header bar 2

Gazet Van Antwerpen “De strafschoppen bepalen het resultaat”

Zonder echt briljant te spelen leek VW Hamme toch op weg om tegen Hasselt de drie punten te pakken en zo een plaats in de top vijf te versieren. Maar twee strafschoppen in de slotminuut beslisten daar anders over.

“Die strafschoppen beslisten inderdaad over de winst”, gaf ook kilometervreter Yannick Deppé toe. “Ik denk dat de strafschop die we tegen krijgen te vermijden was. Op het moment dat Sidibe aan de bal komt, hadden we voordien al ruim de tijd gehad om te ontzetten. Maar dat gebeurde niet. Maar door die strafschop in de slotseconde konden we de zaken alsnog rechtzetten. Ik denk niet dat de strafschop van Olivier Romero niet goed getrapt was. Maar Swinnen koos de goede hoek en hield ons zo toch nog van de drie punten.”

Deppé gaf wel toe dat Hamme na een sterk eerste halfuur zijn wil niet kon doordrukken. “We waren door onze trainer gewaarschuwd dat Hasselt een heel onvoorspelbare ploeg is. Dat is gebleken. In het eerste halfuur konden we makkelijk onze wil opleggen. Maar helaas bleef het slechts bij één doelpunt en viel de tweede goal niet. Hadden we toen wel kunnen scoren dan denk ik niet dat ze nog hadden kunnen terugslaan. Nadien kregen we echter geen vat meer op de wedstrijd. Hasselt was heel agressief uit de kleedkamer gekomen en ze drongen hun wil op. Wij kregen wel ruimte om te reageren maar we deden er te weinig mee. Heel jammer natuurlijk want we hadden hier een schitterende zaak kunnen doen in het klassement.”

Toch vindt Deppé dat de balans nog altijd heel positief is. “We blijven week na week onze wedstrijd spelen en zijn nog geen enkele keer onder de voet gelopen. We staan dan ook terecht op de plaats waar we nu staan. Die lijn doortrekken is het plan voor de rest van het seizoen. Alleen moeten we hopen dat de blessurelast niet te zwaar wordt want iedereen gaat in elke wedstrijd voluit. Het feit dat ook nu weer kapot zitten bewijst dat niemand zich verstopt en iedereen het volle pond geeft.”

De Kegel baalt in de tribune

 “Toch spelen zou niet eerlijk zijn”

Dennes De Kegel verscheen in extremis niet aan de aftrap bij VW Hamme. “Ik sukkel al enkele weken met een ontsteking aan de voetzool.  Die ontsteking zou kunnen leiden tot hielspoor. Pijnstillers voor elke wedstrijd zorgden ervoor dat ik toch kon spelen. Maar ook dat hielp vandaag niet meer. Toch de pijn verbijten en doen alsof er niets aan de hand was zou niet eerlijk zijn geweest tegenover de ploegmakkers. De dokter heeft me dan ook bevolen om twee weken volledige rust te nemen. Zelfs lopen zit er niet in”, vertelde de van Cercle Brugge overgekomen verdediger. “Uiteindelijk is het wel balen, want ik wil er alles aan doen om mijn niveau nog te verbeteren. Ik ben pas eind augustus bij deze groep gekomen en weet dat ik nog een weg te gaan heb. Het is dan ook balen om nu in de tribune te zitten”, aldus De Kegel, die ook volgende week in Virton aan de zijlijn zal moeten toekijken. “Gelukkig is er nadien een vrij weekend. Hopelijk is tegen dan alle leed geleden.”

 (IE)

Jari Mariën debuteert in de basis bij Hamme

“Zonde van die strafschopfout”

Jari Mariën stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij VW Hamme. Hij verving de gekwetste Dennes De Kegel op de rechtsachter. “Van nature ben ik een middenvelder en dat is ook de positie die ik in Hamme meestal bekleed. Maar bij Hoogstraten was ik ook al rechtsachter en dus neem ik aan dat de trainers daar ook wel rekening mee hielden”, vertelde Jari, die een degelijke wedstrijd afhaspelde tot hij kort voor het einde een strafschopfout begin op Sidibe. “Er was natuurlijk een contact zoals er in een wedstrijd tientallen gebeuren. Daarom is voetbal ook een contactsport. Maar Sidibe ging natuurlijk meteen tegen de grond en de scheidsrechter zag er een strafschop in. Jammer natuurlijk voor mezelf en voor de ploeg. Sidibe kwam me na afloop ook zelf zeggen dat hij verrast was door de reactie van de scheidsrechter.”

Mariën zelf heeft zich, net als zijn tweelingbroer Yoshi (die na zowat een uur kwam invallen voor doelpuntenmaker Stijn De Wilde) al goed ingewerkt bij de Wuitens. “’We zijn allebei blij met elke minuut dat we spelen. De trainer weet dat. We proberen gewoon tussen de lijnen het beste van onszelf te geven."

(ie)

Trainer Francky Cieters ziet zijn ploeg wegzakken na rust

 “Niets gedaan met de gekregen ruimte”

Trainer Cieters was ontgoocheld in het resultaat en in de manier waarop zijn ploeg na de rust had gespeeld. “Het was een moeilijke voorbereiding. We hebben heel wat gekwetste spelers en tot het laatste moment was het puzzelen om het elftal op het scheidsrechtersblad te zetten. Maar in de wedstrijd zelf merkte ik daar niets van. We hebben een goed eerste halfuur gespeeld maar misten een beetje geluk om Hasselt definitief uit te tellen. Als de bal van Kurtulus vijf centimeter meer naar links gaat dan is het 2-0 en zie ik ze niet meer terugkomen. Maar nu vreesde ik wel dat ze puur op karakter zouden blijven knokken. Dat hebben ze na rust ook gedaan.”

Toch hield Hamme ook in de tweede helft relatief makkelijk stand en werden geen kansen weggeven. “Er kwam ook ruimte maar voor de eerste keer dit seizoen hebben we daar niets mee gedaan. De dieptepassen waren niet goed genoeg. Er ontbrak altijd iets. Dat is jammer want in zo'n wedstrijden kan je daar het verschil maken. Wat vorige week in Koksijde zo goed lukte leverde nu niets op. Dat Olivier Romero de uiteindelijke strafschop mist is natuurlijk jammer, maar het is niet de eerste keer dat een speler die niet super in de wedstrijd zit ook faalt op de stip.”

(ie)

Gazet Van Antwerpen 17-10-2016

 

Gazet Van Antwerpen 17-10-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 84 gasten en geen leden online