header bar 2

Gazet Van AntwerpenCedric Mingiedi voor het eerst na zware beenbreuk weer aan de aftrap

Vorige week tegen Oudenaarde mocht hij "Er is nog een lange weg te gaan"al enkele minuten invallen maar op  het veld van Heist stond Cedric Mingiedi voor het eerst na één jaar weer aan de aftrap van een voetbalwedstrijd.

"Op 2 november van vorig jaar speelde ik bij KV Mechelen mijn laatste echte match. Ik liep toen een dijbeenbreuk op die me dus inderdaad precies één jaar van het veld hield", vertelt de Sint-Niklazenaar die zijn jeugdopleiding in Lokeren kreeg maar nadien naar Mechelen verhuisde. Daar werd hij voor één seizoen uitgeleend aan Hamme. "Om opnieuw voetballer te worden", vervolgt hij. "Want dat er een lange weg te gaan is heb ik vandaag ondervonden. Het is als iemand die opnieuw moet leren lopen. Zo ben ik terug van nul moeten herbeginnen. Dat was een zware klus. In de eerste helft lukte het goed, na een halfuur kreeg ik even een dipje maar daar kon ik me weer overzetten. Maar na een uur was het vat toch helemaal af. Mijn vervanging was dan ook niet meer dan normaal. Maar ik ben vooral blij dat ik opnieuw het gevoel heb om voetballer te zijn, om er echt weer bij te horen. Vanaf nu is het elke week proberen om stappen vooruit te zetten. Ik hoop dat ik de Hamse supporters na de winterstop echt kan tonen wie ik ben."
 Mingiedi zag hoe zijn ploegmakkers het in het laatste halfuur heel moeilijk kregen. "Op de zege van Heist valt dan ook weinig aan te merken. Hun doelman heeft in de tweede helft geen enkele bal moeten pakken. Dat zegt voldoende over het gevaar dat we konden scheppen. Toch mogen we onze schouders niet laten hangen. We weten dat het tegen dit soort ploegen is dat we onze punten moeten pakken. Ook volgende week tegen Patro Eisden komt er zo'n match. Die moeten we nu zeker winnen om niet echt in de problemen te komen. Want nadien volgen er twee lastige verplaatsing naar Geel en White Star. Hopelijk zijn er tegen die tijd ook al enkele gekwetsten terug."
IES

Trainer Cieters hoopt op terugkeer van enkele gekwetsten

"Weggezakt in de tweede helft"

Trainer Franky Cieters had weinig in te bregen op het verlies in. Hij zag zijn alweer fel vertimmerde ploeg na de koffie helemaal wegzakken. "Het laatste halfuur was er inderdaad te veel aan", aldus de trainer. "Voor de rust lag de balans in evenwicht en hadden we via Romero zelfs de beste kansen. We hebben in die periode ook niets weggegeven. Maar in de tweede helft zag je dat we toch wel lijden onder de afwezigheid van enkele sterkhouders. De jongens die de ploeg dan kunnen oppeppen worden steeds schaarser.  Dan kan je enkel nog rekenen op een sterke doelman die ons alweer lange tijd in de wedstrijd hield. Maar ik begrijp dat ook hij er stilaan moedeloos van wordt. Elke week een sterke partij spelen maar toch verliezen. Ik hoop dan ook dat we weldra wat meer ruimte in de kern krijgen. Want de spoeling is toch wel behoorlijk dun geworden.  De Wilde en De Kegel mochten al invallen maar ze hadden twee en drie weken niet getraind. Jelle D'Heer vond ik dan weer een lichtpunt. Hij heeft bewezen dat hij wel een optie voor de toekomst is. Dat Cedric Mingiedi kan voetballen wisten we al langer, maar dat hij een vol jaar geen wedstrijd heeft gespeeld is ook wel duidelijk." (IE)

Debutant Jelle D'Heer geeft visitekaartje af

"Niet te hoog van de toren blazen"

Jelle D'Heer kreeg, door de kwetsuur van De Keersmaeker en de schorsing van Vercruysse, zijn kans in de verdediging. Het was meteen zijn eerste wedstrijd in het Hamse shirt. Na afloop kreeg hij een stevige schouderklop van trainer Cieters. "Ik ben blij met die positieve evaluatie. Maar je zal me zelf niet hoog van de toren horen blazen. Eerst en vooral halen we hier geen punten mee en ik besef ook wel dat ik nog lang geen vaste waarde in de ploeg ben. Maar ik hoop wel dat ik aan iedereen heb getoond dat ik er klaar voor ben als het nodig is." In de slotminuten kreeg D'Heer het wel lastig. "Fysiek zat ik er toen inderdaad wel door. De voorbije drie weken speelde ik telkens nog een volledige wedstrijd bij de beloften en zat ik ook bij de eerste ploeg al op de bank. Bovendien was het in Heist ook een fysiek zware wedstrijd want hun spitsen toonden zich heel beweeglijk. Lange tijd konden we de nul op het bord houden, mede dankzij Griffin. Op onze doelman kan je altijd rekenen. Hij speelt altijd zijn match en is voor mij als jonge verdediger ook een ideale coach in mijn rug", wuifde D'Heer nog een complimentje naar doelman De Vroe

Wuitens voor een keertje in het zwart

Ref doet moeilijk over Hamse truitjes

Het was even wennen voor de (schaarse) meegereisde Hamse fans. De Wuitens speelden in een geleende compleet zwarte uitrusting van de thuisploeg. Scheidsrechter Glenn Claes wilde niet dat Hamme haar klassieke witte uitrusting gebruikte omdat dit te verwarrend zou zijn met de blauwe uitrusting die de thuisploeg gebruikte. "Het ging om een klein blauw boordje aan onze truien. Dat vond de ref niet kunnen. Belachelijk, niemand anders zag daar graten in. Zo was het ook voor ons even wennen om onze spelers te herkennen. Al moeten we ons uiteraard daar niet achter verschuilen voor dit verlies", reageerde trainer Cieters na afloop. Er zat voor Hamme niets anders op dan bij de thuisploeg een stel shirts te gaan lenen. Hun sponsors kregen dus dubbel waar voor hun geld. Alleen doelman De Vroe mocht zijn groene keeperstrui aanhouden. De Hamse wasmachine moest zaterdagavond dus geen overuren draaien.
Hamme moest het in Heist overigens doen zonder Rik Impens die in extremis verstek moest geven met last in de lies. De Wilde en De Kegel kregen van de dokters wel groen licht maar kwamen,  door een gebrek aan training, pas in de tweede helft tussen de lijnen.
IES

Gazet Van Antwerpen 07-11-2016Gazet Van Antwerpen 07-11-2016

Gazet Van Antwerpen 07-11-2016Gazet Van Antwerpen 07-11-2016

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 20 gasten en geen leden online