header bar 2

Gazet Van AntwerpenZware cijfers geven het spelbeeld niet weer

Virton 4 - VW Hamme 0

In tegenstelling tot wat de cijfers doen vermoeden werd VW Hamme aan de Franse grens niet belachelijk gemaakt.  De bezoekers, die een halve ploeg titularissen moesten vervangen, incasseerden echter ongelukkige doelpunten op ongelukkige momenten.

“We waren zeker niet de mindere ploeg toen Virton toch op voorsprong kwam”, moest ook manager De Paepe vanuit de tribune vaststellen. “Maar één knappe aanval van de thuisploeg leverde hen toch een doelpunt op . Even later werd een inzenden van Stijn De Wilde duidelijk met de hand beroerd. Toch kregen we geen strafschop. Toen even later een speler van de thuisploeg zich liet vallen over onze doelman floot de ref wel. Neem daarbij nog drie ballen die de thuisploeg op haar eigen doellijn kon redden en dan weet je dat het aan de rust heel anders had kunnen zijn dan de 2-0 die er toen op het bord stonden.”
Hamme begon allerminst als een geslagen ploeg aan de tweede helft. Maar het enthoesiasme kreeg meteen een knauw toen doelman Goossens, die de ziek afgemelde De Vroe verving, bij een hoekschop onderuit werd geduwd waardoor hij de bal moest lossen en de thuisploeg de 3-0 kon aantekenen. “Toen waren de boeken uiteraard definitief dicht”, besefte ook De Paepe. “Het kwam er dan ook op aan om in de resterende speeltijd geen extra gekwetsten of gele kaarten op te lopen en liefst ook een afstraffing te vermijden. In die doelen zijn we uiteindelijk wel nog geslaagd.  Zowel fysiek als mentaal zal de schade dus niet te groot zijn. Dat de spelers nadien samen in Virton bleven om de nederlaag op een ontspannen manier te verwerken zal niet enkel het groepsgevoel nog versterken, het zal zeker ook de voorbereiding van de volgende opdrachten ten goede komen. Want uiteraard zullen we het ook de volgende weken nog met een gehavende kern moeten doen. Onze gekwetstenboeg zit overvol. Daar waar we vorig seizoen vrijwel een heel jaar zonder blessures konden spelen is het nu de ene speler na de andere die uitvalt. “

Francky Cieters steekt zich niet weg achter kwetsuren

Niet met blozende kaken naar huis

Ook trainer Francky Cieters vond de 4-0 nederlaag op Virton fel overdreven. “Het is niet zo dat we hier met blozende kaken moeten vertrekken. Ik kan mijn spelers eigenlijk niets verwijten. Maar de drie eerste doelpunten vielen eerst en vooral op ongelukkige momenten en bij het tweede en het derde kon je je toch wel enige vragen stellen. Dat de scheidsrechter me tijdens de rust bij hem roept om me op het hart te drukken dat hij in eer en geweten fluit maar dat het handspel van de verdediger van Virton niet zwaar genoeg was om een strafschop te fluiten zegt toch veel. Bovendien blijf ik er bij dat onze doelman bij het derde doelpunt gewoon omver geduwd werd.” Achter de vele gekwetsten die zijn ploeg telt wil Cieters zich niet verstoppen. “Dat doe ik nooit. Wie in de kern zit wordt verondersteld dit niveau aan te kunnen. Dat was in Virton ook zo. Ik kan niemand iets verwijten. We moeten gewoon de knop snel weer omdraaien.”

Stijn De Wilde voor het eerst 90 minuten tussen de lijnen

“Het positieve proberen onthouden”

Stijn De Wilde erkende dat Virton een stevige ploeg is. “Zij horen zeker bij de top drie van de ploegen waar we dit seizoen al tegen gespeeld hebben. Het is een stevige ploeg die zeker zal meedoen voor de prijzen. Als je tegen zo’n ploeg iets wil rapen dan moet alles mee zitten en moet je de kansen die je krijgt ook kunnen afmaken. Dat was helaas twee keer niet het geval”, aldus De Wilde die vaststelde dat de 1-0 er kwam op een moment dat Hamme het overwicht begon te krijgen. “Op het moment dat wij dan kansen krijgen op de gelijkmaker krijgen zij een op zijn minst betwistbare strafschop waardoor het 2-0 wordt in plaats van 1-1. En zo kan ik nog wel even doorgaan.” De Wilde wil echter vooral het positieve onthouden. “We hebben onze schouders niet laten hangen en hebben steeds geprobeerd ons eigen spel te spelen. Dat is ook perfect gelukt. Tenslotte ben ik ook voor mezelf blij dat ik voor het eerst dit seizoen een volledige wedstrijd heb kunnen uitspelen. Ik denk dat ik nu wel getoond heb ook fysiek weer helemaal de oude te zijn.”

Wuitens maken er toch nog prettig weekend van
De Hamse spelerskern keerde na de wedstrijd niet met de bus naar huis. De groep had in Virton een hotel geboekt waar na de wedstrijd nog een kwisavond werd georganiseerd en van waaruit zondag nog een stevige Ardense wandeling op het programma stond. “We willen de knop zo snel mogelijk omdraaien. Ik denk dat het sowieso veel leuker is om samen met z’n allen deze nederlaag op deze manier te verwerken dan wel een lang saaie busreis te moeten aanvatten. Er volgende week tegen Oudenaarde opnieuw staan is veel belangrijker. Die wedstrijd is er eentje tegen een rechtstreekse tegenstrever. Het is tegen die ploegen dat we de punten moeten proberen pakken. Tegen een stevige opponent als Virton, dat echt wel een heel goede ploeg heeft, was dat veel minder evident,” vond Stijn De Wilde die door het uitvallen van Olivier Speltdooren, die wel met zijn makkers mee was afgereisd, de aanvoerdersband droeg.

De al zwaar gehandicapte Wuitens moesten de verre trip naar Virton ook zonder doelman De Vroe aanvatten. Hij belde ziek af. Na een gelijkopgaande studieronde kon Lazaar de thuisploeg na een knap uitgesponnen aanval op voorsprong brengen.  Even later claimde Hamme een strafschop na handspel. Maar ref Deckers reageerde pas toen aan de overkant even later N’Jo Lea onderuit ging waardoor Virton wel op 2-0 kwam. Ngadrira redde even later met het hoofd een bal van Romero op de lijn en ook Dupire hield op slag van rust ook De Kuyper van een treffer. Toen vlak na de koffie doelman Goossens een hoekschop niet onder controle kreeg trapte Dupuis de 3-0 binnen en was Hamme monddood. Invaller Arenate legde de eindstand vast.

Scheidsrechter: Gert Deckers.

Exc. VIRTON: Dupire, Angiulli, Harvey, Diakhaby, Goulard (46’ Fall), Dupuis, Simon, Ngadrira, Lazaar (70’ Bru),  Mbuba, N’Jo-Lea (63’Arenate).

VW HAMME: Goossens, Vercruysse, Dujardin, Kurtulus, Jari Mariën, Vergeylen (68’ Yoshi Mariën), De Wilde, Impens, Deppé, Romero, De Kuyper.

Doelpunten: 19’ Lazaar 1-0, 27’ Nagadrira (strafschop) 2-0, 48’ Dupuis 3-0, 76’ Arenate 4-0.
IE

 Gazet Van Antwerpen 24-10-2016Gazet Van Antwerpen 24-10-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 64 gasten en geen leden online