header bar 2

Het Laatste Nieuws"Cijfers geven zwaar vertekend beeld"

De Hamse Wuitens zijn er niet in geslaagd om iets mee te brengen uit het verre Virton. Een 4-0 nederlaag oogt altijd zwaar, maar in Hamme wisten ze dat - na een nachtje slapen in Bouillon - perfect te relativeren. "De cijfers ogen hard, maar geven een zwaar vertekend beeld", aldus coach Francky Cieters. "Ook in Virton hebben de jongens op het veld zich, ondanks de vele afwezigen, als een waardige ploeg gepresenteerd. Op cruciale momenten keerde het geluk zich deze keer echter tegen ons."

Francky CietersT1 Francky CietersCieters doelt dan vooral op de eerste helft. Halfweg keken de Hammenaars al tegen een dubbele achterstand aan, maar het had helemaal anders kunnen zijn. "Na vijf moeilijke openingsminuten te hebben beleefd, slikten we een eerste doelpunt net op het moment dat we de match in handen leken te gaan nemen. Daarna kregen wij een zuivere strafschop niet, zij een héél lichte wél. En in de slotfase van die eerste periode kwamen we twee keer bijzonder dicht bij de aansluitingstreffer, die echter telkens in extremis kon vermeden worden. Als ik dit allemaal in overweging neem, hebben we het lang niet slecht gedaan in Virton. Dit keer hadden we de omstandigheden echter tegen."

Hamme sluit het eerste kwart van dit seizoen af in de middenmoot, puurde tien punten uit acht matchen én scoorde al vijftien keer. "We wilden een rustig seizoen draaien en zitten wat dat betreft momenteel op schema", aldus nog Cieters. "Met een paar puntjes meer was het perfect geweest en dat had ook gekund. In Beerschot kregen we een puntje teveel, maar tegen Deinze en Hasselt lieten we in de slotfase uitgelezen kansen liggen om de zege te pakken. Niettemin ben ik zeker en vast tevreden met wat we tot nu toe als ploeg al gebracht hebben op dit niveau. We hebben een jonge ploeg, maar wisten altijd heel volwassen prestaties op de mat te leggen. We durven een match in handen nemen en hebben ons nog nooit weggestoken. Dat zien ook de supporters graag. Momenteel is het niet simpel om de vele afwezigen te blijven opvangen. Dat lukt collectief nog altijd vrij aardig, maar ik heb geen weelde meer op de bank om tijdens de wedstrijd nog iets uit te proberen. Los daarvan ben ik een heel tevreden coach", besluit Cieters. (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 59 gasten en geen leden online