header bar 2

Het Laatste Nieuws"Sidibe lokte de strafschop slim uit"

De Hamse Wuitens bleven zondag met een wrang gevoel achter. Tegen Hasselt zaten de drie punten er zeker in, maar een late strafschopmisser van de anders zo trefzekere Olivier Romero gooide roet in het eten. Een minuutje eerder waren de Limburgers, ook al vanop de stip, langszij gekomen. Jari Mariën, die een sterk debuut kende als rechtsachter, beging de fatale overtreding op Sidibe. "Die lokte het slim uit", zuchtte Mariën.
Jari MariënJari MariënVoor Hamme stond eergisteren een vijfde plaats op het spel. Die lag tegen een niet eens imponerend Hasselt zomaar voor het grijpen, maar in de slotfase liep het mis. Eerst versierde Sidibe een strafschop voor Hasselt. Die werd omgezet, wat niet gebeurde bij de strafschop die Romero voor Hamme in blessuretijd mocht nemen. Het zou echter al te gek zijn om de Hamse aanvaller, het voorbije anderhalf jaar goed voor een karrevracht aan Hamse doelpunten, met de vinger te wijzen voor het onnodige puntenverlies. De Wuitens riepen dat vooral over zichzelf af door na de pauze onnodig ver in te zakken. "We kregen na de rust meer ruimte van Hasselt, maar deden er niks mee", sakkerde trainer Francky Cieters. "Vooral daar heb ik het moeilijk mee. Dit is zuur puntenverlies."
 
Ook Jari Mariën, in extremis in de basisploeg gedropt door het ontbreken van Dennes De Kegel, had het moeilijk om zijn ontgoocheling te verbijten. Hij was dan ook rechtstreeks betrokken bij de strafschopfase die Hasselt een puntje opleverde. Een kleine smet op de partij van Jari, die voor de rest op een oerdegelijke prestatie kon en mocht terugblikken. "We doen ons best", aldus de vier minuten oudere tweelingbroer van Yoshi. "Bij Hoogstraten werd ik in het verleden wel eens als rechtsachter uitgespeeld, helemaal nieuw was die positie voor mij dus niet. Die late strafschopfout? Pijnlijk, uiteraard. En ook heel licht. Ja, er was contact. Maar dat gebeurt zo vaak in de zestien. Voetbal is dan ook een contactsport. De bezoekende aanvaller heeft natuurlijk ervaring zat en lokte het slim uit. Toen Romero nadien ook nog een strafschop voor ons miste, slikten we een tweede domper. Jammer, want wij voetbalden beter en hadden een eventuele zege zeker niet gestolen." (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 116 gasten en geen leden online