header bar 2

Het Laatste Nieuws"Hoop op dit elan door te kunnen gaan"

De Wuitens hopen zondag tegen Hasselt de positieve lijn van de voorbije weken door te kunnen trekken. Het Hamse elftal vond beter zijn draai in de hoogste amateurreeks dan vooraf gedacht en als het nodig is kan trainer Cieters nog altijd rekenen op zijn gedreven bankzitters.
Yoshi MariënYoshi MariënOp de tweelingbroers Yoshi en Jari Mariën (20) bijvoorbeeld, allebei eind vorig seizoen weggeplukt bij Hoogstraten. Die kenden nauwelijks aanpassingsproblemen en maakten tijdens hun invalbeurten telkens weer indruk op de Hamse achterban. Yoshi, vier minuten jonger dan Jari, zag dat vorige zondag in Koksijde eindelijk beloond met zijn eerste doelpunt in Hamse loondienst. "Ik probeer gewoon elke keer weer mijn best te doen", aldus Yoshi. "Aan mijn gedrevenheid en mentaliteit zal niks veranderen, ik hoop gewoon op dit elan door te kunnen gaan. Of het nu als invaller is of als basispion, de trainer zal altijd op mij kunnen rekenen."
 
Twee assists had Yoshi al achter zijn naam staan, daar kwam nu dus ook het eerste doelpuntje bij. "Dat had eerder al een paar keer kunnen vallen. Ik denk dan in de eerste plaats aan de kans die ik kreeg op het veld van mijn ex-ploeg Beerschot. Daar kunnen scoren was schitterend geweest, het lukte toen nog net niet. Ik ben blij dat ook die ban nu gebroken is", weet de jonge Melselenaar. Die genoot, samen met Jari, zijn jeugdopleiding bij achtereenvolgens Beveren en Beerschot. De voorbije seizoenen waren beide broers bij Hoogstraten aan de slag. "Bij Hamme kregen we de kans om op een hoger niveau aan de slag te gaan en die uitdaging konden we niet laten liggen. Dat ik me meteen aan het niveau heb aangepast? Zo groot is het verschil niet, vind ik. De bal gaat wat sneller rond, maar het gaat er minder fysiek aan toe. Dat ligt me wel, ik ben iemand die graag de voetballende oplossing zoekt", aldus nog Mariën. Hij ziet morgen kansen voor zijn ploeg tegen Hasselt. "Ik denk dat we wel al getoond hebben dat we onze plaats verdiend hebben in deze reeks. Tegen de teams waartegen we op papier moesten winnen, hebben we niks laten liggen. En ook de betere ploegen wisten we al meermaals pijn te doen. Vorig seizoen speelde ik met Hoogstraten nog tegen Hasselt. Een sterke ploeg, maar er liggen zeker mogelijkheden voor ons." (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 87 gasten en geen leden online