header bar 2

Gazet Van Antwerpen “We laten ons soms te gemakkelijk inpakken”

Na de nederlaag op Virton vorige week ging Hamme gisteren ook op eigen veld tegen Oudenaarde onderuit. Het was al bijna een jaar geleden dat de Wuitens nog eens een nul op zes behaalden. 

De Oost-Vlaamse derby was gedurende 75 minuten een saaie bedoening waarbij enkel een gelijkspel een terecht resultaat was geweest. Maar in het slotkwartier profiteerden de bezoekers optimaal van de schaarse kansen zodat Hamme in extremis nog de boot in ging. Voor het eerst sinds bijna een jaar (vorig jaar in december werd er tegen Petegem en Londerzeel ook twee keer op rij verloren red.) blijven de Wuitens met nul op zes achter.
“Laat ons daar niet te veel aan denken, maar dat wil niet zeggen dat we blind moeten zijn voor de resultaten van de voorbije twee weken. We moeten daar toch eens samen naar kijken en bespreken hoe we daar samen iets aan kunnen doen”, vond doelman Griffin De Vroe, die tot aan het openingsdoelpunt van de bezoekers amper zijn handschoenen had vuilgemaakt. “Dat doelpunt viel uit de lucht. Opeens kon Heirwegh uithalen. Ik was verrast”, legt de Hamse keeper uit. Even later dreigde het zelfs 0-2 te worden. “Voor een strafschopfout die er echt geen was”, analyseerde De Vroe de fase waarbij Dujardin de doorgebroken Van Hoolandt tackelde. “Al een geluk dat ik die strafschop kon weren en dat hij dus het resultaat niet zou bepalen. Als je dan even later gelijkstelt dan denk je dat het punt toch nog binnen is. Maar op dat moment tonen we te weinig mentaliteit. We waren vooraf gewaarschuwd dat Oudenaarde heel gevaarlijk kon zijn op voorzetten en vrijschoppen. We hebben bij die fase te slap verdedigd.” De Vroe pleit dan ook voor meer mentaliteit en maturiteit. “We hebben heel wat tegenslagen te verwerken waardoor we elke week wel met een andere en steeds jongere ploeg moeten spelen. Maar ook jonge spelers kunnen lef tonen en zich als een ervaren rot in het spel gedragen. Misschien zijn we soms wel wat te braaf en laten we ons wat te makkelijk inpakken. In elk geval is er geen reden tot paniek. We staan nu wel voor een reeks wedstrijden tegen ploegen waartegen we punten moeten pakken. Die kansen moeten we met twee handen grijpen." IE

Mitch De Kuyper scoort, maar baalt

“In de volgende wedstrijden het resultaat voorop stellen”

Mitch De Kuyper leek op enkele minuten van het einde de redder in nood te gaan worden voor Hamme. Met de borst duwde hij een vrijschop van Kurtulus tegen de netten.  Maar in de slotminuut zag ook de West-Vlaming dat punt alsnog teloor gaan. “En dus zit ik hier ferm te balen”, vertelt de West-Vlaming na afloop. “We hebben zeker driekwart van de wedstrijd de bal in ons bezit gehad, maar we hebben inderdaad slechts één bal tussen de palen gekregen. Dat is onvoldoende. Nochtans vond ik Oudenaarde allesbehalve een sterke ploeg. Wij hebben zeker voldoende kwaliteit, maar vandaag had Oudenaarde meer mentaliteit in huis. Ze speelden realistisch voetbal en dat ontbrak bij ons.”
De Kuyper pleit er dan ook voor om de volgende weken ook het roer om te gooien en het resultaat voorop te stellen, eerder dan het gebrachte spel. “Zeker nu we het nog een tijdje zullen moeten rooien zonder enkele sterkhouders, die zeker voor wat creativiteit kunnen zorge,n moeten we het misschien ook maar aanpakken zoals Oudenaarde dat bij ons heeft gedaan. En dat is spelen alsof je leven er van af hangt.” IE

Trainer Francky Cieters blijft gefrustreerd achter

 “Met balbezit alleen koop je niets”

