zo groot is het verschil niet, vind ik. De bal gaat wat sneller rond, maar het gaat er minder fysiek aan toe. Dat ligt me wel, ik ben iemand die graag de voetballende oplossing zoekt", aldus nog Mariën. Hij ziet morgen kansen voor zijn ploeg tegen Hasselt. "Ik denk dat we wel al getoond hebben dat we onze plaats verdiend hebben in deze reeks. Tegen de teams waartegen we op papier moesten winnen, hebben we niks laten liggen. En ook de betere ploegen wisten we al meermaals pijn te doen. Vorig seizoen speelde ik met Hoogstraten nog tegen Hasselt. Een sterke ploeg, maar er liggen zeker mogelijkheden voor ons." (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 29 gasten en geen leden online