header bar 2

Het Laatste Nieuws"Sidibe lokte de strafschop slim uit"

De Hamse Wuitens bleven zondag met een wrang gevoel achter. Tegen Hasselt zaten de drie punten er zeker in, maar een late strafschopmisser van de anders zo trefzekere Olivier Romero gooide roet in het eten. Een minuutje eerder waren de Limburgers, ook al vanop de stip, langszij gekomen. Jari Mariën, die een sterk debuut kende als rechtsachter, beging de fatale overtreding op Sidibe. "Die lokte het slim uit", zuchtte Mariën.
Jari MariënJari MariënVoor Hamme stond eergisteren een vijfde plaats op het spel. Die lag tegen een niet eens imponerend Hasselt zomaar voor het grijpen, maar in de slotfase liep het mis. Eerst versierde Sidibe een strafschop voor Hasselt. Die werd omgezet, wat niet gebeurde bij de strafschop die Romero voor Hamme in blessuretijd mocht nemen. Het zou echter al te gek zijn om de Hamse aanvaller, het voorbije anderhalf jaar goed voor een karrevracht aan Hamse doelpunten, met de vinger te wijzen voor het onnodige puntenverlies. De Wuitens riepen dat vooral over zichzelf af door na de pauze onnodig ver in te zakken. "We kregen na de rust meer ruimte van Hasselt, maar deden er niks mee", sakkerde trainer Francky Cieters. "Vooral daar heb ik het moeilijk mee. Dit is zuur puntenverlies."
 
Ook Jari Mariën, in extremis in de basisploeg gedropt door het ontbreken van Dennes De Kegel, had het moeilijk om zijn ontgoocheling te verbijten. Hij was dan ook rechtstreeks betrokken bij de strafschopfase die Hasselt een puntje opleverde. Een kleine smet op de partij van Jari, die voor de rest op een oerdegelijke prestatie kon en mocht terugblikken. "We doen ons best", aldus de vier minuten oudere tweelingbroer van Yoshi. "Bij Hoogstraten werd ik in het verleden wel eens als rechtsachter uitgespeeld, helemaal nieuw was die positie voor mij dus niet. Die late strafschopfout? Pijnlijk, uiteraard. En ook heel licht. Ja, er was contact. Maar dat gebeurt zo vaak in de zestien. Voetbal is dan ook een contactsport. De bezoekende aanvaller heeft natuurlijk ervaring zat en lokte het slim uit. Toen Romero nadien ook nog een strafschop voor ons miste, slikten we een tweede domper. Jammer, want wij voetbalden beter en hadden een eventuele zege zeker niet gestolen." (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 29ste speeldag

Zaterdag 22 april 2017
SK. Deinze - Maasmechelen 1-2
R. Sprimont - Dessel Sport  1-1
Oudenaarde - R. Virton 1-2
ASV Geel - K.SK. Heist 1-2
Coxyde - Beerschot Wilrijk 0-1 
W.S. Bruxelles - FC. Seraing 2-2
FC Dender - VW Hamme 2-2
SP. Hasselt - Oosterzonen 0-0


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 53
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 VW Hamme 29 32
11 Oosterzonen 29 31
12 SP. Hasselt 29 29
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 22
16 K.MSK. Deinze 29 14

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 45 gasten en geen leden online