Trainer Francky Cieters was net als zijn spelers heel ontgoocheld na de 1-2 thuisnederlaag tegen Oudenaarde. “Wat baat het als zeventig procent van de wedstrijd in balbezit bent als je daar niets mee kan doen”, legde Cieters de vinger op de wonde. “Ik kan mijn spelers langs de ene kant niets verwijten, maar stel langs de andere kant wel vast dat er bij Oudenaarde meer dash  in de ploeg zat.” Cieters had het ook niet echt begrepen op de ref. “Als hij voor de tackle van Dujardin een strafschop fluit, dan hadden wij voor de rust ook een penalty moeten krijgen. Gelukkig kon De Vroe die elfmetertrap nog stoppen en konden we nadien zelfs nog gelijkstellen. Dat je dan nadien toch nog de drie punten moet afgeven na een vrijschop die er volgens mij ook geen was, maakt dit puntenverlies echt wel zuur om te slikken. Zeker als je weet dat wij hier vandaag een heel goede zaak hadden kunnen doen”, weet Cieters, die wel steeds krapper komt in het aanbod aan spelers. “Ik blijf nog altijd bij mijn standpunt dat elke speler in de kern voldoende kwaliteit heeft om ook tussen de lijnen te staan. Maar door het uitvallen van een aantal sterkhouders missen we wel een stuk mentaliteit in het team. Dat vervang je niet zo makkelijk.” IE

Derby wordt zwaar bevochten wedstrijd

Oost-Vlaamse derby eist slachtoffers

De wedstrijd was amper twee minuten bezig toen bezoekers De Wilde en Ringoot na een kopduel met Hammenaar Impens zwaar bloedend tegen de grond gingen. Beiden moesten met een tulband verder, maar speelden de wedstrijd uit. Pas nadien trokken ze naar het ziekenhuis waar de wonden werden genaaid. Bij de thuisploeg stond Brian Vercruysse met de tranen in de ogen toe te kijken hoe zijn maats in de slotminuut nog in het verlies werden gespeeld. Hij kreeg een tweede gele kaart nadat hij de doorgebroken Vervaecke onderuit had gehaald. Vercruysse is er volgende week in Heist dan ook niet bij. Hamme hoopt tegen dan wel Stijn De Wilde te recupereren.  Hij raakte niet speelklaar voor de derby nadat hij in de loop van de voorbije week vocht in de knie kreeg. Een onderzoek toonde aan dat het enkel om een verrekking ging. Eén week rust moet voor de Hamse spits volstaan. IE

VW Hamme 1 Oudenaarde 2

De wedstrijd werd pas boeiend in het slotkwartier. Voordien had Hamme wel het meest balbezit en de bezoekers enkele schuchtere trappen naar het doel gegeven. Maar toen invaller Heirwegh ongehinderd kon uithalen stond het wel 0-1 en toen Dujardin de jarige Van Hoolandt haakte kregen de bezoekers nog een strafschop. De Vroe redde de elfmeter van Vervaecke. In plaats van 0-2 werd het nog 1-1 toen De Kuyper met de borst een vrijschop van Kurtulus binnenduwde. Het was de eerste bal tussen de palen voor de thuisploeg. De bezoekers pakten toch nog de volle buit toen Ringoot in de slotminuut een vrijschop van Heirwegh binnenduwde.

VW HAMME: ​De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Kurtulus, Jari Mariën (83' Bensalem), Vergeylen, Yoshi Mariën (87' Mingiedi), Impens, Deppé, Romero, De Kuyper.

OUDENAARDE: ​Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Van den Bossche (70' De Graeve), Ringoot, Vervaecke, Martens (86' Van Wymeersch), Verstraete (59' Heirwegh), Van Hoolandt, Belmans, Van Gyseghem.

Doelpunten: ​73' Heirwegh 0-1, 87' De Kuyper 1-1, 90' Ringoot 1-2.

Gele kaarten: ​Dujardin, Van Ruyskensvelde, Van den Bossche, Belmans.

Rode kaarten: ​84' Vercruysse (2 x geel).

Gazet Van Antwerpen 31-10-2016Gazet Van Antwerpen 31-10-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 30 gasten en geen leden online